Blogg

Bästa videotillbehör för iPhone 2021 (köpguide)

Oavsett dess otaliga innovativa funktioner har iPhones kamera alltid varit en stor försäljningsargument för användarna. I själva verket är iPhone fortfarande den mest populära smarttelefonmodellen på Flickr, med deras årliga topp 100-lista över mest använda enheter på deras plattform domineras av olika iPhone-modeller. Tack vare sin exceptionella bildkvalitet kan dessa smarttelefonkameror enkelt fånga vardagliga ögonblick samt mer professionella bilder som nästan kan konkurrera med allt som tas med en DSLR eller spegelfri kamera.

Förutom fotografering kan du också använda din iPhone för att spela in videor. I synnerhet de senaste modellerna är perfekta för blivande videografer eller filmskapare som inte har dedikerade videokameror eller DSLR-kameror eftersom deras inbyggda kameror erbjuder bra videoupplösning, dubbla vidvinkel- och teleobjektiv, snabbare bländare och optisk bildstabilisering .

Men till skillnad från konventionella videokameror som är speciellt utformade för svårigheterna med videografi, kan det fortfarande kräva att du spelar in videor på din iPhone att du har rätt tillbehör för att få bästa möjliga effekt. För att hjälpa dig att ta mer professionellt utseende har vi sammanställt några saker som kan hjälpa dig att göra din iPhone till en fantastisk videokamera.

Bästa videografiska redskap för iPhone

1. Stativ eller stabilisator

Ett stativ (eller stabilisator) håller din telefon stabil medan du tar videor. Det förhindrar eller eliminerar oönskad kameraskakning och suddighet, vilket du sannolikt kommer att få med handhållen fotografering. Detta är också viktigt för att uppnå olika bilder i olika inställningar, eftersom den extra stabiliseringen gör att du kan ta bilder i svagt ljus eller skapa fantastiska slow motion-bilder.

Visa på Amazon

2. Clip-on-linser

Utbytbara linser är inte bara för DSLR-kameror längre - det finns nu ett brett urval av tillgängliga linser för smartphones också. Dessa används främst för fotografiska ändamål, men du kan definitivt använda dem för att förbättra dina videor också. Linser är särskilt användbara när du försöker förmedla en viss stämning eller uppnå ett visst utseende i dina videor.

Här är några vanliga smarttelefonlinser som för närvarande finns på marknaden:

  • Teleobjektivet: Teleobjektivet har en lång brännvidd som gör att du kan ta ett motiv eller en scen långt borta utan att använda kamerans zoom
  • Vidvinkelobjektiv: Vidvinkelobjektivet har en kortare brännvidd än andra objektiv, vilket gör att du kan komma så nära en scen som möjligt medan du fortfarande tar hela scenen
  • Makrolins: Makrolinsen har hög förstoring och ett kort minimifokuseringsavstånd, vilket gör att du kan ta detaljerade närbilder.
  • Fisheye-lins: Fisheye-linsen har en extremt kort brännvidd som gör scenen bredare och lätt förvrängd. perfekt för att lägga till en rolig / nyckfull kvalitet i dina bilder

Visa på Amazon

3. Video Rig Case

Precis som andra enheter är din iPhone utsatt för fysisk skada. Eftersom det är en mobil enhet som du kan ta med var som helst kommer den sannolikt att utsättas för olika element. Om du ska göra utomhusplaceringsfotograferingar kan du ha ett bra fodral för att skydda din telefon från repor, stötar och liknande.

Om du inte har ett stativ (eller en stabilisator, för den delen) när du spelar in din video, skulle ett videoriggfodral vara det bästa alternativet. De flesta videoriggfodral på marknaden har handtag på båda sidor, så du har inga problem att ta stadiga bilder.

Visa på Amazon

4. Extern mikrofon

Även om din iPhone har en inbyggd mikrofon bör du aldrig lita på att den spelar in tydligt ljud av hög kvalitet - speciellt om du filmar på en inte så tyst plats. En extern mikrofon är ett annat viktigt tillbehör om du planerar att inkludera ljud eller talad dialog i dina bilder. Det finns gott om externa mikrofoner som är särskilt utformade för att användas med iPhone, så se bara till att välja den bästa för dina behov.

Visa på Amazon

5. Belysning

Naturligtvis kommer en bra video inte att vara komplett utan bra belysning. Bortsett från att se till att din scen och dina motiv exponeras ordentligt även i dåligt väder eller dåligt upplysta miljöer, kan du lägga till ljus stämningen och hjälpa dig att förmedla känslor. gör inte alltid rättvisa mot dina scener plus det är inte det bästa sättet att få filmen att se professionell ut.

Om du behöver lite konstgjort ljus för att förbättra dina scener, överväga att investera i ett bärbart belysningssystem (helst ett som gör att du kan skapa en trepunktsbelysning). Eller om din film kräver att du är på språng medan du spelar på olika platser, se till att skaffa dig en avtagbar ljuskälla som är speciellt gjord för smartphones.

Visa på Amazon

Låt ljus, kamera och action börja!

Få ut det mesta av dessa tillbehör för att öka din videografi. Och dela inte din fina feedback.

Missa inte:

  • Bästa videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa Collage Making Apps för iPhone och iPad
  • Musikredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa manuella kameraprogram för iPhone och iPad