Blogg

Hur man defragmenterar Mac-hårddisken

”Jag har varit Windows-användare sedan jag började använda en dator. Det var första gången jag fick händerna på en Mac-maskin för några dagar tillbaka. Jag defragmenterar min Windows-hårddisk med jämna mellanrum så att min dator fungerar smidigt. Men på Mac hittar jag inte ett sätt att defragmentera hårddisken. Vad ska man göra?"

Detta är ett vanligt problem med alla nya Mac-användare. Om du också försöker hitta ett sätt att defragmentera din Mac-hårddisk, vet du att Mac OS X-versioner senare än 10.2 inte behöver defragmentering. Apple har inbyggda inbyggda skyddsåtgärder som förhindrar fragmentering. Men när uppdateringar, uppgraderingar, installation eller ominstallation sker kan du behöva defragmentera det en gång om några år. Här är ett säkert sätt som du kan anpassa för att defragmentera din Mac-hårddisk.

Innan du påbörjar processen måste du veta att endast hårddiskar kräver att du defragmenterar dem, men inte SSD-enheter. Dessutom, om dåliga sektorer ligger på hårddisken, försämras hastigheten.

Hur man defragmenterar Mac-hårddisken

Steg 1. Gör din startdrivare lättare genom att minska antalet skrymmande filer, till exempel filmer och andra videofiler. Minska den till mindre än 50% eftersom den första halvan av enheten är mycket snabbare än den andra på grund av ett stort antal sektorer.

Det är inte obligatoriskt att sätta din hårddiskutrymme under 50%; dock påskyndar prestanda. Observera att startenhet som upptar mer än 80% av den totala skivkapaciteten inte fungerar. Du kan minska filer genom att använda Activity Monitor. Starta också om enheten när processen är klar.

Steg 2. Ordna en tom ny extern enhet och klona boot-enheten på din Mac OS X. Du kan använda Mac-säkerhetskopieringsprogramvaran Carbon Copy Cleaner för att klona enheten.

Steg 3. Håll ned alternativ- / alt-tangenten för att starta om ditt system. Du är nu redo att använda klon för att starta upp din dator med Startup Manager. Kontrollera under en tid om klonen fungerar bra. Rapportera dem om det finns några problem.

Steg 4. När du använder klon för att starta, radera den interna startpartitionen eller hela enheten med hjälp av Diskverktyg om Boot camp-partition inte är tillgänglig. Om du gör det sätts alla bitar till 'noll'. Dessutom, om dåliga sektorer finns på partitionen, kartlägg dem så att inga data kan skrivas på dem någonsin.

Det är värt att göra det eftersom det tar längre tid att läsa från dåliga sektorer. Se till att du inte flyttar hårddisken medan den är i funktion.

Steg 5. När du är klar med föregående steg, klona din externa partition på den interna partitionen. Därefter kör du Diskverktyg och reparationsbehörigheter på både partitionerna och alla aspekter av Onyx, som används för att rengöra cacheminnet och bygga om dem.

Du kommer nu att kunna lösa följande i en enda sats:

  • Problem med dåliga sektorer
  • Problem med korrupta cachar
  • Defragmenteringsproblem
  • Boot camp partition problem

Det är fantastiskt att ha en startbar säkerhetskopia.

Om du upptäcker att hastigheten försämras efter uppdatering, uppgradering, installation eller ominstallering av programvaran kan du utföra klon eller omvänd klon för att lösa problemet.

Tja, du kan också upptäcka att den givna proceduren inte fungerade framgångsrikt och prestanda är fortfarande densamma. Det kan bero på följande skäl:

  • Otillräckligt med utrymme i RAM
  • Misslyckades hårddisk
  • Ouppdaterad OS X-version

Det handlade om hur du kan ta bort fragmenteringen från en Mac-hårddisk.

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found