Blogg

Så här lägger du till stjärnbetyg till låtar i Apple Music på iPhone

Många användare har redan börjat migrera från Spotify till Apple Music av någon anledning. Striden mellan Spotify och Apple Music pågår alltid för att få fler prenumeranter på sin musikströmningsplattform. Men många föredrar att säga upp prenumerationen. Men om du fortfarande älskar Apple Music-appen och vill ge en stjärnklassificering till en viss låt, är det väldigt enkelt!

Idag ska jag förklara hur du kan betygsätta låtar med stjärnor i Musik-appen på din iPhone, iPad, Apple Watch och Mac. Detta visar dig de låtar du gillade i din musikapp baserat på dina betyg.

Hur man betygsätter låtar med stjärnor i musikappen på iPhone, iPad och Apple Watch

När du betygsätter en låt med stjärnbetyg kan du snabbt sortera listan över de låtar du har betygsatt från biblioteket. Det är bra att organisera och skapa en spellista med dina mest älskade låtar. Låt oss börja.

Snabb åtkomst:

  • Så här aktiverar du stjärnbetyg för Apple Music på iPhone och iPad
  • Hur man 'älskar' sång eller 'föreslår mindre så här' i iPhone Music App
  • Hur man betygsätter sång med stjärnor i Apple Music på Apple Watch
  • Hur man betygsätter en låt i en ny musikapp på Mac
  • Hur man ger betyg till en låt i iTunes på PC

Så här aktiverar du stjärnbetyg för Apple Music på iPhone och iPad

Steg 1. Spela den låt i din iPhone programmet Musik .

Steg 2. Starta nu Siri och fråga den ' Betygsätt den här låten fem stjärnor ' eller antalet stjärnor du önskar.

Du kan åberopa Siri medan låten spelas eller du kan trycka på pausknappen och sedan be Siri att betygsätta låten.

Gjort! Men det finns inget sätt att se de låtar du har betygsatt. Jag försökte hitta den i Music-appen, iTunes Store-appen och frågade till och med Siri 'Visa mig alla låtar jag har betygsatt'. Kanske kommer Apple att använda dessa betyg i bakgrunden och anpassa dina musikrekommendationer därefter.

Men en sak som du kan göra för att kurera din musikupplevelse är att märka det Love () . Till skillnad från ovanstående metod, där din musik pausades när du kallade till Siri, är tekniken nedan bättre och synlig.

Hur man 'älskar' sång eller 'föreslår mindre så här' i iPhone Music App

Steg 1. Starta appen Musik på iPhone → Spela en låt → Gå till skärmen Spelar nu .

Steg 2. Tryck på ikonen för tre horisontella prickar .

Steg 3. Tryck på Kärlek (♡) .

Du kommer att se ett displaymeddelande som säger "Vi rekommenderar mer som detta i For You ." Om du inte gillar en låt kan du trycka på “ Föreslå mindre så här. ”Nu kommer Apple att rekommendera mindre musik så här i avsnittet For You .

Hur man betygsätter sång med stjärnor i Apple Music på Apple Watch

Steg 1. Se till att din Apple Watch är ansluten till ett Bluetooth-headset och att låten spelas. Steg 2. Tryck på Digital Crown på din Apple Watch eller använd Hey Siri för att kalla till Siri och säg ' Betygsätt den här låten 5 stjärnor.

För att älska en låt på Apple Watch, gå till skärmen Nu spelas i appen Watch Music och tryck på den lilla ikonen med tre punkter längst ned till höger. Tryck nu på ♡ Kärlek (eller föreslå mindre ).

Hur man betygsätter en låt i en ny musikapp på Mac

Steg 1. Starta appen Musik på din Mac som kör macOS Catalina.

Steg 2. fliken Songs ser du en kolumn med namnet Rating . Håll muspekaren över sångnamnet så ser du fem okontrollerade stjärnor under Betyg.

Obs! Om du av någon anledning inte ser en betygskolumn placerar du muspekaren på den översta raden som har alternativ som Namn, Tid, Artist etc. och högerklicka. Klicka på Betyg i listan som öppnas. Efter detta kommer du att upptäcka att en ny kolumn med titeln Betyg läggs till.

Steg 3. Ta muspekarenstjärnorna och klicka för att betygsätta den efter din smak. Alternativt , när du befinner dig på fliken Artister, Album knackar osv. Där, kan du också betygsätta genom att ta muspekaren på låten eller albumomslaget och sedan klicka på ikonen för tre punkter . Håll muspekaren över Betyg och välj stjärnorna .

Ett annat, "Sirious" sätt är att använda Siri på din Mac när musik spelas (eller pausas men musikappen är öppen) och fråga henne "Betygsätt den här låten fem stjärnor".

På Mac kan du sortera dina låtar efter betyg . Det här är faktiskt fantastiskt. För att göra detta, klicka på Betyg och sedan på den lilla pilliknande ikonen bredvid den. Efter sortering kan du också enkelt skapa en spellista med alla topprankade låtar genom att välja dem och klicka på "Lägg till i spellista".

Hur man ger betyg till en låt i iTunes på PC

Steg 1. Starta iTunes på din Windows-dator och gå till fliken Songs .

Steg 2. Ser du kolumnen Betyg tillsammans med vanliga kolumner som Namn, Tid, Artist, Album, Genere, ♡, Spel, etc.? Om ja, håll muspekaren över låten och ta den sedan till betygskolumnen och klicka på antalet stjärnor .

Om du inte ser en betygskolumn placerar du muspekaren någonstans på den översta raden som har alternativ som Namn, Tid, Konstnär, etc. och högerklicka. En lång lista öppnas. Klicka på Betyg. Efter detta kommer du att upptäcka att en ny kolumn med titeln Betyg läggs till.

Jag skulle inte vilja avsluta det här inlägget utan att prata om Apple Music-appenAndroid . Eftersom det inte finns någon Siri där (och ja, Google Assistant kan inte betygsätta Apple Music-låtar), har du bara de två alternativen - ♥ Love and Dislike.

Summering…

Så här kan du betygsätta låtar på Apple-musik på olika enheter. Nu förstår jag att betyg på iOS och watchOS är nästan värdelösa. Men på Mac och iTunes är det viktigt att organisera låtarna. Jag har använt detta sedan 2014 på min MacBook.

Musikappen på Mac och iTunes har också Love and Dislike- alternativ som fungerar som iPhones 'Love' respektive 'Suggest Less Like This'. De bygger rekommendationer efter din musiksmak.

Om du älskade betyg på låtar på iOS-enheter (jag visste verkligen) och vill ha den tillbaka kan du försöka ge feedback till Apple. De kanske tar tillbaka det!

Relaterade inlägg på Apple Music för att anpassa din musiklyssning:

  • Så här ställer du in en Apple Music Song som larm på iPhone
  • Upprepa låtar eller spellistor i Apple Music i iOS 13
  • Hur man tar bort svordomar från Apple Music på iPhone, iPad och iTunes

Så det handlar om att betygsätta en låt på Apple Music.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found