Blogg

MapQuest - iPhone- och iPad-app

Apple har sina egna Apple Maps; Google har också sin Maps-app för alla enheter. Men när ett relativt mindre företag utvecklar en liknande app och när det nämns av Tim Cook själv är det en enorm affär. Det tar mycket hårt arbete, sömnlösa nätter och fantastiska utvecklare att bygga en livsförändrande app. MapQuest är en sådan app i App Store som har tagit bort uppgiften långt bortom användarens förväntningar.

Hundratusentals användare använder redan MapQuest nästan varje dag för live trafikinformation om de rutter de kryssar genom. Ganska många användare älskar gränssnittet, den gratis röststyrda navet och den sväng för sväng som appen levererar. Och uppriktigt sagt är MapQuest en av de appar som redan är en hit.

Jag granskar många appar och spel som en del av mitt arbete. Och för att vara väldigt ärlig är jag väldigt konservativ när jag skriver en exklusiv recension av vilken app som helst. Jag förbereder i allmänhet en lista med appar i respektive kategori och skriver ner deras nyckelfunktioner i ett enda inlägg. Men när något direkt imponerar på mig gör jag ett exklusivt inlägg, och MapQuest är verkligen en av de exklusiva apparna. Så här är min upptäckt, läs det.

MapQuest iPhone och iPad App Review

Även om användarna har alternativ som Apple Maps och Google Maps, misslyckas MapQuest inte vid något tillfälle att erbjuda lite mer än vad tekniska jättar erbjuder. Oavsett om det är UI, UX eller kärnfunktionaliteten i navigering, kommer appen säkert att stå på dina förväntningar. Låt oss ta en titt på vad MapQuest erbjuder;

  • Gratis röststyrd nav
  • Gratis vägbeskrivning
  • Bensinpriser - en relativt ny funktion som syftar till att hjälpa dig att spara på gas
  • Live trafik - med liveuppdateringar uppdateras var femte minut
  • Live trafikkamera - igen, en ny funktion
  • Enkel sökfunktion
  • Miljoner intressanta platser
  • Du kan skapa en rutt från en plats som skiljer sig från din nuvarande plats

Vad jag verkligen gillar med MapQuest

Jag tror att det mest grundläggande som alla vill ha från en app är användarvänlighet. Om en app är enkel - som Googles kartor för iOS tillbaka till de gamla gamla dagarna av iOS 5.1.1 - kommer jag att bli ganska bra.

3D-flyover är bara ögongodis: du använder det några gånger och sedan blir du uttråkad av det. De verkliga erbjudandena är rutter, sväng för sväng, röstvägledning och MapQuest har alla gratis.

En annan funktion som jag personligen gillade är bensinpriser. Varje bensinstation har lite olika priser och MapQuest hjälper till att spara pengar genom att visa dig bensinpriserna för närmaste stationer.

Förutom det är live-trafikkameran en fantastisk funktion som är supercool. Det visar mig trafikförhållanden framför mig i realtid. Jag får tillräckligt med tid för att planera en annan rutt om vägarna är fullsatta.

Noggrannhet

Kartor visar en restaurang, och när du kommer dit är det bara ett tomt kvarter med bevuxet gräs?

Det har aldrig hänt för mycket. MapQuest har den noggrannhet du förväntar dig av en Maps-app. Det har varit medvetet och noggrant datadrivet, och så finns det mycket exakt information där.

Inte bara det, appen visar också aktuellt väder på skärmen. Så om du planerar en lång vägresa hjälper det dig att dra över om vädret ser rörigt ut.

En till på listan är den inbyggda funktionaliteten för att hitta hotellerbjudanden och även boka dem. Du behöver inte flera appar för att få saker gjort medan du är på språng. Sist men inte minst, om din bil gick sönder i mitten av ingenstans, kunde du direkt få tillgång till on-demand vägassistans i appen.

Pris: Gratis

Ladda ner

Det är allt, kompis!

Avslutar…

Även med dessa exklusiva nya funktioner är MapQuest helt gratis att använda. Vad jag tror är att om en bra produkt inte når massorna och påverkar deras liv på ett positivt sätt är det inte en bra produkt. MapQuest är en bra produkt som massor litar på. Jag lämnar upp till dig att prova den här appen och bestämma själv.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found