Blogg

Så här stänger du automatiskt av iPhone eller iPad Wi-Fi

När du lämnar ditt hem eller kontor kan du glömma att stänga av Wi-Fi på din iPhone. Även om denna vana kanske inte medför någon betydande förlust kan din enhet anslutas till ett osäkert Wi-Fi-nätverk på väg till kontoret eller hemmet. För att undvika denna situation bör du stänga av Wi-Fi på din iPhone. Med din frånvaro är det svårt att följa denna praxis varje dag. Det finns dock ett bättre sätt. Du kan nu stänga av din iPhone eller iPad Wi-fi automatiskt när du lämnar kontoret eller hemmet.

Apple introducerade några omfattande förändringar och uppdateringar i sin iOS 12. Och en av de viktigaste var genvägar. Genom att använda de bästa Siri-genvägarna kan du utföra många uppgifter smidigt med röstkommandon och enstaka kranar. För att stänga av Wi-Fi automatiskt på din iPhone kan du skapa en genväg. Och när du lämnar den specifika platsen stängs Wi-fi på din iPhone av automatiskt. Låt oss kolla hur vi kan göra det.

Så här stänger du automatiskt av Wi-Fi i iOS 13 eller iPadOS när du lämnar hemmet eller kontoret

Observera att funktionen är tillgänglig i iOS 13; Därför måste du uppdatera din iPhone till det senaste operativsystemet för att använda den här funktionen. Följ sedan stegen nedan.

Steg 1. Starta genvägar- appen på din iPhone.

Steg 2: Den senaste genvägsappen visar dig tre knappar längst ner, tryck på Automation.

Steg 3. Tryck nu på fliken Skapa personlig automatisering .

Steg 4. Från och med nu är Automation uppdelad i tre kategorier: Händelser, Resor och Inställningar. Under Resor hittar du Lämna ; tryck på den.

Steg 5. Tryck sedan på Välj → tryck på Aktuell plats.

Din iPhone väljer automatiskt din nuvarande plats; en blå bock visas bredvid den aktuella platsen. Tryck på Klar- knappen från det övre högra hörnet.

Steg 6. När din plats är inställd, tryck på Nästa → tryck på knappen Lägg till åtgärd (+) .

Steg 7. På åtgärdsskärmen hittar du några förinställda alternativ. Skriv Wifi i sökfältet, skriv Wifi ; du kan se Ange Wi-Fi-åtgärd i listan; tryck på den.

Steg 8. På telefonskärmen kan du nu se Aktivera Wi-Fi ; tryck på På för att stänga av den.

Steg 9. Slutligen, tryck på Nästa och sedan Klar från det övre högra hörnet.

Du har framgångsrikt ställt in den här automatiseringen, som stänger av Wi-Fi på din iPhone när du lämnar kontoret eller hemmet.

Det är allt, vänner!

Vad tar du?

Är det inte en cool sak att automatiskt stänga av Wi-Fi på din iPhone? Automation är en av de enklaste sakerna att göra på din iPhone med iOS 13. Du kan ställa in många villkor och resultat på dina iPhones. Utforska den här nya funktionen på din enhet och få ut det mesta.

Relaterade inlägg:

  • Hur man tar bort platsdata från foton och videor på iPhone eller iPad
  • Zippa och packa upp filer med filer-appen på iPhone och iPad
  • Hur man minskar filstorleken på bilder på iPhone och iPad

Har du en tendens att glömma att stänga av Wi-Fi när du lämnar kontoret eller hemmet? Dela din feedback med oss ​​i kommentarrutan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found