Blogg

Hur man använder iPhone som ett modem: Internetanslutet via iPhone

Personliga hotspots har gjort det ganska enkelt och enkelt att ansluta din bärbara dator, iPad, andra smartphones och enheter till internet via iPhone. Du behöver inte längre binda saker och ställa in lite programvara för att få det gjort.

Beroende på din operatör aktiveras den personliga hotspot-funktionen (eller du kanske måste aktivera den). Personliga hotspots på iPhone är det som gör din iPhone till ett modem. Naturligtvis finns det dock variationer.

Intressant är det dock att många människor fortsätter att fråga hur man använder iPhone som ett modem. Om du letar efter den informationen har vi den här.

Hur man använder iPhone som ett modem

Du kan använda iPhone som ett modem för din bärbara dator / skrivbord genom att ansluta den till systemet.

Steg 1. Gå till Inställningar → Personlig hotspot.

Om personlig hotspot inte är synlig eller om den inte är aktiverad kan du behöva ringa upp din operatör (AT&T, Verizon etc.) och be dem att aktivera tjänsten för ditt nummer. Vanligtvis är det aktiverat som standard.

Steg 2. Aktivera den här funktionen Din iPhone blir en aktiv hotspot endast när du slår på personlig hotspot. Detta gäller även när du ansluter den "kabelansluten".

Steg 3. Anslut nu din iPhone till din dator via USB-kabeln.

Steg 4. Glöm iTunes. Det är inte det vi är ute efter, så om det öppnas, ignorera det eller stäng det.

Steg 5. Under dina nätverksinställningar (tillgänglig från aktivitetsfältet) ska du nu se din iPhone listad som en nätverksenhet. Klicka på det.

Steg 6. När du väl är ansluten ska du nu kunna komma åt 3G / 4G-anslutningen via din iPhone. Det börjar fungera som ett modem.

Detta är en särskilt enkel metod. Naturligtvis, om du vill använda det som ett Wi-Fi-modem, slår du helt enkelt på Wi-Fi-mottagarna i din bärbara dator och söker sedan efter din enhet.

För Wi-fi kommer din iPhone att listas som en nätverksenhet igen. Den här gången måste du dock ange lösenordet. Du hittar detta lösenord (och redigerar det vid behov) under Inställningar → Personlig hotspot.

Det är allt, folkens!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found