Blogg

Hur man stänger av samtal väntar på iPhone

Samtal väntar är en praktisk funktion. Men om du är irriterad över pipet som det ger, kanske du vill inaktivera det. Därefter hör du inte det störande ljudet när du ringer. Låt mig visa dig hur du gör det. Men först, låt oss förstå vad som är samtal väntar;

  • Vad är samtal väntar?
  • Hur inaktiverar du Samtal väntar på iPhone

Vad är samtal väntar?

Samtal väntar är en operatörsspecifik funktion som via frekvent ton meddelar dig om ett inkommande samtal när du redan är i ett annat samtal.

Obs:  Om du har en iPhone med dubbla SIM-kort (iPhone Xs, XR och senare) fungerar samtalsväntan bara när du får det andra samtalet på samma SIM-kort. Dessutom fungerar det om Wi-Fi-samtal är aktiverat för den andra linjen och en dataanslutning är tillgänglig.

Samtal väntar kan vara en fördel när du inte har råd att missa något viktigt samtal. När du hör pipet måste du bara titta på skärmen för att veta vem som försöker nå dig.

Ibland kan det hända att folk fortsätter att ringa när du redan är upptagen med ett annat samtal, vilket kan vara irriterande. Så här är hur man stänger av det.

Hur inaktiverar du Samtal väntar på iPhone

1. Öppna   appen Inställningar .

2. Klicka på  Telefon.

3. Klicka på  Samtal väntar.

4. Vänta några sekunder. Stäng av växeln.

Gjort! Omedelbart är den här funktionen inaktiverad.

När du stänger av samtal väntar dirigeras telefonsamtal automatiskt till din röstbrevlåda (om tillgängligt). Tekniskt saknar du inget samtal om inte den som ringer beslutar att koppla bort innan du skickar en röstmeddelande.

Om du stänger av samtal väntar kan du fylla i din röstbrevlåda ganska snabbt. Eftersom du inte får någon avisering alls när du är i ett samtal kan du behöva komma ihåg att kontrollera din röstbrevlåda för att återvända samtal.

Loggar ut…

Så här kan du stänga av samtal väntar på din iPhone. De flesta transportföretag stöder det. Men i sällsynta fall, om du inte ser alternativet Samtal väntar i enhetens inställningar, kontakta din operatör för att ta reda på detta. Slutligen kanske du vill titta snabbt på några av de bästa apparna för inspelning av samtal på iPhone.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found