Blogg

Hur man använder och stänger av delad skärm på iPhone 6 Plus och 6s Plus

Större är bättre. En gång ett konsument hållbart varumärke använde denna tagline för att marknadsföra sitt sortiment av hushållsmaskiner. Det var tiden då smartphones inte var vanliga, inte ens i horisonten. Lite visste jag då att jag en dag skulle använda en smartphone och det också en iPhone. En större iPhone, som den tog examen från sina föregångare, pralas nu med lite stil och arrogans av människor.

Medan den större skärmen av iPhones (iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s och iPhone 6s Plus) har sin egen fördel, har väldigt få användare utforskat delad skärm på sina iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus-enheter. En 5,5-tums enhet ger dig ett bättre visningsutrymme. Och Apple gjorde det till en poäng att tillhandahålla en delad skärmfunktion till användarna. Så nu kan användarna använda den här funktionen medan de är upptagna med att skicka meddelanden, e-post eller använda kalenderappar.

Håll dina enheter i liggande läge och njut av den här funktionen. Om du till exempel kontrollerar Mail-appen i din iPhone 6s Plus ser du ett antal e-postmeddelanden till vänster och innehållet i e-post du har valt från listan. Denna information kommer att berätta hur du kan använda delad skärm på iPhone 6 och 6s Plus. Dessutom kommer du att lära dig hur du kan slå av den här funktionen om du inte vill använda delad skärm.

Det är ganska enkelt att aktivera detta delade skärmläge på din iPhone 6 Plus eller iPhone 6s Plus; vrid bara din iPhone på sin sida och den delar upp innehållet sida vid sida. Detta kan påminna dig om din iPad- eller Mac-skärm. Några av de appar som är kompatibla med den här delade skärmfunktionen är: E-post, Kalender, Meddelanden, Lager, Påminnelser, Röstmeddelanden, Kontakter, Klocka, och du kan också se denna ändring på startskärmen.

Exempel är bättre än befallning. Kolla nedan hur du kan få ut det mesta av delad skärmfunktion på din iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus.

Delad vy i Mail-appen

Delad vy i Mail-appen ger dig samma visuella upplevelse som du skulle få på din iPad eller Mac. Välj en e-post från din inkorg och läs innehållet i den valda e-posten på höger sida.

Delad vy i Kalender-appen

Kontrollera ditt dagliga schema och information om händelser samtidigt med hjälp av delad skärm i Kalender-appen.

Delad vy i appen Meddelanden

Meddelanden app i delad vy liknar Mail; den visar en lista med meddelanden och den (du har valt) du läser eller svarar på i liggande läge.

Delad vy i lager App

Om du är en aktiemarknadsexpert kan du hålla koll på flera aktier. Med delad vy är det enkelt att kontrollera dessa lager.

Observera att delade vyer endast är tillgängliga på Plus-telefoner; du kan komma åt den här funktionen om du har iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus.

Även om delad skärm visar mer information på en enda skärm, gillar vissa inte denna idé att dela skärmen. De vill stänga av den här funktionen genom att följa metoden nedan. Genom att göra det kommer de inte att kunna använda funktioner som liggande orienterad startskärm och några extra knappar på tangentbord.

Så här stänger du av delad skärm på iPhone 6 Plus och 6s Plus

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på alternativet Display & Brightness.

Steg 3. Klicka på Visa under avsnittet VISA ZOOM.

På skärmen Zoomzoom hittar du två alternativ: Standard och Zoomad.

Steg 4. Klicka på Zoomed.

Steg 5. Tryck på Set.

En meny sveper uppåt med ett alternativ: Använd zoomad.

Steg 6. Slutligen trycker du på "Använd zoomad".

Nu startar din iPhone om. När du kontrollerar din iPhone efter en omstart ser du inte delningsskärmen i alla appar som nämns ovan.

Vilket läge vill du använda på din iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus? Dela din feedback med oss ​​på Facebook, Twitter och Instagram.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found