Blogg

Så här lägger du till pekskärm till vilken bärbar dator eller MacBook Air som helst

En helt ny MacBook med pekskärmsstöd har länge varit på önskelistan för många (om inte de flesta). Medan de flesta stora bärbara datortillverkare som Microsoft, HP, introducerade Lenovo pekskärm på sina bärbara datorer för länge sedan; Apple har ännu inte fallit i linje med trenden.

Personligen väntar jag inte oroligt på en fullständig pekskärm på min MacBook. Men jag tror att det skulle göra den bärbara datorn mer elegant och funktionell.

Nyligen blev jag lite nyfiken på att prova mina händer på en pekskärmsaktiverad MacBook. Och det var det som fick mig att titta närmare på Neonode's AirBar, som påstår sig göra en bärbar pekskärm.

Efter att ha tillbringat några dagar med detta unika tillbehör måste jag säga att det visar gott om löfte. Men översätts det löftet till något riktigt väsentligt? Här är min upptäckt som kan hjälpa dig att perfekt använda AirBar för att lägga till pekskärm på din bärbara dator:

Hur man gör vilken bärbar dator som helst till en pekskärm med AirBar

Super enkel installation

Det jag gillar mycket med AirBar är den otroligt enkla installationen. För att komma igång är allt du behöver göra att fästa magneterna på den nedre ramen på skärmen på din bärbara dator och sedan ansluta sensorn i den inbyggda USB-kontakten.

När den väl är anpassad, skulle din bärbara dator bli en super praktisk bärbar dator med en responsiv pekskärm. Tänk på att när du behöver stänga din bärbara dator måste du ta bort AirBar från magneterna och sedan koppla bort sensorn.

Fungerar med både finger och handskar

När jag först lärde känna Neonodes AirBar var jag skeptisk till dess prestanda. Jag trodde att det knappast skulle fungera smidigt med ett finger - än mindre med handskar. Det visade mig dock helt fel.

Så, hur fungerar det? Det fungerar genom att skapa ett osynligt ljusfält som täcker hela bärbara datorns skärm. Och när ditt finger kommer i vägen för ljusfältet kan den bärbara datorn tolka det som en snabb interaktiv ingång.

Grundläggande funktionalitet på MacBook Air

AirBar fungerar obefläckat på Windows 10-bärbara datorer. Jag försökte en gammal Lenovo-bärbar dator och det fungerade smidigt på den. Eftersom det stöder alla de inhemska gesterna i Windows 10, hittade jag att svepa, rulla nypa och zooma mer intuitivt.

Funktionen är dock lite begränsad på MacBook Air. Men du kan snabbt bläddra på webbplatser, rotera kartor och zooma in foton med fingret och handskarna.

Om du vill lägga till flerfingergester eller förbättrad pekskärmsfunktionalitet på din macOS-enhet kan du välja att installera dess kompletterande programvara.

Pris och kompatibilitet

AirBar finns i tre olika storlekar som 13,3 ″, 14 ″ och 15,6 ″. Från och med nu stöder den Windows 10 och fungerar endast med MacBook Air. När det gäller pris, medan MacBook Air 13.3 ″-modellen kostar 117,98 $, finns Windows-versionen tillgänglig för $ 64 / $ 69.

AirBar för MacBook Air | AirBar för Windows 10 bärbar dator

Domen

Ärligt talat; Jag är verkligen imponerad av vad Neonode AirBar har att erbjuda. Det är väl genomtänkt och förtjänar beröm för det innovativa tillvägagångssättet.

Med detta sagt skulle jag verkligen ha uppskattat om den stödde MacBook Pro och fungerade lika sömlöst på macOS som på Windows. Dess MacBook-version verkar ganska begränsad i funktionalitet och erbjuder inte samma intuitiva upplevelse.

Naturligtvis lägger programvaruprogrammet till multi-touch-gester på macOS. Men jag rotar för en fullfjädrad upplevelse utan några begränsningar.

Dessutom verkar priset på 117,98 dollar, särskilt för MacBook Air-versionen, lite på den högre sidan. Om du inte har något emot en sådan begränsning och vill förvandla den bärbara anteckningsboken till en pekskärm, skulle det vara värt att ge ett skott.

Missa inte:

  • Modalitetstyp och tangentbord: Snabbtyp på din Apple Watch och iPhone
  • Logitech K480 Bluetooth-tangentbordgranskning: Använd flera enheter med ett enda tangentbord
  • Så här aktiverar du och använder Touch Bar Zoom på MacBook Pro
  • Kapslade blixtar och trådlösa hörlurar

Låt mig veta din feedback om AirBar nedan i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found