Blogg

Hur man ändrar iPad-ikonstorlek på startskärmen i iPadOS

Startsidan på din iPad är full av appikoner som du använder regelbundet. Även om det är bra att komma åt nämnda appar snabbare, kanske du ibland inte tycker om utseendet på dem. Hittills kunde du bara flytta runt dem för en viss variation, men iPadOS gör att du kan ändra storlek på dem.

Med iPadOS kan du äntligen anpassa din startskärm. Du kan inte bara växla mellan ljus och mörkt läge utan kan till och med justera iPad-ikonstorleken på hemskärmen. Medan du inte kan välja en godtycklig storlek för appikonerna, verkar valet mellan två förinställningar som en bra start.

Hur man ändrar iPad-ikonstorlek på startskärmen i iPadOS

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPad Pro

Steg 2. Klicka på Display & Brightness från menyn till vänster.

Steg 3. Bläddra ner till avsnittet Appikonstorlek . Du kommer att se två val, tryck på det du föredrar.

Mer : Standardinställningen, detta visar upp till 30 mindre appikoner i ett 6 × 5-rutnät.

Större: Detta kommer att visa upp till 20 större appikoner i ett 4 × 5-rutnät.

Bortsett från den uppenbara skillnaden i ikonstorlek och rutnät, kommer dessa inställningar att ge ytterligare en ändring på din startskärm. I inställningen Mer placeras widgetområdet i skärmens vänstra hörn. I den större inställningen kommer detta att visas som ett genomskinligt överlägg på skärmen.

Speciellt är funktionen för att göra appikoner på iPad mindre eller större i iPadOS exklusiv och för närvarande inte utökad till iOS 13.

Det är bara så enkelt

Det finns alltid många spännande funktioner som ingår i varje uppgradering, och iOS 13 är inte annorlunda. Förutom storleken på ikonerna kan du även anpassa teckenstorleken i din Safari-app också.

Kolla in mer intressanta inlägg:

  • Så här använder du Markup i iPadOS 13
  • 20 Superkul iOS 13 och iPadOS 13 Dolda funktioner
  • Hur man använder QuickPath Swipe-tangentbord i iOS 13 och iPadOS
  • Så här använder du musen med din iPad för att få ut det mesta

Hur har du anpassat din startskärm? Föredrar du stora eller mindre ikoner? Vilken är din favorit nya funktion i iOS och iPadOS? Dela dina tankar om saken i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found