Blogg

Meddelanden App kraschar på iPhone och iPad i iOS 14? Tips att fixa

Vi älskar alla iMessage, särskilt det är coola funktioner som bubblaeffekter och skärmeffekter. Så det är ganska tråkigt och obekvämt när appen Meddelanden kraschar på iPhone upprepade gånger. Men oroa dig inte, du kan fixa det med några olika lösningar. Prova alla dessa på iOS 14 eller andra versioner och se vilken som fungerar för dig. Låt oss ta en titt.

 1. Force Quit Messages App på iPhone
 2. Starta om din iPhone
 3. Ta bort meddelanden automatiskt på iPhone
 4. Ta bort onödiga iMessage-appar
 5. Inaktivera och återaktivera iMessage
 6. Uppdatera iOS på iPhone
 7. Återställ alla iPhone-inställningar

1. Tvinga avsluta meddelandeappen på iPhone

 • På iPhone utan hemknapp: Svep uppåt från skärmens botten och håll ned
 • På iPhone med hemknapp: Tryck två gånger på hemknappen

Nu drar du upp meddelandeappkortet och avvisar det för att tvinga avsluta det. Öppna appen igen efter några sekunder. Meddelandeappen kraschar eller fryser inte längre. Om det gör det, fortsätt läsa.

2. Starta om din iPhone

Du kan använda knapparna som du normalt gör för att stänga av din iPhone. Du kan också öppna appen Inställningar , trycka på Allmänt och sedan trycka på Stäng av.

Slå på din iPhone efter en minut. Problemet med appen Messages kommer att lösas.

3. Ta bort meddelanden automatiskt på iPhone

Om det finns dussintals eller hundratals konversationer i din Messages-app kan det hjälpa att radera några av dem. Du kan öppna appen och manuellt välja och ta bort gamla konversationer som du inte längre behöver.

Ett annat sätt är att möjliggöra automatisk radering av meddelanden efter 30 dagar eller ett år. För detta öppnar du appen Inställningar på din iPhone → Tryck på Meddelanden.

Tryck sedan på Behåll meddelanden och välj ett annat alternativ än alltid.

4. Ta bort onödiga iMessage-appar

Om du har för många iMessage-appar kan det hjälpa att radera de som inte är nödvändiga. Här är en steg-för-steg-guide om hur du tar bort iMessage-appen.

5. Inaktivera och återaktivera iMessage

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Meddelanden.

Steg 3. Tryck på växeln för iMessage för att stänga av den.

Steg 4. Tryck på den igen efter en minut för att aktivera den.

6. Uppdatera iOS på iPhone

Det är ett utmärkt mått att ha den senaste iOS-versionen på din iPhone. Om du står inför ofta frysning eller kraschar av Messages-appen kan en programuppdatering hjälpa till.

För detta öppnar du appen Inställningar → Tryck på Allmänt → Programuppdatering , och om du har en väntande uppdatering, tryck på Ladda ner och installera.

7. Återställ alla iPhone-inställningar

Detta återställer alla iPhone-inställningar som Wi-Fi, Bluetooth, VPN-konfigurationer, startskärmslayout, tangentbordsinställningar och mer. Det tar inte bort personliga data som appar, musik eller foton. Men ändå ta en säkerhetskopia innan du fortsätter.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Allmänt → Återställ.

Steg 3. Tryck på Återställ alla inställningar.

Steg 4. Ange ditt iPhones lösenord och bekräfta.

När processen är klar kan du behöva logga in med ditt Apple-ID. Öppna sedan appen Meddelanden, och troligtvis kommer krasch- och frysproblemet inte längre att finnas där.

Summering 

Det är allt, folkens! Förhoppningsvis kommer detta att lösa problemet med att Messages-appen kraschar på din iPhone. Äntligen, om inget hjälper, kan du kontakta Apple Support för ytterligare hjälp.

Under tiden kan du också trycka länge på ikonen Meddelanden och trycka på Nytt meddelande för att skicka en text. För tillfället kan du också använda Siri för att svara på inkommande textmeddelanden. Och du kan dela foton och videor direkt från appen Foton tills ditt problem är löst.

Har du ytterligare frågor? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Du kanske vill ta en titt på:

 • iPhone skickar inte textmeddelanden? Prova dessa korrigeringar
 • Så här skickar du ljudmeddelanden på iPhone eller iPad
 • Så här ställer du in autosvar på textmeddelanden på iPhone medan du kör
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found