Blogg

Stoppa andra från att publicera på din Facebook-tidslinje på iPhone

Om du är en social media-nörd är jag säker på att du måste njuta av ett stort fan och en vän som följer hela tiden dina statusuppdateringar, foton, videor och mer. Medan du solar dig i denna virtuella popularitet, är du ibland i soppan om en av dina vänner lägger upp något pinsamt på din vägg. Om du är en kändis, måste du vara desto mer vaksam så att ingen skriver förnedrande innehåll mot dig eller någon annan.

Den bästa lösningen är att blockera sådana vänner. Kanske inte. Eftersom det kan finnas några av dina nära vänner som kan ta denna åtgärd till hjärtat. Facebook ger dig ett alternativ att hindra andra (läs vänner) från att publicera på Facebook Wall på iPhone.

Genom att följa några enkla steg kan du hindra dina vänner från att lägga upp något oacceptabelt eller stötande på din Facebook-vägg på iPhone.

Hur man hindrar andra från att publicera på din Facebook-vägg på iPhone

Steg 1: Starta Facebook-appen på din iPhone.

Steg 2: Tryck på Fler alternativ-menyn längst ner till höger. Steg 3: Bläddra ner till Inställningar → Tryck på Kontoinställningar. Steg 4: Klicka nu på alternativet Tidslinje och märkning. Steg 5: Klicka på "Vem kan lägga upp på din tidslinje?" Steg # 6: Tryck äntligen på Only Me. Efter detta kan bara du lägga upp innehåll på din Facebook-vägg och andra kommer inte att kunna skicka något ljud / visuellt innehåll.

Dessutom kommer ovanstående process också att automatiskt ändra inställningarna på webben. Så när du öppnar ditt Facebook-konto från webben kommer ändringarna att återspeglas där och ingen kan lägga upp något på din vägg förrän du återkallar ändringarna i dina kontoinställningar.

Men om du är en iGeeksBlog-följare och inte använder iPhone (det kan dock vara en sällsynt situation) kan du ändra dina kontoinställningar och hindra andra från att publicera på Facebook Wall från en webbläsare.

Hur man hindrar andra från att publicera på Facebook Wall på webben

Steg 1: Starta www.facebook.com i din webbläsare.

Steg 2: Logga in med ditt ID och lösenord.

Steg 3: Klicka på den inverterade konen till höger om den övre menyn → Klicka på Inställningar.

Steg 4: Klicka på Tidslinje och märkning från vänster navigering. Du kan se inställningar för tidslinje och märkning på skärmen. Det första alternativet är "Vem kan lägga till saker i min tidslinje?" Steg 5: Klicka på Redigera bredvid "Vem kan lägga upp på din tidslinje?"

Steg 6: En rullgardinsmeny visas med två alternativ: Vänner och Endast jag. Steg 7: Klicka på Only Me. Steg 8: Stäng alternativet från höger sida.

För att avbryta denna åtgärd senare måste du följa samma process och klicka på Vänner från rullgardinsmenyn.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found