Blogg

Så här skannar du dokument med filer-appen i iOS 13 och iPadOS

Att skanna dokument och spara dem i PDF var inte så lätt tillbaka när användare hade iOS 10 på sin iPhone och iPad. Sedan kom dokumentskanningsfunktionen i Notes-appen i iOS 11-uppdateringen och för att vara ärlig var det totalt sett en lång process. Och här kommer iOS 13-uppdateringen som förändrade sättet att skanna ett dokument med Files App. 

Ja, du hörde det rätt! Du behöver inte använda Notes-appen för att skanna dina dokument och spara dem som PDF på din iPhone som körs på iOS 13. Istället gör den nya funktionen i själva Files-appen jobbet åt dig! Så idag ska jag visa dig hur du skannar ett dokument med Files App i iOS 13 på din iPhone eller iPad. 

Så här skannar du dokument direkt till filer-appen på iPhone eller iPad

I ett hektiskt liv förlorar du ofta dina dokument och ibland glömmer du dem att bära när du behöver mest. Följ nedanstående procedur för att säkerställa att alla dina dokument lagras på din iPhone som en PDF-fil. Nu kör vi!

Steg 1. Öppna Filer-appen på din iPhone och tryck på Bläddra alternativ längst ned på skärmen om du är i avsnittet Nyheter.

Steg 2. Klicka nu på ellipsikonen (•••) från det övre högra hörnet. Från popup-fönstret trycker du på alternativet Skanna dokument

Steg 3. I det övre fältet hittar du blixtalternativet och vissa filter bredvid blixtikonen. Du kan välja den som passar ljusförhållandena eller bara låta den vara i autoläget och lämna resten till kameran. 

Steg 4. Placera de nödvändiga dokumenten under kameran och fånga den. Ändra gränsen genom att justera rutan så att den passar dokumentet i perfekt form! När du är klar trycker du på Fortsätt skanna längst ned på skärmen och trycker på Spara följt av mappen där du vill spara. 

Om du vill redigera den aktuella skärmdumpen istället för att spara den direkt, fortsätt till nästa steg. 

Steg 5. Tryck på miniatyrbilden av skärmdumpen som tas längst ned till vänster på skärmen .

Steg 6. Du hittar nu alternativ för att dra i hörnen, tillämpa vissa filter och rotera dokumentet längst ner på skärmen. Tillämpa de nödvändiga ändringarna enligt dina behov och tryck på Klar → Tryck på Klar igen . Nu peka på Save från botten av skärmen till höger till önskad mapp.

Det är allt! Du har nu framgångsrikt skannat dokumentet med Files-appen tillsammans med nödvändiga ändringar. 

Proffstips: Öppna mappen där du hade sparat filen, tryck länge på den aktuella filen och tryck på Info . Du ser att filen automatiskt sparas som PDF utan ytterligare process. Genom att trycka länge på filen kan du också använda markering för att lägga till en signatur i dokumentet om det behövs. Dessutom kan du också flytta eller kopiera filen till en annan mapp och även byta namn på filen om så krävs med samma långa tryckalternativ. 

Summering…

Jag hoppas att detta förändrar hur du skannar dokument på din iPhone. Glöm anteckningar och ta hand om den nya Files-appen för att spara dina dokument som PDF inom en bråkdel av sekunder! 

Rekommenderade inlägg du måste läsa nu!

  • Hur du får åtkomst till kolumnvy i iPadOS Files App
  • Bästa iPhone File Manager-appar
  • Bästa PDF Editor-appar för iPhone och iPad
  • Så här får du tillgång till filer från iCloud Drive på iPhone och iPad

Jag är säker på att du vill skanna dokument till hands med den här funktionen i Files App på din iPhone. Testade du den här funktionen på din iPhone än? Dela din erfarenhet med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found