Blogg

Apple Watch svarar inte eller slår inte på? Hur man fixar det

Apple Watch är en av de bästa smartklockorna med anständig batteritid och massor av funktioner som gör livet enklare. Liksom de flesta Apple-produkter är det ganska pålitligt. Men naturligtvis, som alla prylar, kan det fungera då och då. Det kan till exempel fastna på Apples logotyp. På samma sätt, om din Apple Watch inte svarar eller inte slår på alls har vi några lösningar som hjälper dig att fixa det. Från batteri- och laddningsproblem till några dolda inställningar som orsakar problem, låt oss dela upp allt steg för steg.

Så här fixar du Apple Watch som inte svarar eller inte slås på

Låt oss titta på fyra skäl bakom att din Apple Watch inte startar eller inte svarar och vi ger lösningarna till var och en. Försök alla i tur och ordning och förhoppningsvis kommer du att kunna få din klocka igång igen.

Lösning 1. Kontrollera ditt Apple Watch-batteri och -laddare

Som en allmän regel bör du kontrollera din Apple Watch-batteritid. Om din Apple Watch inte startar kan batteriet vara för lågt eller urladdat. Anslut klockan till en laddare och vänta några minuter innan du försöker slå på den. Om detta inte fungerar, försök också med en annan laddare om problemet är med det. Om din Apple Watch inte slås på efter att den har laddats med ett par olika laddare, prova nästa lösning.

Lösning 2. Tvinga om din Apple Watch 

Tryck och håll inne Digital Crown och den avlånga sidoknappen i cirka 15-20 sekunder. När Apple-logotypen visas på displayen släpper du båda knapparna. Din Apple Watch startas om och ska fungera smidigt igen.

Lösning 3. Inaktivera Power Reserve Mode

Power Reserve är en funktion som hjälper till att förlänga din Apple Watchs batteritid. Det inaktiverar alla andra funktioner förutom den aktuella tiden. Ibland kan du slå på den här funktionen och glömma bort den så se till att den är avstängd. Tryck ner sidoknappen och håll ned tills du ser Apple-logotypen på skärmen. När klockan startas om kommer den inte längre att vara i Power Reserve-läge och bör fungera normalt.

Lösning 4. Stäng av skärmridå på Apple Watch

När det är aktiverat stänger skärmridå skärmen på din Apple Watch även när den är på. Det betyder att du bara kan navigera på din Apple Watch med VoiceOver. För att stänga av skärmridå, öppna Watch-appen på din iPhone och tryck  lätt på TillgänglighetVoiceOver . Slå AV omkopplaren bredvid  skärmridå .

Summering

Om ingen av dessa lösningar fungerar och din Apple Watch inte startar kan det vara ett hårdvaruproblem. För detta bör du kontakta Apple Support och kanske kan de hjälpa dig att lösa problemet. Letar du efter några andra felsökningsråd? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Du kanske också vill läsa:

  • Apple Watch laddas inte? Här är fyra lösningar för att fixa det
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found