Blogg

Så här stänger du av Siri på Lockscreen iPhone och iPad

Som standard är Siri tillgänglig via låsskärmen på iPhone och iPad som kör iOS 13 eller iPadOS 13. Detta betyder att även utan att ange lösenord eller autentisering kan vem som helst länge trycka på knappen och Siri kommer att springa upp. En person som hittar stjäl eller har din telefon kan ringa ett samtal, skicka ett meddelande, fråga "vem är jag" och känna till ditt namn etc. Allt detta även utan att gå in i telefonen och öppna en app!

Så om du vill ha fullständig integritet kan du stänga av Siri från att vara tillgänglig när telefonen är låst. När du har inaktiverat det från låsskärmen kan ingen alls röra sig med din enhet. Låter bra? Det finns två sätt att göra det. Låt oss kolla upp det!

Så här stänger du av Siri på iPhone- och iPad-låsskärmen

  1. Gå till Inställningar → Tryck på Siri & Sök.
  2. Stäng av strömbrytaren bredvid Tillåt Siri när den är låst. Alternativt kan du inaktivera Siri från låsskärmen på iPhone eller iPad genom att följa,
  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad → Bläddra ner och knacka på Face ID / Touch ID och lösenord → Skriv in enhetens lösenord.
  2. Under LÅT TILLGÅNG NÄR LÅST: stäng av växeln för Siri.

Siri är inte längre tillgänglig från låsskärmen. För att kontrollera, lås din enhet och tryck på knappen för att kalla till assistenten. Du kan också försöka åberopa den med Hey Siri. Du kommer att se att Siri inte är tillgänglig. Inget skulle hända även om du trycker på knappen flera gånger.

När du har låst upp din telefon kan du börja använda röstassistenten igen.

Det är allt, folkens.

Jag hoppas att den här snabbguiden var till hjälp. När Siri är avstängd på låsskärmen förnekas den potentiella säkerhetsrisken. Om du har en ytterligare fråga eller kommentar, dela den med oss ​​nedan.

Du kanske också är intresserad av:

  • Hur inaktiverar du kameraåtkomst från iPhone Lockscreen
  • Hur man stänger av Siri-förslag på LockScreen
  • Siri-förslag Fungerar inte på iPhone och iPad?
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found