Blogg

Kunde inte installera iOS 14-uppdatering på iPhone? Hur man fixar det

iOS 14 släpps för alla med en kompatibel iPhone eller iPod Touch. OTA-uppdateringen är enkel att utföra och stegen är desamma. Vissa användare kan dock inte installera iOS 14-uppdateringen. För att hjälpa till finns här flera möjliga lösningar för att åtgärda problemet och hjälpa dig att få den senaste iOS på din iPhone.

Några viktiga kontroller innan du börjar:

 • Enhetskompatibilitet : Om din iPhone kör iOS 13 kan du uppdatera den till iOS 14. Detta betyder iPhone SE, 6s och senare. Du kan kontrollera detta inlägg för att se hela listan över alla iOS 14-kompatibla enheter.
 • Se till att batteriet är 50+% : din iPhone måste ha minst 50% batteri eller vara ansluten till laddningen innan du kan installera uppdateringen.
 • Säkerställ en stabil Wi-Fi-anslutning : Du kan endast uppdatera via Wi-Fi eller dator. Apple låter dig inte uppdatera över mobildata. Om du använder en VPN stänger du av den.
 • Ledigt utrymme för nedladdning av iOS 14 : Hur mycket utrymme som behövs för installation beror på iPhone-modellen. Till exempel på iPhone 6s kräver det minst 3,13 GB. Se till att frigöra utrymme om du ser ett meddelande om lagring på uppdateringsskärmen.
 • Gör en säkerhetskopia : Detta håller dina data säkra i händelse av fel.
 • Vänta en stund eller försök igen senare : Om det här är den allra första dagen i den nya iOS-utgåvan kan du se långa väntetider på skärmen " Uppdaterad begäran ... ". På samma sätt kan nedladdningshastigheten också vara dålig.
 1. Tvinga avsluta appen Inställningar
 2. Starta om din iPhone
 3. Fix Fixad iOS 14-uppdatering
 4. Använd Mac eller PC för att ladda ner iOS 14
 5. Fabriksåterställ din iPhone och försök uppdatera

1. Tvinga Avsluta Inställningar-appen

För att lösa problemet med nedladdning av programvara, låt oss först tvinga oss att avsluta appen Inställningar och försöka ladda ner igen.

För att tvinga sluta: På iPhones med Face ID, svep uppåt från skärmens nedre håll. Dubbel tryck på hemknappen på iPhones med Touch ID. Du är nu i App Switcher. Dra inställningens appkort för att avsluta det.

Efter några sekunder öppnar du appen Inställningar , trycker på AllmäntProgramuppdatering för att ladda ner och installera iOS 14.

2. Starta om din iPhone

Om ovanstående metod inte fungerade är nästa lösning att starta om iPhone. Detta innebär att du stänger av enheten och sedan slår på den efter en kort paus.

Använd knapparna på din iPhone för att stänga av den. Du kan också öppna appen Inställningar , trycka på Allmänt och sedan trycka på Stäng av . Dra nu skjutreglaget åt höger.

Efter en minut slår du på din iPhone och försöker ladda ner uppdateringen igen. Detta bör ta hand om saker.

Obs : Om detta inte fungerar kan du ge kraftstart om ett skott.

3. Fixa Fryst iOS 14-uppdatering

Ibland fryser uppdateringen och du sitter fast på en förloppsindikator som inte rör sig! Det skulle hjälpa om du dubbelkontrollerade att enheten fortfarande är ansluten till ett fungerande Wi-Fi eller inte.

En annan lösning är att ta bort den redan nedladdade ofullständiga iOS 14-filen och starta om processen. Vår detaljerade guide om hur du fixar iOS fast vid uppdatering berättar mer och hjälper dig att hantera detta.

4. Använd Mac eller PC för att ladda ner iOS 14

Om ingen av ovanstående lösningar fungerar för dig, överväg att uppdatera med en dator. Vi har en fullständig guide som leder dig genom varje steg och visar hur du uppdaterar iPhone med iTunes eller Finder på Windows PC och Mac.

Dessutom kan du också använda återställningsläget för att ladda ner den senaste uppdateringen. Var noga med att ta en säkerhetskopia innan du fortsätter med den här metoden.

5. Återställ fabriksinställningar på din iPhone och försök uppdatera

Äntligen, när ingenting fungerar, är det dags att radera allt från enheten och sedan försöka uppdatera. Även om jag har nämnt det två gånger ovan skulle jag återställa det som tar en säkerhetskopia av din enhet innan du går till full återställning.

När du har återställt iPhone och slutfört installationsprocessen, försök att uppdatera den till den senaste iOS 14.

Loggar ut

Så här kan du framgångsrikt lösa problemet "kan inte uppdatera". Jag hoppas att en eller en kombination av ovanstående lösningar gjorde tricket!

I de flesta fall försöker du efter en tid, använder ett annat Wi-Fi-nätverk, startar om Wi-Fi-routern eller startar om iPhone, denna hot. Om du använder en anpassad DNS, se till att inaktivera den när du begär en iOS 14-uppdatering.

LÄS NÄSTA:

 • Hur man använder Back Tap på iPhone som kör iOS 14
 • Så här använder du iPhone-appbiblioteket i iOS 14
 • Steg för att ställa in Chrome som standardwebbläsare i iOS 14 på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found