Blogg

iPhone-appar kraschar? Försök att skjuta ner appen

Du har förmodligen mött det. Du laddar ner en app, öppnar den och * bam * - där går det! Kraschade. Jag har hört folk prata om hur Facebook eller Instagram eller Skype eller någon annan app kraschar när de öppnar den. Det finns massor av anledningar till att saker kan gå fel och få appen att krascha och det skulle vara fel att omedelbart anta att appen är buggy (utan att naturligtvis diskontera den möjligheten).

Rick skrev en gång ett intressant inlägg om hur de flesta appkrascher kan fixas bara genom att göra en enda mjuk återställning. Även om det här fungerar för det mesta, är det inte en slutlig lösning. Han säger inte det själv men låt oss också ta en titt på andra möjligheter som kan hjälpa dig att bli av med problemet.

Appar som kraschar på iPhone eller iPad: Tips för att åtgärda problemet

# 1. Mjuk omstart

Det första du gör när du upptäcker att en iPhone-app fortsätter att krascha är en "mjuk återställning". Vad detta i princip gör är att rensa minnet genom att döda appar och ge dig ett försprång. Det här är vad du gör för att göra en mjuk återställning:

 • Tryck på hem- och strömbrytarna samtidigt
 • Bilden för att stänga av iPhone kommer upp men gör ingenting annat än att hålla ned knapparna
 • IPhone stängs av med skärmen tom. Fortsätt hålla knapparna stilla och sedan startar iPhone om med Apple-logotypen som kommer upp på skärmen

 • För att starta om iPhone 7/7 Plus, tryck och håll ned volym ned-knappen och strömbrytaren

 • Och för att starta om din iPhone 8, 8 Plus, X eller senare, klicka och släpp Volym upp-knappen, klicka sedan på och släpp volym ned-knappen och håll sedan ned sidoknappen

Det är allt. Testa nu den nya appen som fortsatte att krascha tidigare. I de flesta fall är ditt problem löst.

# 2. Installera om appen från Mac / PC

Jag kan inte säga att den första lösningen fungerar hela tiden. Ibland kraschar iPhone-appar när de öppnas eller används. Vad gör man då?

Du tar bort appen och installerar den igen. Även om den här gången installerar du den via iTunes och sedan överför den till din iPhone / iPad genom att synkronisera den. Inte precis en bra metod att ta på sig men om ingenting hjälper måste du prova det här.

 • Ta bort appen från din iDevice
 • Hitta appen i iTunes (helst i din köphistorik.)
 • Anslut iPhone eller iPad till din dator
 • Synkronisera iOS-enheten: låt appen installeras
 • Koppla bort efter synkroniseringen
 • Starta om din iOS-enhet och prova appen

# 3. Rensa minne

Du vet inte hur många gånger detta händer. Människor fyller iPhone med massor av låtar och videor (och till och med appar) och en hel del appar fortsätter att springa i bakgrunden. Detta äter upp mycket minne (för att inte glömma, batteriet också).

Och när du försöker öppna och köra en app, kämpar den för att få lite andningsutrymme med alla kvävningsapparna som körs i bakgrunden tillsammans med den. Så iPhone släpper appen ur sin elände och kraschar den.

Du måste göra två saker för att rensa upp saker.

 • Dubbelklicka på hemknappen för att öppna växlingsfältet för flera uppgifter och stäng sedan alla appar som körs i bakgrunden genom att svepa upp varje app. Efter detta, prova appen

 • Om det är ett lagringsproblem, försök ta bort en massa låtar som du vanligtvis hoppar över när det kommer upp i spellistan. Eller ett gäng videor som du inte har sett i åldrar. Detta frigör lite utrymme som kan visa sig vara till hjälp för appen att inte krascha

# 4. Gå Thermonuclear

Älskling som det låter kan du behöva gå termonukleärt och återställa din enhet från en säkerhetskopia eller som en ny iPhone om problemen fortsätter att krypa upp. Återställning är det sista alternativet men vänta! Om du känner att appen kan vara problemet (och inte din iPhone), kan du spara dig själv smärtan med det här sista steget.

Det finns över 1,2 miljoner appar i App Store men inte alla är Gmail, Angry Birds eller Spotify. Mycket - och jag menar väldigt mycket - av dem är buggiga, problematiska och dåligt utvecklade och designade. Om ingen av ovanstående tre metoder fungerade och du har en aning om att problemet ligger i appen, borde du förmodligen bara ta bort den och leta efter ett alternativ.

Det är allt, kompis!

Du kanske också vill hänvisa till:

 • iPhone fortsätter att starta om
 • iMessages fungerar inte (hur man fixar det)
 • iPhone-pekskärm fungerar inte

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found