Blogg

Hur man upptäcker dolda spionkameror med hjälp av iPhone

Vissa människor tycker om att kika in i andras privatliv. Från sprickorna i ett fönster eller nyckelhål skulle de vilja se rörelserna som händer bakom stängda dörrar. Men nu är det här gamla trick. Vi lever i en tid av digital övervakning. Människor använder högteknologiska kameror gömda någonstans och de kan se dina aktiviteter på sina smartphones eller datorer. För att undvika sådan dold övervakning måste du vara lika smart. Din iPhone kan hjälpa dig att hitta sådana dolda kameror.

Var kan du hitta dolda kameror? Videospionkameror kan hittas var som helst som någon kan spionera på dig. Multinationella företag håller koll på sina anställda; en misstänkt man eller hustru kan i hemlighet följa makan med en hemlig kamera; människor som hyr ut rum för betalande gäster kan installera dolda kameror i rum; Airbnb-uthyrning kan utrustas med kameror. Det kan vara var som helst i världen. Du måste skanna och upptäcka sådana nätverksanslutna kameror på din iPhone smart.

Hur man upptäcker dolda spionkameror med iPhone

Till skillnad från alla programvaruprodukter på din dator eller appar på din smartphone är en spioneringskamera en direkt attack mot din integritet. När du har upptäckt någon dold spionkamera kan du också vidta rättsliga åtgärder om kameran inte är installerad av någon myndighet. Genom att använda några inbyggda funktioner på din smartphone kan du upptäcka dolda kameror.

Upptäcka elektromagnetiska fält

Din smartphone och en spionkamera är elektroniska enheter och skapar därför båda elektromagnetiska fält när du arbetar. Så när du är misstänkt för att bevakas av några dolda kameror kan du ringa till dina vänner eller familj för att kontrollera de elektromagnetiska fälten i rummet. Under ditt samtal kan du uppleva störningar som ett surrande ljud. Fortsätt din konversation och ströva omkring i rummet.

Se till att andra elektroniska enheter stängs av medan du är i rummet. Du bör stänga av TV, musiksystem eller andra apparater. Du bör dock inte betrakta alla sådana störande ljud som ett potentiellt hot mot din integritet. Du kan bara vara försiktig när du upplever avbrott på en viss plats.

Var kan du hitta dolda kameror?

Dolda kameror kan vara lika små som skjortknappar. Så att hitta en med dina blotta ögon kan vara en skrämmande uppgift. Det finns dock vissa platser där människor vanligtvis installerar kameror.

 • Rökdetektorer
 • Eluttag
 • Kraftremsor
 • Nattlampor
 • Böcker, DVD-fodral eller videospelfodral
 • Hyllor
 • Bärbara datorer
 • Stationära datorer
 • Datormöss
 • Små hål i väggen
 • Bilder eller andra dekorationer
 • Uppstoppade djur
 • Lavalampor

Använd din iPhone för att hitta dolda kameror

Nu när du har lite grundläggande information om de troliga fläckarna kan du gå dit och använda din iPhone-kamera för att klicka på bilder av dessa fläckar. Om det finns ett starkt vitt ljus på telefonens kameraprogram, kan du grumla igenom platsen längre.

Vissa spionkameror använder infraröda lampor som dina ögon kanske inte ser. Men din iPhone-kamera kan fånga det infraröda ljuset. Det berömda exemplet på infrarött ljus är det du hittar på en TV-fjärrkontroll. Innan du går för att fånga spionkamera infraröda lampor kan du köra ett test genom att fånga en ficklampa på fjärrkontrollen när du trycker på valfri knapp.

Snabb åtkomst:

 • Skanna WiFi-nätverk för att hitta dolda kameror på iPhone
 • Använd iOS-appar för att hitta dolda kameror

Skanna WiFi-nätverk för att hitta dolda kameror på iPhone

Smarta kameror är utrustade med en teknik för anslutning till Wifi-nätverk. På din smartphone kan du upptäcka flera Wi-Fi-nätverk. Och om du ser något ovanligt kan du undersöka det vidare. Uppdatera listan över Wifi-nätverk och kontrollera om det finns en avvikelse.

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Wi-Fi .

Om du redan är ansluten till något nätverk, koppla den.

Och slå sedan på Wi-Fi-växling .

Därefter flyttar du runt i rummet för att kontrollera något ovanligt nätverk.

Använd iOS-appar för att hitta dolda kameror

Förutom ovanstående metoder kan du använda iOS-appar för att hitta dolda kameror.

DontSpy 2

Efter framgångshistorien om DontSpy 1 är här den andra versionen. När du har betalat och installerat appen på din iPhone eller iPad ska du inte betala något extra belopp för köp i appen eller ta bort annonser. Appen är betrodd av hundratusentals användare över hela världen. Denna app ger dig ett enkelt gränssnitt för att hitta spionkameror; du kan se dessa staplar ordnade i en halvcirkel och en nål går från vänster till höger om det finns en spionbugg.

I grund och botten läser den här appen data som fångats av magnetometern som används av Compass-appen på din iPhone. Och sedan rapporterar det närvaron av ett magnetfält som skickas ut av spionkameror eller buggar. Förutom en dold kamera hjälper den här appen dig att hitta andra enheter som smartphones och mikrofoner också.

Ladda ner

Dold kameradetektor

Detta är en gratis app med köp i appen. Appen upptäcker linsen på en dold kamera och ser till att du inte spioneras. Med den här appen kan du hitta dolda enheter, GPS-spårare och andra lyssningsenheter på hotell, Airbnb, kontor eller var som helst.

En anmärkningsvärd funktion i den här appen är fjärransluten enhetsskanner; med den här funktionen kan du hitta vilken enhet som helst i ditt nätverk som du kan komma åt på distans eller visa online. Du kan klicka på enhetens IP-länk för att starta sin inloggningssida och kontrollera om enheten spionerar på dig.

Ladda ner

Det är allt folk!

Det finns många spionkamera-detektorer tillgängliga på marknaden, men de är dyrare än apparna. Du kan följa ovanstående metoder och använda apparna på dina iPhones eller iPads för att snabbt hitta dolda kameror var som helst.

Relaterade inlägg:

 • Hur man tar bilder med teleobjektiv på iPhone 11 Pro och 11 Pro Max
 • Ta seriebilder på iPhone 11 Pro Max, 11 Pro och iPhone
 • Hur man beskär och beskär video i iOS 13 på iPhone och iPad

Finns det något annat sätt att söka efter nätverkskameror på iPhone? Dela din feedback i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found