Blogg

Så här skriver du snabbt specialtecken på Mac

När det gäller märke och komfort på Mac-tangentbordet är det bara perfekt. Vad det saknar är specialtecken. Tja, det är inte bara Mac-tangentbord utan alla tangentbord runt om i världen. Vissa har dollartecken, medan andra kan ha euronyckel, baserat på var tangentbordet säljs. Men vad händer om du vill skriva ett kvadratrotstecken som ett tecken i din text? Det är när du känner behovet av att ha specialtecken på din Mac.

Tack och lov behöver du inte installera någon app eller lägga till det. Mac OS X har täckt dig med det här problemet. Allt du behöver göra är att följa några steg för att få det att fungera. Så stanna bara hos mig och följ instruktionerna som nämns i det här inlägget:

Hur man snabbt infogar specialtecken på macOS

Steg 1. Öppna Systeminställningar genom att klicka på () Apple-logotypen längst upp till vänster på skärmen och sedan klicka på Tangentbord.

Steg 2. Du bör helst vara på fliken "Tangentbord". Markera rutan bredvid ”Visa tangentbords- och emoji-tittare i menyraden” .

Steg 3. Klicka nu på fliken "Ingångskällor" och markera rutan bredvid "Visa inmatningsmeny i menyraden." Du kan nu avsluta Systeminställningar.

Steg 4. Nästa är att klicka på tangentbordsikonen i menyraden och välja “Visa tangentbordsvisning” så får du ett virtuellt tangentbord som visas på skärmen.

Steg 5.  Det sista du behöver göra är att trycka på och hållaalternativtangenten på din fysiska Mac-tangentbord. Du kommer att märka att det virtuella tangentbordet kommer att ha alla specialtecken som du kan använda i din text.

Loggar ut…

Du behöver kanske inte specialtecken i den dagliga verksamheten, men då och då om behovet uppstår, vet du nu hur du gör det snabbt. Funktionen täcker verkligen de flesta specialtecken du någonsin kan behöva. För att testa om du har det rätt, kommentera ett specialtecken nedan.

Relaterade artiklar:

  • Hur man flyttar muspekaren med tangentbordet på Mac
  • Hur man ändrar tangentbordslayout på Mac
  • Bästa MacBook Pro-tangentbord: Påskynda din skrivhastighet

Hur ofta använder du specialtecken på din Mac? Dela det i kommentarerna.