Blogg

Hur får jag Apple-böcker att läsa upp för dig?

Visste du att några av barnböckerna som du har i ditt Böcker-bibliotek kan fås att läsa högt för dina barn med en riktig berättares röst? Det finns några (faktiskt många av dem finns) böcker i Apple Books Store som din iPad kan läsa högt!

För detta behöver du Books 1.3 eller senare och naturligtvis helst en iPad. Meningsfullt: ett boklikt gränssnitt som läser upp för dina barn när de lyssnar på sina historier om sänggåendet.

Intressant är att en hel del av dessa böcker också lyfter fram de ord som läses upp så det är lättare för barnen att följa. Även om inte alla bokar i butiken levereras med den funktionen, är de som gör det - särskilt barnböckerna - riktigt coola med den verkliga funktionen.

Så hur använder du den här funktionen egentligen?

Hur man gör Apple-böcker lästa upp för dig

Att använda böckerna för att läsa upp din bok är enkelt på iPad. Så här får du iBook att läsa upp alla bokar som kan läsa upp högt:

Steg 1. Först och främst, skaffa en bok som har riktiga funktioner aktiverade. Ladda ner det till ditt bibliotek från iBook Store.

Steg 2. Öppna boken på din iPad så hittar du några intressanta saker uppe: Biblioteket och alternativknappen längst upp till vänster och några knappar till höger.

Steg 3. Ljudknappen är högläsningsfunktionen. Om du inte ser detta betyder det att boken du har laddat ner inte kommer med dessa funktioner.

Steg 4. Klicka på högläsningsknappen och berättaren börjar läsa boken. Sidvändningen kan kontrolleras (är automatisk automatisk vändning när läsaren är klar med att läsa en sida).

Så det är ett enkelt sätt att läsa upp böcker. Vad händer om du inte har en läst bok?

Du kan använda en långskottmetod.

Det här är en lång rutt men: Inställningar → Allmänt → Tillgänglighet → VoiceOver → ON aktiverar VoiceOver-funktionen. Härifrån är det svårt att faktiskt navigera men om du gör det till boken kan du välja avsnittet och iPhone / iPad börjar läsa det högt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found