Blogg

Så här ansluter du Apple Watch till 5 GHz WiFi-nätverk

Apple Watch har utvecklats för att fungera tillsammans med iPhone. Klockan använder Bluetooth eller WiFi för att förbli synkroniserad med iPhone. Även om Bluetooth är det bästa alternativet för klockan för att ha en anslutning till iPhone, använder den Wi-Fi-nätverksinställningen på iPhone för att vara synkroniserad när den är utanför Bluetooth-området.

Eftersom Apple Watch endast har 2,4 GHz-chip är det inte utrustat för att ansluta till det relativt mycket snabbare 5 GHz-nätverket. Det finns dock ett trick som låter dig använda 5 GHz-nätverk med din klocka. Tricket innefattar några rondellsteg. Men om du vill använda det snabbare nätverket på din klocka är det värt att ge ett rättvist skott.

En sak som jag vill rensa innan jag går vidare med processen att din klocka tekniskt sett inte kan ansluta till 5 GHz WiFi-nätverk. Ändå låter detta trick dig på något sätt få jobbet gjort smart.

Hur man ansluter och använder Apple Watch till 5 GHz-nätverk

Steg 1. Aktivera flygplansläget eller slå av din Apple Watch (svep uppåt på urtavlan för att gå till blickar. Dra sedan hela vägen åt vänster för att gå till Inställningsblick. Tryck nu på ikonen för flygplansläge för att slå på den.) Eller, tryck och håll på sidoknappen på klockan för att stänga av den.

Steg 2. Därefter måste du glömma 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi-nätverk på din iPhone. För att göra det, öppna Inställningar-appen på din iPhone → tryck på Wi-Fi  → tryck på det aktuella Wi-Fi- nätverket → tryck på Glöm det här nätverket och bekräfta i popup-fönstret.

Se till att du också stänger av Bluetooth på din iPhone. InställningsappBluetooth och stäng av den.

Steg 3. Därefter måste du slå på Bluetooth och ansluta iPhone till 2,4 GHz WiFi- nätverket. Sätt samtidigt på din Apple Watch och inaktivera flygplansläget samtidigt .

Steg 4. Din Apple Watch kommer att ansluta till din iPhone. För att se till att klockan är ansluten till Wi-Fi-nätverk eller inte, måste du stänga av Bluetooth på iPhone och skicka en iMessage från din klocka.

När du har skickat ett meddelande från din klocka aktiverar du Bluetooth på iPhone igen.

Steg 5. Nu måste du glömma 2,4 GHz-nätverket och ansluta din enhet till 5 GHz-nätverket.

Steg 6. I slutändan stänger du av Bluetooth på din iPhone och skickar ett meddelande från din Watch igen för att säkerställa att den är ansluten till WiFi-nätverket. Det borde vara okej, du kan också testa 5 GHz med Siri genom att be henne ringa ett samtal från din Apple Watch.

Känner du till något annat knep för att använda 5 GHz-nätverket på din klocka? Om ja, dela ditt trick med oss ​​i kommentarerna nedan.

Läs mer:

  • Apple Watch laddas inte - Lösningar
  • Hur man håller Apple Watch Screen längre
  • Hur du hittar din bil med Apple Watch
  • Slå PÅ eller AV 5G på iPhone 12-serien

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found