Blogg

Bästa IDE: er [integrerad utvecklingsmiljö] för Mac 2021

Mac-datorer är en kraftfull maskin som kan hantera tunga grafiska saker på ett enkelt sätt. De är också lika snabba och effektiva att hantera den komplexa algoritmen som du kan skriva. Med avancerad teknisk förbättring som AR, VR och AI har skrivande av komplexa koder varit en utmanande uppgift för mjukvaruutvecklare. För att minska deras tid och ansträngningar för att hantera tråkiga uppgifter sammanställde vi en lista över de bästa IDE (Integrated Development Environment) för Mac.

1. AppCode av JetBrains

Låt oss börja listan med en dedikerad IDE för iOS- och Android-apputveckling. Mobilappar har tagit världen med storm tack vare hårdvaran som iPhone och Android erbjuder. Utvecklare använder avancerade hårdvarusensorer för att leverera en tidigare upplevelse till användarna.

Kommer tillbaka till AppCode har den ett inbyggt stöd för Objective-C, Swift, C och C ++ (inklusive moderna C ++ -standarder, libc ++ och Boost), samt JavaScript, XML, HTML, CSS och XPath.

Förutom språk har IDE massor av handfulla funktioner som gör utvecklarens liv lite lätt. Särskilt när det gäller refactoring av ett stort projekt används en variabel överallt, och när det behöver förändras blir det tufft. Med AppCode är refactoring enkelt, byt ut på ett ställe och det gör ändringen varhelst det krävs.

En annan anmärkningsvärd funktion är IDE: s förmåga att hitta ett fel i koden. Om du glömde ett ";" eller en parentes markerar IDE den i rött och även när du håller markören; det visar felmeddelandet. Bortsett från det kommer det också att varna raden som har några motstridiga argument under kompileringen.

Slutligen stöder AppCode nästan alla versionskontroller som används i stor utsträckning. Du kan komma åt konsolen direkt från AppCode-appen.

Med tanke på tillförlitligheten och funktionerna som den erbjuder är det inte gratis. Det finns två alternativ - individ och organisation. Du kan också välja ett årligt eller månatligt abonnemang. Det finns också en 30-dagars prövning.

Ladda ner

2. CLion

När det gäller design av komplexa applikationer på serversidan med låg latens är C / C ++ det som slår utvecklarens sinne. Den enda nackdelen med C / C ++ är att den kompilerar en EXE-fil, som inte stöds på macOS. Det finns sätt att korskompilera sådana applikationer, men när du får den funktionen inbyggt i en IDE, varför investera tid i onödan.

CLion är en dedikerad IDE för C / C ++, och den har också stöd för C ++ - standarder, libc ++ och Boost. Att navigera genom tusentals rader med kod är extremt enkelt. Hitta klass, variabel, konstruktör och mer med bara ett klick på tangentbordet.

Bortsett från det har nästan alla funktioner i IDE en dedikerad kortkommando, som du kommer att bemästra över tiden. IDE kan också generera vissa koder, som konstruktörer, destruktorer, getter / setter, etc.

Att omforma koden är också enkelt och viktigast av allt, korrekt. Det kommer att kasta fel om det finns några konflikter under refactoring. Det visar också kodkonflikter direkt när du skriver koden. Detta gör det lättare att hantera kodfel innan du kompilerar.

Slutligen har appen en inbyggd konsol för att utfärda kommandon lokalt eller via SSH, tillsammans med versionskontroller som Git. Liksom ovan är det här inte gratis, men det finns en 30-dagars provperiod för att komma igång.

Ladda ner

3. PhpStorm

PHP är ännu ett av de allmänt använda programmeringsspråken. Det används mest för webbplatser och även för att utveckla webbapplikationer. PHP har många ramar och utvecklare använder dem när det behövs. För detta måste det finnas en IDE som stöder alla PHP-ramar, tillsammans med stöd för front-end-teknik som HTML5, CSS, Sass, Less, Stylus, CoffeeScript, TypeScript, Emmet och JavaScript, med refaktorer, felsökning och enhet testning tillgänglig.

Det är där PhpStorm vinner loppet. Den stöder alla väsentliga ramar som inkluderar - Symfony, Drupal, WordPress, Zend Framework, Laravel, Magento, Joomla !, CakePHP, Yii och andra.

Liksom alla andra IDE: er har även detta enkel och enkel navigering tillsammans med kortkommandon för de flesta funktionerna. Den imponerande funktionen i IDE är dess förmåga att integrera några mycket användbara utvecklarverktyg som - stöd för fjärrdistribution, databaser / SQL, kommandoradsverktyg, Docker, Composer, REST Client och många andra verktyg. Den kontrollerar din kod när du skriver och visar fel direkt. Om du saknar det finns det också en inbyggd felsökare.

Slutligen erbjuder PhpStorm en 30-dagars provperiod och om du är nöjd med det måste du köpa den.

Ladda ner

4. IntelliJ IDEA

JAVA har funnits där i årtionden och används ofta för att utveckla säkra applikationer på företagsnivå. Liksom alla andra språk har JAVA också olika ramar. IntelliJ IDEA stöder alla JAVA-ramar, plugins osv. Att installera ett plugin tar knappast mer än ett par klick.

IDE levereras med den inbyggda konsolen, felsökaren och stöd för versionskontroller. Du kan generera specifika koder i appen, som inkluderar getter / setter, konstruktörer, undantag, etc. Liksom alla andra IDE, kontrollerar även detta din kod i realtid och varnar när det finns någon konflikt med variabler eller någon klass.

Även om IDE är dedikerat för JAVA, stöder det också andra tekniker som HTML5, CSS, Angular JS, React Native, Node.js, och dessutom stöder det också Android-apputveckling med Cordova / Ionic.

Det är en allt-i-ett-IDE om JAVA är din primära stack för att utveckla en applikation. Till skillnad från andra IDE som kostar pengar har detta två alternativ. Gå med den betalda versionen med alla funktioner, eller ladda ner den gratis communityversionen med begränsade funktioner.

Ladda ner [Betald] | Ladda ner [Communityversion]

5. GoLand

Go är jämförelsevis ny teknik som utvecklats av Google och den får fart nyligen. Go förbrukar färre resurser och är ganska snabbt jämfört med några av de tekniker som vi nämnde ovan. Även detta har olika ramar över kärntekniken.

GoLand från JetBrains stöder Go-språket som standard, men det har också dedikerat stöd för sina ramar. IDE levereras med de flesta funktioner som vi har beskrivit ovan tillsammans med många inbyggda plugins. Men om du behöver något specifikt plugin när du arbetar med Go kan du ladda ner det med några få klick.

IDE innehåller funktioner som inbyggd debugger, konsol, kodanalysator, smart refactoring, versionskontroll, rest-runner och många andra.

Slutligen, som alla andra, har detta också 30 dagars gratis provperiod för att testa produktens användbarhet. Om du är bekväm med funktionerna kan du senare köpa den årliga licensen.

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Slutlig distribution ...

Dessa IDE är packade med nästan alla funktioner som en utvecklare kan behöva för att utforma och utveckla en revolutionerande applikation. Oavsett om du arbetar med en mobilapp, webbapplikation, webbplats eller en företagsapp kommer dessa IDEs säkert att minska dina ansträngningar. Du måste använda dina färdigheter bara för kodning, och dessa produkter kommer att göra resten.

Du kanske också vill hänvisa till:

  • Bästa iPad och iPhone HTML Editor-appar för webbansvariga och designare
  • Bloggappar för iPhone: Viktiga appar för bloggare
  • Bästa videoredigeringsappar för iPhone och iPad

Missade vi något på listan? Dela det med oss ​​i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found