Blogg

Bästa appar för porträttläge för iPhone (uppdaterat 2021)

Porträttläge är utan tvekan en av de mest anmärkningsvärda Apples inhemska tekniker. Men de äldre iPhone-versionerna (iPhone 7 och äldre) saknar dess tillgänglighet. Det är då du kanske behöver en app från tredje part för att använda den här funktionen. En annan anledning att installera det kan vara behovet av ytterligare funktioner för att förbättra ditt klick.

Jag faller i den andra kategorin. Jag känner ibland behovet av en app för att få den extra glädjen av "Nirvana" i porträtten jag tar. Men oavsett vad din anledning kan vara, här är listan över de bästa apparna för porträttläge för iPhone som jag har älskat att använda hittills.

 1. Facetune2 av Lightricks
 2. Focos
 3. Oskärpa foto
 4. FabFocus
 5. Fokus
 6. Porträtt
 7. Oskärpa i stående
 8. PortraitCam

1. FaceTune2 av Lightricks

Denna uppgraderade version av den prisbelönta applikationen FaceTune har ett genomsnittligt betyg på 4,6 stjärnor. Det erbjuder dig en rad nya och unika funktioner, inklusive några konstnärliga och professionella verktyg som hjälper dig att fånga ögonblicket precis som det är tänkt att vara. Den levereras också med en Magic Camera-funktion som låter dig använda livefilter, jämna ut huden, lysa upp ditt leende och mycket mer.

Pris : Gratis (köp i appen börjar 1,99 USD)

Ladda ner

2. Focos

Appen tar dig till framtiden för beräkningsfotografering. Ja, det här är samma funktion som Cook pratade om när han introducerade iPhone 12-serien. Med den här appen installerad på din iPhone, var du redo att gå in i en helt ny upplevelse med en mängd funktioner.

Några av de spännande funktionerna inkluderar äkta 3D-avbildning, intuitiva appdjupfilter, flera ljuseffekter etc. Du kan också njuta av kärnan i verkliga bokeheffekter som vanligtvis endast är tillgängliga med DSLR: er. Det är kanske därför det har ett genomsnittligt betyg på 4,8 stjärnor.

Pris : Gratis (köp i appen från 0,99 USD)

Ladda ner

3. Oskärpa foto

Som namnet antyder är appen i slutändan utformad för att ge dig den bästa upplevelsen i porträttläge. Det låter dig anpassa ditt vanliga klick och förvandla det till ett underbart porträtt med hjälp av funktioner som att justera suddighetseffekten, lägga till filter, emojis och text. Till skillnad från andra appar i den här listan kommer den här dock med dedikerade funktioner för att fylla ditt iPhone-galleri med lockande porträtt.

Pris : Gratis (köp i appen börjar 2,99 USD)

Ladda ner

4. FabFocus

Applikationen motiverar sitt namn och är fantastiskt att använda, särskilt efter den senaste uppgraderingen till version 2.0. Detta har ett omdesignat användargränssnitt och funktioner, inklusive ansiktsdetektering och ett distinkt kameragränssnitt, vilket säkerställer en fantastisk totalupplevelse. Dessutom får du en rad redigeringsverktyg som oskärpa, bokehform och justering av ljusstyrka och kontrast.

Pris : $ 3,99

Ladda ner

5. Fokus

Appen är ett bra exempel på tekniskt och konstnärligt hantverk. Det erbjuder ett enkelt och engagerande gränssnitt som också låter dig lägga till effekter i ditt klick. Dessutom ger det dig friheten att leka med ljus.

Sist men inte minst, om det finns någon särskild inkludering du letar efter kan det manuella redigeringsläget vara precis rätt verktyg för dig.

Pris : Gratis (köp i appen från 4,99 USD)

Ladda ner

6. Porträtt: Foton för djupläge

Denna app kan göra de bästa porträtten snabbt. Det erbjuder ett stort skärpedjupsredigering för att se till att dina foton ser uppslukande. Du kan också zooma in och ut dina foton och beskära dem ytterligare för att justera fokus. För att säkerställa att du enkelt kan prata med dina klick, kan du dela det direkt på Instagram.

Pris : Gratis (köp i appen från 0,99 USD)

Ladda ner

7. Stående oskärpa

Gör dig redo att fylla ditt galleri med otroliga porträtt med Portrait Blur. Välj ett tidigare klickat foto i appen så är du klar! Appen analyserar och lägger automatiskt till en "precis som krävs" -blandning av djup för att göra bilden mer tilltalande. Det låter dig också justera mängden suddighet manuellt. Zooma in på vilken del av bilden som helst och du har all kontroll över pixlarna. Det är kanske det som gör det jämförelsevis dyrare än andra på listan.

Pris : Gratis (köp i appen från 9,49 USD)

Ladda ner

8. PortraitCam

Den här är en betald app, men den motiverar varje öre som den ber om. Med appen kan du fånga porträtt av DSLR-kvalitet med rätt fokus och djup med hjälp av några enkla kontroller. Du kommer att bli kär i den korniga bokeh och filmklassificering. Den övergripande upplevelsen blir bättre med matt stöd för porträtteffekter, automatisk ansiktsdetektering, riktiga objektivbländningar och andra avancerade funktioner.

Pris : $ 4,99

Ladda ner

Är du redo att fånga det perfekta porträttet?

Med bara en liten ansträngning kan du förvandla dina vanliga klick till vackra porträtt. När allt kommer omkring handlar det inte alltid om att köpa en ny enhet; ibland handlar det bara om att hitta några utmärkta appar för att utöka funktionerna i din befintliga.

Använder du något av dessa? Dela din erfarenhet i kommentarsektionen nedan.

Läs också:

 • Bästa kameralinser för iPhone 11
 • iPhone 12 Pro Max kameralinsskydd
 • 11 bästa fotoredigeringsappar för Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found