Blogg

Skapa signatur och signera dokument på iPhone och Mac [How-to]

Den digitala utvecklingen har sagt upp maskiner som fax och skrivare; människor skickar knappast något meddelande via fax och att skriva ut dokumenten är sällsynt eftersom man gillar att spara dokument på sina kommunikationsenheter som iPhone, iPad eller Mac.

Men det finns några känsliga dokument som kräver signatur. Om vi ​​skapar digitala dokument, varför kan vi inte skapa digital signatur och spara samma för att använda den senare.

Här hanterar vi tre olika metoder för att skapa och signera dokument direkt på din iPhone, iPad eller Mac.

Så här skapar du signatur och signerar dokument direkt på din iPhone eller iPad

Det finns vissa oförutsedda situationer när du måste sätta din signatur även om du reser. Du får de mjuka kopiorna på din iDevice, men miljontalsfrågan är: hur signerar du dokument direkt på din iPhone eller iPad? Följ den här enkla metoden så kan du registrera valfritt dokument direkt på din iPhone eller iPad. Det finns två populära dokumentläsare: Adobe Acrobat Reader och Foxit PDF.

Steg 1. Först och främst, ladda ner Adobe Acrobat Reader från AppStore.

Steg 2. Nu kan du öppna ett dokument antingen från din e-post eller från enheten (du kan öppna dokument i Adobe Acrobat Reader från Notes, Dropbox, iCloud eller från någon annan källa).

Steg 3. Tryck och håll fingret där du vill skapa din signatur.

Steg 4. En meny med fyra alternativ visas: Obs, Text, Freehand och Signatur.

Steg 5. Klicka på Signatur (ett öppet utrymme visas på skärmen där du kan skapa din signatur med fingret eller pennan).

Steg 6. När du är nöjd med den exakta signaturen, tryck på Spara. Din signatur läggs till i dokumentet.

Observera att du också kan välja Freehand för att direkt signera dokumenten. Dessutom kan du lägga till anteckning och text i dokumenten.

Hur du redigerar din signatur i dokument från iPhone och iPad

Om du vill göra någon ändring i din signatur kan du följa den här metoden.

Steg 1. Tryck försiktigt på din nyskapade signatur.

Steg 2. Fyra alternativ visas på skärmen: Radera, Tjocklek, Färg & Opacitet.

Steg 3. Välj alternativ enligt ditt redigeringsbehov.

När din signatur har sparats kan du spara dokumentet antingen i Notes eller i Dropbox, varifrån du kan skicka dokumentet igen med din signatur. Du kan också skriva ut dokumentet om din iDevice är ansluten till någon skrivare via Wi-Fi.

Skapa signatur på iPhone med Foxit PDF

Steg 1. Ladda ner Foxit PDF på din iDevice från AppStore.

Steg 2. Öppna alla dokument från din e-post.

Steg 3. Håll nu fingret där du vill skapa din signatur.

Steg 4. Tre alternativ dyker upp på skärmen: Kommentar, Skrivmaskin och Signatur.

Steg 5. Klicka på Signatur så kommer du på en skärm för skapande av signaturer.

Steg 6. Skapa din digitala signatur med fingret eller pennan.

Steg 7. Om du vill göra någon ändring i din signatur, tryck på penselikonen och ändra färg och tjocklek på din signatur. När ändringen är klar trycker du på Spara.

Du kan flytta signaturen till ditt val av plats genom att trycka och hålla ned den. När du har registrerat dig, skicka det via e-post.

Hur man signerar dokument på Mac med iSight Camera

Vi har redan behandlat en metod för att signera dokument digitalt i Mac OS X med Preview App med Trackpad. Nu är här en annan metod för att signera dokument med iSight-kamera på Mac.

Steg 1. Öppna dokumentet med Preview-appen och klicka på alternativet Signatur från Markup Toolbar. Du kan se två alternativ på skärmen: Styrplatta och kamera.

Steg 2. Klicka på Camera-alternativet.

Steg 3. När du klickar på Kamera visas en instruktion: Skriv ditt namn på vitt papper. Håll den sedan så att den syns för kameran.

Steg 4. Följ instruktionerna så kommer kameran att skanna din signatur och detsamma återspeglas i förhandsgranskningen.

Steg 5. När kameran har justerat den exakta signaturen klickar du på Klar och sparar signaturen. När det är klart kan du använda din signatur i framtiden närhelst du behöver underteckna något dokument. Klicka bara på Signatur-ikonen från Markup Toolbar och en rullgardinsmeny visar dina signaturer. Välj den du tycker att den är perfekt.

Det här är metoderna för att signera dokument med din digitala signatur på iPhone, iPad eller Mac. Dela din feedback om vilken som är mer effektiv och lättare att använda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found