Blogg

Whim iPhone App Review: Byt personliga fordon med App

Det finns hundratals reseappar i App Store, men knappt några kan göra din resa bekväm. Globetrotters tycker att det är utmanande att nå några okända platser där inte alla fordon trasslar. En resenär kräver olika fordon för en annan resa. Från kollektivtrafik till cyklar, billiga taxibilar och hyrbilar - allt ska vara bara ett tryck bort.

Lyckligtvis hände Whim vid rätt tidpunkt. År 2015 testades Whim av dess skapare, Maas Global, och året därpå släpptes det för allmän användning. Appen var dock tillgänglig i bara tre länder: Finland (födelseplats) , Storbritannien och Belgien . Maas Global planerar att göra detta tillgängligt i fler länder framöver.

Whim: Byt ut dina personliga fordon med en app

Det finns ingen jämförelse mellan en app och ett personligt fordon. Ändå tappas appen som den som fungerar som en bättre ersättning för ditt fordon. En enda app är så kraftfullt utvecklad att du inte behöver använda ditt eget fordon för att resa i din stad.

Du hittar det bästa sättet att gå från en plats till en annan, blandar kollektivtrafik och en mängd olika alternativ från deltagande privata företag. Så vad är dessa "olika alternativ"?

Du kan hyra en taxi, en bil eller en tvåhjuling som en stadscykel för att nå din destination. Det finns många destinationer där det inte finns någon självklar väg. Här föreslår Whim dig en cykel från stadens cykeldelningssystem.

Flera reselägen

Whims förmåga att kombinera flera reseformat skiljer det från andra reseappar. Varje resenär vet att det är en sak att göra en reseplan och att få det att hända är en annan. Resenärer får gratis råd om sina rutter med digitala kartor och vänliga lokalbefolkningen. Men de vet att efter att ha fått den här hjälpen måste de nå dit på egen hand. De ska hitta ett sätt att ta busshållplatsen eller tågstationen eller ringa en taxi.

Att boka biljetter till ett annat varv är en annan huvudvärk. Människor måste lita på benen för att nå slutdestinationen från masstransit. Det här är tröttsamt. Nyck ändrar sättet du reser. Det finns inget gissningsarbete eftersom det kombinerar olika alternativ på de mest effektiva och kostnadseffektiva sätten och får användaren sömlöst från dörr till dörr.

Nyck är lätt att använda. Med bara tre steg kan du planera din resa inom en stad: välj hur du vill resa; ta en biljett och du är redo att gå. Appen erbjuder dig tre månadsplaner: Whim to Go, Whim Urban och Whim Unlimited. Det bästa är att du kan avbryta din resa när som helst.

Varför är Whim ett bättre alternativ?

Den globala befolkningen bor i städer; om du kontrollerar rapporterna bodde hälften av världens befolkning i städer 2007. Det förväntas att siffran år 2050 kommer att nå två tredjedelar. Av alla kilometer som människor har rest, reser två tredjedelar i stadsområden. Detta kommer att öka med tre gånger fram till 2050 och stadsförarna kommer att spendera i genomsnitt 106 timmar per år i trafikstockningar.

För att hantera situationen måste regeringar i alla länder pumpa in massiva budgetar för att utöka kollektivtrafiken och bygga fler vägar. Detta kan vara en avlägsen dröm att uppnå; för en snabb lösning erbjuder Whim en möjlighet att använda befintliga kollektiva och privata transporter till förmån för resenärer. Detta är ett unikt sätt att locka privat kapital till "kollektivtrafik". Whim är en stark länk mellan utbud och efterfrågan och effektiviserar kollektivtrafiken.

Förutom ett framgångsrikt affärsförslag hjälper Whim till att minska trafikstockningar och utsläpp av föroreningar från miljontals fordon på vägar.

Låg antagande av infall

Whim är enkelt för användare, de riktiga kunderna. Men det är en utmaning för utvecklarna att ta med allt till bordet så att användarna får en sömlös upplevelse.

Appen behöver 3 till 5 procent av områdets befolkning för att prenumerera på sitt månatliga paket. Denna prenumeration gör det möjligt för Whim att köpa transporttjänster i bulk och göra en viss vinst från enskilda kunder.

Många konsumenter från Helsingfors, Finlands huvudstad, har adopterat Whim och gett upp sina fordon. Utmaningen för Whim är att tillhandahålla vilken typ av bilar kunder behöver på den plats och tid de behöver.

Fundraising

Whim bjuder in tjänsteleverantörer för att hjälpa dem att utvidga sina vingar i andra städer och länder. Maas Global har redan samlat in cirka 16,5 miljoner euro (19,3 miljoner dollar) från vissa transportföretag, som inkluderar Toyota Financial Services och Transdev SA. Tjänsteleverantörer beräknar också hur mycket avkastning de skulle få från den här verksamheten.

För närvarande arbetar företaget i Birmingham-området i Storbritannien. Dessutom pågår projektet i Amsterdam, Wien, Berlin och München. Potentiella platser i Nordamerika är Miami, Seattle och Vancouver.

Pris: Gratis

Ladda ner

Loggar ut…

Infall kommer utan tvekan att revolutionera sättet människor reser på. För närvarande är appen endast tillgänglig i tre länder, men jag önskar att appen fanns tillgänglig över hela världen för att röra sig bekvämt i städer.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Bästa iPhone-översättningsappar
  • Bästa iPhone Travel Planner Apps
  • Offline Maps-appar för iPhone och iPad
  • Bästa Hurricane Tracker-appar för iPhone och iPad

Gillar du att använda Whim i ditt land? Dela din feedback med oss ​​i kommentarrutan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found