Blogg

Så här stänger du av plats i Snapchat på iPhone och Android

Även om jag gillar tanken på att dela plats vill jag ha fullständig kontroll över den. Så jag är okej med "Snap Map" eftersom det erbjuder möjligheten att anpassa platsdelning baserat på ens behov. Till exempel inaktiverar jag helt Snap Snap-kartan när jag vill behålla integriteten om var jag befinner mig. Och om jag vill spilla bönorna om var jag njuter av joyriden väljer jag att dela platsen med endast utvalda vänner.

Kom ihåg; Snapchat använder din plats för flera funktioner som Geofilters, Snap Map och Search. Så om du bestämmer dig för att stänga av din plats kommer du inte att kunna få de mer relevanta sökresultaten eller använda Geofilters. Utan att göra så mycket, låt mig visa dig hur du inaktiverar plats i Snapchat.

Så här inaktiverar du Snap Map i Snapchat på iPhone eller Android-enhet

Obs! Stegen är desamma för både iPhone- och Android-enheter.

Steg 1. Starta Snapchat-appen på din smartphone och nyp sedan fingrarna på kameraskärmen för att öppna Snap Map.

Steg 2. Klicka nu på kugghjulsikonen längst upp till höger.

Steg 3. Därefter har du tre alternativ -

  • Spökläge
  • Mina vänner (för att visa din plats för alla dina vänner när du använder appen.)
  • Endast dessa vänner

Om du inte vill att någon ska se din plats, slå på strömbrytaren bredvid Ghost Mode. Välj sedan hur länge du vill hålla Snap Map inaktiverad.

Du kan till exempel stänga av den i 3 timmar, 24 timmar eller tills du stänger av strömbrytaren manuellt.

Men om du vill visa din plats för några av dina nära vänner klickar du på Endast dessa vänner och väljer sedan personerna. Sedan, tryck på Klar för att bekräfta.

Det är allt! För att förhindra att någon ser var jag ska sätta på strömbrytaren bredvid Ghost Mode . Hur är det med dig?

Du kan också förhindra att appen kommer åt din plats från appen Inställningar. För att göra det, följ stegen ovan.

Så här stoppar du Snapchat från att komma åt din plats på iPhone

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iOS-enhet - tryck på Sekretess.

Steg 3. Klicka sedan på platstjänster .

Steg 4. Nästa, hitta Snapchat och tryck på den.

Steg 5. Nu har du två alternativ:

  • När du använder appen
  • Aldrig

Välj Aldrig för att stoppa appen från att ha tillgång till din plats.

Det är allt!

Avslutar

Har du några frågor? Skjut ner det nedan i kommentarerna. Och ja, dela inte dina tankar om den här platsdelningsfunktionen.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Hur man skärmdumpar på Snapchat utan att de vet
  • Hur man sparar Snapchat-videor på iPhone
  • Så här tar du bort Snapchat-chatthistorik på iPhone och iPad
  • Så här laddar du upp Snapchat-videor till Instagram-berättelser på iPhone och iPad