Blogg

Hur man använder iPhone som en webbkamera för Mac och PC (2021)

Trots att marknaden är översvämmad med många utmärkta webbkameror, kanske du vill använda din iPhone istället. Den främsta anledningen är bättre bildkvalitet. Och den andra är rörlighet. Du kan ansluta iOS-enheten trådlöst som en webbkamera och visa ditt hus under samtalet! Oavsett vad du behöver, så här använder du iPhone som en webbkamera för Mac och Windows PC.

Hur man använder iPhone som en webbkamera på Mac med EpocCam

EpocCam stöder både video och ljud och är kompatibelt med videospelare som Skype och YouTube. Appen finns i en gratis version och en betald version. Den fria versionen ger en upplösning på 640 × 480 och en vattenstämpel på videon. Det fungerar med både Mac och Windows PC.

  1. För att komma igång, ladda ner EpocCam-appen på din iPhone.
  2. Installera sedan drivrutinerna på din Mac eller Windows-dator från Kinoni-webbplatsen.
  3. Anslut nu både din telefon och dator till samma Wi-Fi-nätverk.
  4. Öppna EpocCam-appen på din telefon och starta en kompatibel videoapp på din dator.

Det kommer att göra en omedelbar anslutning och sända bilden. Så enkelt är det. Men om du inte gillar det finns det också flera alternativ, som listas nedan.

Bästa iOS-appar för att använda din iPhone som webbkamera

1. iVCam webbkamera

iVCam levererar högupplösta videor med låg latens. Med den här appen kan du förvandla din iPhone eller iPad till en webbkamera för Windows PC. Det jag tycker mycket om det är att den stöder standardvideostorlekar samt 1080p, 720p, 480p, 360p. Beroende på ditt behov har du möjlighet att konfigurera video / ljudkvalitet och bildhastighet. Det stöder också både liggande och stående lägen. Ännu viktigare är att den har stöd för ansiktsförsköning, videoklipp / spegel, blixt etc.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Direkt webbkamera

Direkt webbkamera är fullt utrustad för att strömma helskärmsvideor och ljud till flera enheter i samma Wi-Fi-nätverk. Vad som gör att den sticker ut är latens på under 100 millisekunder, 30 FPS-video samt AAC-ljud i CD-kvalitet. Det låter dig också välja en videoupplösning.

Baserat på ditt behov kan du använda den främre eller bakre kameran för att spela in videor av hög kvalitet. Du spelar in och laddar ner MPG-videor i webbläsaren. Ännu bättre fungerar appen med många webbläsare som Safari, Chrome, Firefox etc.

Pris: $ 1,99

Ladda ner

3. iCam - webbkamera videostreaming

Om du vill strömma flera livevideor direkt på din iPhone är iCam appen du måste installera. iCam har en unik funktion för inspelning och uppspelning av rörelsehändelser. Du kan också få aviseringar när iCam upptäcker något.

För att kunna använda den här appen måste du ladda ner iCamSource-programvaran eller köpa mobilappen. Med stöd för iCam-molnet säkerhetskopieras alla iCamSource-rörelsehändelser automatiskt till molnet så snart de spelas in. Kamerakvaliteten är imponerande, vilket är den viktigaste aspekten att tänka på.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

4. IP-kamera

IP Cam kan fånga allt du vill. Du kan spela in datorvideorna via Wi-Fi på din iPhone ganska snabbt. Det är också möjligt att spela in videoklippen med hjälp av den här appen.

IP Cam är också kompatibel med MJPEG-streaming. Det finns också ett alternativ för att minska eller öka ljusstyrkan, kontrasten, mättnaden etc. så att inspelningen blir jämn. Gråskala och nattvisionsläge ger ett väsentligt skydd för dina ögon på natten.

Pris: $ 1,99

Ladda ner

5. ACam Live Video

Om du vill se livevideoflödet från din dators externa eller interna webbkamera är ACam Live Video din väg att gå! Du kan enkelt ställa in en webbkamera på kontoret och fjärrövervaka människor och deras aktivitet direkt från din iOS-enhet.

När den väl har parats med en extern webbkamera kan appen också fungera som ett bekvämt hemövervakningssystem. Det finns också ett alternativ att ställa in rörelsedetektering för att automatiskt utlösa videoinspelning. Du kan styra volym, bildhastighet direkt från din iPhone. Dessutom stöder den både Mac och Windows.

Pris: $ 7,99

Ladda ner

6. Webkamera

WebCamera by Shape är en topprankad och kraftfull iPhone-webbapp. Den här appen är en av få extremt professionella appar för iPhone som tar affären att förvandla din iPhone till en webbkamera på mycket allvar.

Videokvaliteten, lägena, latensen är alla utmärkta. Det kan spela in videor i tre olika upplösningar som 192 × 144, 480 × 360 och 640х480. Förutom att det är kompatibelt med olika meddelandeprogram, fungerar det med programvara för videoproduktion som Boinx TV, CamTwist och Camtasia. I slutändan är det värt vartenda öre du spenderar på det.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

7. PocketCam av Senstic

PocketCam är ett smidigt verktyg som gör ganska mycket vad alla andra appar på den här listan gör. Vad jag tycker om det är att det enkelt förvandlar din iOS-enhet till en trådlös webbkamera för din Mac eller Windows-dator.

Det är ganska enkelt att ställa in och fungerar perfekt. De lättanvända funktionerna i kombination med den utmärkta videokvaliteten gör den här appen till en riktig affär. Ännu bättre, appen stöder ljud, FaceTime och till och med iMessage.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

Avslutar

Vilken app har du valt för att förvandla din iPhone till en webbkamera? Jag skulle vara glad att veta ditt val.

Det finns två viktiga funktioner som jag gillar i alla dessa appar - videor av hög kvalitet och möjligheten att enkelt övervaka videoflöden. Dessutom är de väldigt lätta att använda.

Du skulle vilja ta en titt på:

  • Music Editor Apps för iPhone och iPad
  • Bästa Collage Making Apps för iPhone
  • Bästa appar för filter och effekter för iPhone och iPad
  • Bästa webbkameraöverdrag för bärbara datorer
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found