Blogg

Så här använder du Google Maps Live View-funktionen på iPhone

Oavsett om det är dag eller natt, nära eller långt, intracity eller intercity, en bekant eller orörd terräng, kan Google Maps hjälpa dig genom punkt A till B utan ansträngning. Det snubblar emellertid ibland på grund av felaktiga nätverk, GPS-anslutningsproblem och också på grund av användarnas snedvridna riktningskänsla.

Som ett initiativ för att ytterligare förbättra Google Maps-upplevelsen har Google lagt till en AR-vägbeskrivningsfunktion i Google Maps-appen. Dubbad som Live View - funktionen använder din telefons kamera för att känna igen din omgivning och visar virtuella markörer och pilar som riktar dig mot din destination.

Hittills var betaversionen av Live view endast tillgänglig i Googles Pixel-telefoner; Google utökar nu betaversionen till Android- och iOS-enheter. Fortfarande, i en mycket primär fas / fas, har Google rullat ut uppdateringen för endast utvalda platser och användare.

Så det kan ta dagar eller veckor tills du får AR View-uppdateringen på din iPhone; dock kan du lära dig hur du använder AR Walking Directions i Google Maps på iPhone just nu.

Innan vi fortsätter med uppdateringen, notera några saker:

  • För närvarande fungerar Google Live View bara med vägbeskrivningar
  • Live View fungerar bara med platser där Google Street View är tillgängligt
  • Det fungerar med din kamera, så du måste ge Google Maps åtkomst till din kamera
  • Kameran måste känna igen din omgivning så att funktionen inte fungerar i svagt ljus för närvarande
  • Att hålla telefonen framför dig medan du går kan leda till olyckor, använd funktionen på ett ansvarsfullt sätt

Så här använder du Google Map Live View-funktionen på iPhone

Obs! Innan du börjar, se till att du har den senaste versionen av Google Maps.

Steg 1. Öppna Google-appen på din iPhone

Steg 2. Skriv in din destination i sökfältet , välj rätt alternativ.

Steg 3. Klicka på vägbeskrivningen för att dirigeras till kartan.

Steg 4. Tryck på alternativet Walking , om funktionen är tillgänglig på din iPhone, kommer du att se en Start AR-flik bredvid Start-fliken.

Steg 5. Tryck på Start AR-fliken , lyft telefonen och panorera kameran i en svepande rörelse för att skanna omgivningen; det kan ta några sekunder.

Steg 6. När du är klar kommer kartan att falla ned längst ner i fönstret och du ser kamerans vy över gatan. Vyn kommer också att ha pilar, virtuell markör och ljudaviseringar som leder dig mot din riktning.

Det är allt folk!

Kom ihåg att vara uppmärksam på din omgivning medan du går. Google kommer också att påminna dig om samma sak och ber dig lägga ner din telefon. När du har lagt ner telefonen växlar kartor automatiskt till det normala läget och så snart du lyfter upp iPhone igen kommer den att växla tillbaka direkt till livevyn.

Video: Hur man använder AR View på Google Maps på iPhone

Loggar ut…

Även om jag anförtror Google Maps som en värdig resekamrat och använder det ofta, finns det stunder när jag kämpar för att räkna ut rätt utgång eller vändpunkt. Vid sådana tidpunkter hoppades jag på en uppgradering för att hantera en sådan fråga.

Det verkar som om Google Maps användares böner / krav har besvarats av Google via augmented reality. Om du är otydlig om konceptet, föreställ dig Pokemon Go, Pokémon-bilderna i spelet och den virtuella ikonen över den verkliga världen.

På samma sätt lagrar Google Maps bilder över den verkliga världen för att hjälpa dig att hitta rätt vägbeskrivning. Faktum är att när du inte vet exakt vilken byggnad du når din destination kan Live View helt enkelt peka ut byggnaden för dig.

Relaterade inlägg:

  • Ladda ner Google Maps offline på iPhone eller Android
  • Så här visar och redigerar du Google Maps-tidslinjen på iPhone
  • Öka navigeringsvolymen i Google Maps på iPhone
  • Hur man använder inkognitoläge i Google Maps för iPhone

Så väldigt intressant! Jag kan inte vänta med att utforska funktionen vidare. Och du då? Vad tycker du om det här nya tillskottet? Dela dina åsikter och recensioner med oss ​​i kommentarrutan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found