Blogg

Hur man använder zoom på Apple TV

Zoom är en väldesignad tillgänglighetsfunktion för personer med nedsatt syn. Med hjälp av Zoom på din Apple TV kan du förstora bilderna för att göra visningen bekvämare.

Med hjälp av beröringsytan på Siri-fjärrkontrollen kan du enkelt zooma och panorera runt den zoomade bilden. Dessutom finns det också ett alternativ att justera zoomförstoring enligt din komfortnivå.

Så här ställer du in och använder zoom på Apple TV

Så här aktiverar du zoom på Apple TV

Steg 1. Starta appen Inställningar på din Apple TV.

Steg 2. Klicka nu på Allmänt.

Steg 3. Därefter måste du klicka på tillgänglighet.

Steg 4. Välj sedan Zoom och slå på den.

När du har aktiverat zoom på din digitalbox, skulle jag rekommendera att du aktiverar Tillgänglighetsgenväg för att enkelt slå på eller av den här funktionen bara genom att klicka på menyknappen tre gånger på din Siri-fjärrkontroll.

Hur man använder zoom på Apple TV

Zooma in eller ut: När du är i zoomläge trycker du på pekytan tre gånger. Nu förstoras objekten du markerar automatiskt.

Justera zoomförstoring:  Tryck bara på pekytan och dra upp eller ner med två fingrar. För att begränsa maximal förstoring öppnar du Inställningar-appen → Allmänt → Tillgänglighet → Zoom → Maximal zoomnivå.

Aktivera eller inaktivera panorering:  För att aktivera eller inaktivera panorering måste du trycka på pekytan med två fingrar på Siri-fjärrkontrollen.

Panorera för att se mer:  När du panorerar, dra fingret på pekytan för att se mer detaljer.

Tala det aktuella valda skärmobjektet:  Tryck bara två gånger på Siri-knappen för att säga det valda skärmobjektet.

Flytta zoomfokus: Du måste trycka på den övre, nedre, vänstra eller högra kanten av pekytan för att flytta i den riktningen med ett skärmobjekt.

Det är allt!

Säg vad du tycker

Förutom Zoom, vilka är de andra tillgänglighetsfunktionerna du gillar att använda på din digitala mediaspelare? Låt oss dina tankar om dem.

Du kanske också vill läsa dessa inlägg:

  • Hur man loggar in på YouTube-appen på Apple TV
  • Hur man aktiverar automatisk bildfrekvens och dynamiskt omfång 
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found