Blogg

Fliken iCloud Safari Fungerar inte på iPhone eller iPad? Möjliga problem och korrigeringar

Endast en sak förändrades med iOS 7: där du hittar iCloud-flikar. Nästan alla andra funktioner om Apples avancerade bokmärkning / flikning över anslutna enheter (via iCloud) förblir desamma.

Efter att du uppgraderat till iOS 7 kan du ändå möta ett par problem med iCloud-flikar. Ett av de vanligaste problemen är att iCloud-flikar inte dyker upp på dina enheter. Den andra är där en av enheterna inte visar iCloud-flikarna som du har öppnat på en av de andra anslutna enheterna. Nedan följer några möjliga lösningar / korrigeringar för dessa fel.

Problem nr 1 : Var är alternativet iCloud-fliken på min iPhone?

I iOS 6 hittade du iCloud-flikar snyggt placerade i bokmärkesalternativen / mapparna. Även om det gjorde saker enklare ändrade Apple positionen för iCloud-flikar i iOS7 vilket är vettigare. För alla iOS 6-användare är dock denna förändring lite extra process.

Lösning: Svaret finns i flikvyn. Tryck på flikikonen längst ner till höger så ska du se alla flikarna i en kaskadvy. Bläddra nu ner så långt du kan så ser du att lite text dyker upp. Dessa är iCloud-flikar som är öppna i respektive enheter som nämns där.

På iPad är det enklare och förblir ganska mycket detsamma: tryck på iCloud-ikonen i menyraden.

Problem nr 2 : iCloud-flikar dyker inte upp på min iPhone / iPad

En av de första sakerna du ska se till är att alla dina enheter är anslutna till samma iCloud-konto. Och så är naturligtvis Safari aktiverat i iCloud. Så här gör du:

Lösning : På varje iPhone och iPad som du vill att iCloud-flikar ska fungera:

  • Öppna appen Inställningar
  • Tryck på iCloud
  • Se till att du är inloggad på samma konto på alla enheter
  • Se också till att Safaris strömbrytare är påslagen. På alla enheter

När allt detta är gjort, se till att alla dina enheter också är anslutna till starka nätverk. De behöver inte vara i samma nätverk.

Problem nr 3 : Jag har provat dem alla. Fortfarande, ingen tur.

Om du försökte alla knep i ärmen men på något sätt dyker inte iCloud-flikar från din iPad på din iPhone (eller någon annan enhet), chansen är att du kanske måste gå kommando.

Lösning: Försök att logga ut från iCloud-kontot på din iPad och logga sedan in igen. Testa sedan samma sak på andra iDevices. Var noga med att Safari-omkopplaren är påslagen i Inställningar → iCloud och att det inte finns några begränsningar av något slag.

Dessa bör åtgärda eventuella problem du har med iCloud-flikar på dina iDevices.

Du kanske också gillar:

  • Safari öppnar inte t.co Korta länkar från Twitter på iPhone
  • Så här begränsar du vuxeninnehåll i Safari på iPhone / iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found