Blogg

Hur man överför Spotify-spellistor till Apple Music

Spotify och Apple Music har ofta använt streamingtjänster för musik. Innan Apple Music var Spotify en av favoriterna för iPhone- och iPad-användare. De hade en lång lista med låtar att lyssna på beroende på humör. Problemet började när de bestämde sig för att migrera till Apple Music. Vad sägs om alla låtar som de noggrant hade valt ut genom åren? Tack och lov gör vissa appar och tjänster från tredje part det enkelt att överföra Spotify-spellistor till Apple Music.

Det finns två sätt att uppnå önskat resultat - Gratis - webbaserad process, och det andra är via en betald app. Beroende på dina tekniska funktioner väljer du den som passar dig. Vi har detaljerat både proceduren nedan; ta en titt.

Hur man överför Spotify-spellistor till Apple Music gratis

Obs! Processen kan också följas på iPhone och iPad, men det rekommenderas att följa den här guiden på din Mac eller Windows PC. Det blir lättare att navigera i vissa saker med tangentbordet och musen.

Steg 1. Öppna valfri webbläsare och gå sedan till TuneMyMusic och klicka på "Låt oss börja."

Steg 2. I nästa steg klickar du på Spotify och anger dina Spotify- referenser i popup-fönstret.

Steg 3. Härifrån följer du instruktionerna på skärmen för att migrera Spotify-spellistor till Apple Music.

Om du inte vill gå igenom den långa vägen för att göra tråkiga saker manuellt är nedanstående process nästan automatisk, men den betalas. Ta en titt och bestäm själv.

Så här flyttar du dina Spotify-spellistor till Apple Music med SongShift-appen

Obs! Appen är gratis att komma igång, men du måste göra ett köp i appen om du är nöjd med resultatet som appen levererar.

Steg 1. Det allra första är att ladda ner SongShift.

Steg 2. Öppna SongShift och tryck sedan på Kom igång .

Steg 3. Tryck på Spotify-ikonen och ange sedan dina Spotify-kontouppgifter för att logga in.

Steg 4. Nästa är att klicka på Godkänn för att ge åtkomst till appen.

Steg 5. Klicka nu på Apple Music-ikonen  → tryck på Auktorisera för att låta SongShift komma åt Apple Music-biblioteket.

Steg 6. Nästa är att trycka på OkFortsätt för att gå till nästa steg.

Steg 7. Låt oss börja välja spellistan. För att göra det, tryck på Spotify-ikonen och välj sedan spellistan som du vill överföra till Apple Music.

Steg 8. När du har valt spellistor, tryck på Destination → tryck på Apple Music.

Steg 9. Nästa är att trycka på Skapa ny spellista och sedan på konfigurationsskärmen måste du trycka på Destination . Ange det anpassade namnet för spellistan. Namnet visas i Apple Music.

Steg # 10. Slutligen, tryck på OK → tryck på Process . Beroende på antalet låtar du har i spellistor kan processen vara omedelbar eller ta en stund. Du kan fortsätta använda din iPhone för andra saker men tvinga inte att stänga appen.

Det är allt. Dina Spotify-spellistor migreras framgångsrikt till Apple Music.

Video: Överför Spotify-spellista till Apple Music eller vice versa

Avslutar…

Det råder ingen tvekan om att både Spotify och Apple Music är en av de bästa musikstreamingtjänsterna. Men Apple Music är en del av iOS-ekosystemet och har verkligen kanten över sin konkurrent. Med metoderna som nämns ovan kan du enkelt migrera mellan de två.

Läs mer:

  • Bästa Siri-genvägar för Spotify
  • Så här lägger du till en Spotify-widget på iPhone
  • Hur man skapar spellistamappar på Spotify
  • 30 coola Spotify-tips och tricks för iPhone (använd det som ett proffs)
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found