Blogg

Så här fixar du Apple News-appen som fortsätter att krascha på iPhone

Så snart iOS 12.2 anlände installerade jag den på min iPhone för att ge ett skott till Apple News Plus (genom att ändra App Store-land / region). Imponerad av hundratals tidningar om olika ämnen, prenumererade jag också på nyhetsabonnemangstjänsten.

Men precis när jag skulle utforska de ämnen som jag gillar att läsa började Apple News-appen plötsligt krascha på min iPhone. Vid vissa tillfällen slutade appen omedelbart vid lanseringen, andra gånger; den skulle stängas medan den används.

Inledningsvis skulle kraschen inträffa bara en gång i taget. Men frekvensen ökade drastiskt och sedan kom det en tid då jag bara inte kunde använda nyhetsappen. Jag testade några pålitliga knep som lyckligtvis fungerade för att lösa problemet. Ta en titt eftersom de kan hjälpa dig att bli av med problemet.

Tips för att åtgärda Apple News App fungerar inte i iOS 12.2 eller senare

Lösning 1. Force Quit Apple News App och starta om den

Ja, det låter ganska enkelt, och några av er kanske till och med undrar varför jag har föreslagit det. Men låt mig berätta att det länge varit ett av de mest pålitliga knep för att åtgärda mindre problem på iOS-enheter. Det är anledningen till att jag har nämnt det.

För att tvinga avsluta en app på din iOS-enhet med hemknappen, tryck bara på hemknappen och svep sedan upp på appkortet för att stänga den.

För att få det gjort på din iPhone X-serie och 2018 iPad Pro måste du svepa upp från hemfältet och hålla i mitten av skärmen för att få fram App Switcher. Och sedan sveper du helt enkelt upp på appkortet för att stänga det. Öppna nu appen Nyheter och se om den har börjat fungera normalt.

Lösning 2. Starta om enheten hårt

En hård omstart har (slags) varit min räddare när min enhet verkar fastna eller verkar fungera onormalt. Och jag antar att jag inte är ensam om att lita på den här lilla men pålitliga lösningen för att komma ut ur diverse problem. Så glöm inte att ge kraftstart en chans att visa dess tillförlitlighet.

För att starta om iPhone 8, 8 Plus / X eller senare och 2018 iPad Pro (12,9 ″ och 11 ″) måste du trycka och släppa volym upp-knappen. Tryck sedan på och släpp volym ned-knappen. Därefter håller du ned sömn / väckningsknappen tills Apple-logotypen visas.

För att tvinga omstart av iPhone 7/7 Plus: tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned-knappen samtidigt.

Om du vill starta om iPhone 6 och 6 Plus, iPhone 6s och 6s Plus, iPhone SE eller iPhone 5s hårt håller du ned sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt i cirka 10 sekunder. (Det fungerar också på samma sätt på en iPad med hemknappen.)

När din iOS-enhet har startat om startar du Apple News-appen för att ta reda på om problemet är borta.

Lösning 3. Prova att uppdatera iOS på din enhet

Kanske är appen fast i några mystiska buggar, och en iOS-uppdatering har den perfekta lösningen för dem. Så leta efter uppdateringen när den träffar din enhet. Och så snart den är tillgänglig (Inställningar → Allmänt → Programuppdatering), ladda ner och installera den.

Lösning 4. Ta bort appen och installera om den

Om problemet fortfarande stör dig är det dags att ta bort appen och installera om den. Det här tricket har fungerat för mig vid felsökning av kraschande appproblem på min enhet. Så jag hoppas att turen kommer att gynna dig också.

Tänk på att när du tar bort Apple News-appen raderas dess data. Alla dokument och data som lagras i iCloud förblir dock säkra.

Tryck och håll ned Nyhetsappen och tryck sedan på “X” -knappen. Tryck nu på Ta bort i popup-fönstret för att bekräfta. Gå nu över till App Store, hitta appen och installera om den.

Antar att problemet ligger bakom dig ...

Jag antar att turen äntligen ler mot dig. Bättre sent än aldrig. Låt mig veta om tricket som har löst Apple News-problemen på din iOS-enhet.

Du vill också läsa följande artiklar:

  • Bästa nyhetsappen för iPhone och iPad
  • Bästa läs-senare-appar för iPhone och iPad
  • Så här stänger du av Apple News-meddelanden för särskild kanal på iPhone
  • Mac-appar fortsätter att krascha? Ta reda på varför och korrigeringarna!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found