Blogg

Varför laddas inte min iPhone? 9 sätt att lösa problemet

Det kan finnas flera anledningar till att en iPhone inte laddar. Det kan vara så enkelt som smuts i laddningsporten. Eller, felaktig kabel och adapter. Samtidigt kan det vara något komplext som ett programfel som förhindrar att din iPhone laddas. Oavsett orsaken, låt oss i den här guiden titta på användbara lösningar för att åtgärda problemet med att iPhone inte laddas .

 1. Rengör din iPhones laddningsport
 2. Kontrollera om laddningskabeln är skadad
 3. Starta om din iPhone
 4. Tvinga avsluta alla appar
 5. Försök att ansluta till ett annat uttag
 6. Prova en annan laddare eller kabel
 7. Stoppa trådlös laddning
 8. Uppdatera till senaste iOS-versionen
 9. Hård Återställ din iPhone

Rengör din iPhones laddningsport

Det här kan verka enkelt. Men för det mesta blir jobbet gjort genom att rengöra laddningsporten med en mjuk, torr tandborste eller försiktigt med en tandpetare eller gem.

Med tiden ackumuleras skräp, damm etc. i hamnen. Att ta bort dem och även rengöra blixtstiften på laddningskabeln försiktigt med en torr trasa kommer att lösa problemet.

Relaterat: Så här rengör och desinficerar du din iPhone

Kontrollera om laddningskabeln är skadad

Inspektera laddningskabeln noggrant och se om du märker några oavsiktliga skärningar eller skador. Om ja, kan det här vara orsaken till att din iPhone inte laddas.

Om du inte ser någon fysisk skada på kabeln, försök ladda din väns eller familjemedlems iPhone med den här kabeln. Se om det fungerar eller inte.

Ibland kan svaret på varför laddar min iPhone inte ligga i kabeln du använder. Felaktiga billiga avstängningskablar kan vara den skyldige. Det är en bra idé att använda en blixtråd som har MFi-certifiering.

MFi är kortformuläret för "Made for iPhone / iPod / iPad." Det är ett licensprogram, och om du ser MFi-logotypen på ett produktpaket betyder det att Apple har auktoriserat tillverkaren. Vanligtvis är dessa produkter gjorda för att fungera bra med iPhone, iPad och iPod. Här är några förslag på de bästa iPhone-kablarna:

 • Bästa USB C till blixtkablar
 • Bästa blixtkablar för iPhone och iPad
 • Korta blixt till USB-kablar för iPhone

Starta om din iPhone

För att starta om din iPhone, använd knappen som vanligt. Eller öppna appen Inställningar , tryck på Allmänt och tryck sedan på Stäng av.

Efter en minut, slå på din iPhone och anslut kabeln. Se om din telefon laddas eller inte.

Tvinga avsluta alla appar

Om iPhone inte laddas när den är ansluten kan det hjälpa att döda alla appar som körs och stoppa uppspelning av media. För att tvinga avsluta alla appar, svep uppåt från skärmens botten och håll ned; dubbeltryck snabbt på iPhones med hemknappen. Dra sedan upp alla appkort.

Försök att ansluta till ett annat uttag

Återigen, detta är en grundläggande lösning som du sannolikt redan har försökt. Om inte, här är en påminnelse. Försök att ansluta din iPhones laddningsadapter till en annan väggkontakt.

Om du laddar via en bärbar dator eller dator, försök att ansluta den till en annan port. Och om du använder en dongel, koppla sedan ur den från datorn och försök sedan ansluta din iPhone direkt med en lämplig kabel.

Prova en annan laddare eller kabel

Ta tag i kabeln och laddaren från en vän eller familjemedlem och se om det fungerar på din enhet eller inte. Detta test ger en uppskattning av var problemet ligger - din kabel och adapter eller din iPhone.

Stoppa trådlös laddning

Om du försöker ladda trådlöst, stoppa det för nu. Ta en vanlig blixtkabel och adapter och försök ladda med hjälp av dessa. Om det fungerar, låt din iPhone ladda minst 30 minuter via kabel. Därefter kan du välja att ladda den trådlöst.

Uppdatera till senaste iOS-versionen

Om laddningsproblem beror på programvarufel kan det i de flesta fall lösa problemet att uppdatera din enhet.

För att uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS öppnar du appen Inställningar , trycker på Allmänt och sedan på Programuppdatering. Om du ser en väntande uppdatering trycker du på Ladda ner och installera.

Obs! Om din enhet har mindre än 50% batteri (eller 80% i vissa fall) kan du inte installera uppdateringen. I en sådan situation, läs nästa lösning.

Hård Återställ din iPhone

Om din iPhone inte laddas och en enkel omstart (eller andra metoder ovan) inte löser problemet kan du behöva göra en hård återställning. Det är också känt som kraftstart. Stegen för att tvinga omstart är något annorlunda än att stänga av och slå på din iPhone.

Loggar ut…

Korrigeringarna här är begränsade till att hantera programvaruproblem och hårdvaruproblem relaterade till kabel och adapter. Om din iPhones laddningsport är skadad är det enda sättet att kontakta Apple Support eller en auktoriserad tekniker.

Om din iPhone slutar ladda efter 80% kan det bero på att batteriet blir för varmt. Och för säkerhets skull minskar iOS automatiskt laddningen. Det kan också bero på optimerad batteriladdning.

Om ett meddelande på iPhone säger 'Tillbehör stöds inte', försök sedan använda en Apple-certifierad kabel och adapter. Frågor? Fråga gärna i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found