Blogg

Hur man hittar ägaren till en förlorad iPhone eller iPad

Antag att du hittar någons förlorade iPhone någonstans och att du vill returnera enheten så snart som möjligt. Hur ska du göra det? Kommer det att vara lätt att hitta rätt ägare till den förlorade iPhone? Generellt använder de flesta iPhone-ägare lösenord på sin enhet för att skydda deras data och integritet. Ändå är här några knep som kan hjälpa dig att hitta den ursprungliga ägaren till den förlorade iPhone.

Hur man hittar ägaren till en förlorad iPhone eller iPad

  • Om iPhone eller iPad saknar lösenord
  • Om iPhone eller iPad har lösenord aktiverat
  • Ett ord av försiktighet angående förlorad iPhone

Om iPhone eller iPad saknar lösenord

Om du hittar en iPhone eller iPad utan lösenord aktiverat kan du kolla in deras kontaktapp. Vanligtvis är "Mitt kort" högst upp på listan som har nummer, e-post och andra detaljer om ägaren som make, mor, far, etc. Du kan ringa en av dem. Alternativt kan du också ta en titt på kontaktlistan och se om du kan ansluta till 'Fru,' 'Bror,' 'Pappa' ', etc.

Du kan också kontrollera samtalslistan och försöka kontakta det senaste inkommande eller utgående numret. Alternativt kan du gå till den förlorade iPhones meddelandeinkorg och ta reda på personen som han / hon regelbundet chattar.

Även om dessa steg är ett intrång i privatlivet måste vi vidta de här åtgärderna för att bättre kontakta och skicka tillbaka iPhone. Det är enkelt att spåra ägaren till en olåst telefon. Men hur är det med att kontakta ägaren om enheten är låst med ett lösenord?

Om iPhone eller iPad har lösenord aktiverat

Om iPhone har lösenord aktiverat blir det lite svårt att hitta den ursprungliga ägaren, även om vissa alternativ fortfarande är öppna.

Kontrollera medicinskt ID

Om iPhone har ett medicinskt ID kan du komma åt det från låsskärmen. Medicinskt ID kommer att ha ett nödnummerkontaktnummer som du kan ringa och returnera den felplacerade iPhone.

Be Siri känna till den förlorade iPhones ägareinformation

Om ovanstående metod inte fungerade, starta Siri på iPhone genom att hålla hemknappen eller högerknappen. Fråga nu Siri ' Visa mitt kontaktkort '. Den visar personens namn och i de flesta fall andra detaljer som e-post etc.

Du kan också fråga Siri " Ring senast uppringda nummer ", " Ring senast mottagna nummer ." När du väl är ansluten till personen kan du fråga om de är familjemedlem, vän, medarbetare och förklara situationen.

Alternativt kan du be Siri att " Ring mamma, pappa eller hemma ." Och om kontakten sparas med dessa namn eller förhållandet är inställt i Mitt kort kan Siri hjälpa till genom att ringa till en relaterad medlem.

Obs :: Siri behöver internet för att fungera. Om mobildata är avstängd på de förlorade iPhone-enheterna kan du slå på den genom att fråga Siri '  Slå på mobildata ' eller använda Control Center. Så här öppnar du Kontrollcenter:

  • På iPhone X och senare: Svep ner från det övre högra hörnet
  • På iPhone 8 och tidigare: Svep uppåt från skärmens botten
  • Tryck nu på ikonen som ser ut som ett mobiltorn för att slå på mobildata

Håll den förlorade iPhone PÅ och svara på inkommande samtal

Om du fortfarande inte kan få den ursprungliga ägaren till iPhone / iPad, håll sedan enheten "PÅ" så att ägaren kan ringa. Till och med hans släktingar eller vänner kan ringa upp numret, och du kan informera dem om att du har hans / hennes förlorade enhet och att de ska hämta det från dig. Det kan låta konstigt att svara på en telefon som inte är din, men vi gör det med de bästa och ofarliga avsikterna.

Vänta på meddelandet Hitta min iPhone-låsskärm

iPhone-ägare är smarta. Förhoppningsvis! I det ögonblick som en person tappar sin telefon använder de Hitta min app eller iCloud för att låsa enheten, radera den eller / och visa ett låsskärmsmeddelande på den förlorade iPhone. Det här meddelandet kan vara deras namn, adress eller / och ett nummer de vill att du ska ringa för att skapa en anslutning. Vänta på detta meddelande och hoppas på det bästa.

Sätt i SIM-kortet för förlorad iPhone i någon annan telefon

Om du inte kunde hitta ägarens nummer och personen inte har några generiska kontakter som pappa, mamma, bror, fru, chef etc. kan du ge ett sista skott. Ta ut SIM-kortet från den förlorade iPhone och placera det i en reservtelefon. Om det finns några kontakter sparade i SIM-kortets minne kan du ringa dem och förklara situationen.

Anslut den förlorade iPhone till PC eller Mac för att veta namnet

Antag att du hittar en enhet på ett kafé eller en lokal restaurang. Det kommer att vara till hjälp om du vet namnet på den person som denna iPhone tillhör. Om du inte kunde se namnet via Siri, anslut iPhone till en dator. Öppna iTunes på PC eller Finder på Mac så kommer du att kunna se iPhones namn. De flesta har sitt namn som "Arshmeets iPhone." Nu kan du sätta ett tecken eller sprida meddelandet med personens namn.

Kontakta iPhone-operatören

På iPhone 8 och tidigare visas Carrier namn längst upp till vänster på skärmen. På iPhone X och senare sveper du ner från övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter. På den här skärmen längst upp till vänster kan du se operatörens namn. Även om Carrier Store kanske inte ger ägarens detaljer eller är till stor hjälp kan du ge en grön signal till den här metoden.

iPhone (och de flesta telefoner) har ett unikt nummer som kallas IMEI inskrivet i SIM-facket (eller någonstans). Transportören kan använda IMEI-informationen och spåra ägaren och kontakta honom.

Kontakta polisen

Slutligen, om inget fungerar, är det bästa och perfekta att kontakta den lokala polisen. Det finns inga sökare för telefoner. Du måste informera polisen och överlämna enheten till dem om du inte hittar ägaren på kort tid. Varför? Läs nästa rubrik!

Ett ord av försiktighet angående förlorad iPhone

I det ögonblick du hämtar en iPhone oavsett om den är låst eller olåst, påslagen eller avstängd, kan det finnas potentiella åtgärder mot dig. En person som förlorar sin telefon troligtvis kommer att informera polisen från slutet och även deras operatör att rapportera den förlorad eller stulen. När det händer kan den iPhone inte aktiveras i de flesta nätverk.

Om du plockar upp en förlorad iPhone även med de bästa avsikterna, kan din handling betraktas som stöld om ägaren spårar dig med hjälp av brottsbekämpning eller Hitta min iPhone. Oavsett om du slår på iPhone eller inte eller dina goda avsikter etc. blir sekundära. Myndigheterna kan behandla dig som en person med en stulen iPhone i besittning. Så när du stöter på en felplacerad telefon, kom ihåg detta. Din bästa avsikt kan gå emot dig!

Du kommer att njuta av att läsa:

  • Hur man hittar förlorade AirPods
  • Fyra sätt att återställa borttagna kontakter på iPhone
  • Hur man vet om någon har blockerat ditt nummer på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found