Blogg

Så här byter du Apple ID på iPhone, iPad, Mac eller Windows PC

Oavsett anledning verkar tiden för ditt gamla Apple-ID ha upphört. Och du har bestämt dig för att byta Apple ID på iPhone eller iPad för att ge ditt långa samarbete med Apples ekosystem en ny hållning.

Men innan du gör dig redo för förändringen måste du känna till eftereffekterna. Med tanke på att inte all information kan resa till det nya Apple-ID-värdet, måste du vara helt beredd att hantera nackdelarna. Med min praktiska “Been There Done That” -upplevelse kan jag hjälpa dig att korsa gränsen utan att riskera dina väsentliga data.

Vad händer när du byter Apple-ID?

 • Att byta Apple ID skiljer sig från att ändra. Medan den förstnämnda involverar processen att hoppa över till ett nytt Apple-ID utan att radera det befintliga, kräver det senare att du eliminerar det aktuella Apple-ID och sedan omfamnar ett nytt.
 • Om du är villig att ändra ditt Apple-ID utan att behöva äventyra någon av dina data, gå vidare till den här fullständiga guiden.
 • Återvända till byte är det inte ett idealiskt drag - om du inte har mycket att förlora. Apple låter dig behålla en kopia av viktiga data som Kontakter, Nyckelring, Påminnelser, Lager, Nyheter, Safari på din iPhone
 • Dessutom kommer de installerade apparna, bilderna och videorna också att finnas kvar på din iOS-enhet. Och när du loggar in med ditt nya Apple-ID kan du välja att slå samman data på din iPhone med det iCloud-konto som är kopplat till det nya ID: n
 • Vad sägs om dina köpta appar, Apple Music-abonnemang och iCloud Storage-plan? Du måste hitta ett sätt att leva utan dem. Även om dina betalappar fortsätter att finnas på din iOS-enhet kommer du inte att kunna uppdatera dem. Men om du inte har något emot att förlora dem, är den här guiden för dig

Jag hoppas att molnen äntligen har gett plats för den klara himlen. Så ska vi gå vidare med processen? Låt oss dyka in!

Först och främst måste du logga ut från alla tjänster som du använder ditt nuvarande Apple-ID med. Du måste till exempel logga ut från FaceTime, Hitta min iPhone, iCloud, App Store, Books Store, iTunes, Messages, Apple.com, Apple Store-appen, Apple online-butik etc. Och se till att göra det på alla dina enheter som iPad, Mac, Apple TV, etc.

Så här byter du Apple ID på iPhone, iPad, Mac eller Windows PC

Snabblänkar:

 • Byt Apple ID på iPhone och iPad
 • Logga in med ett annat Apple-ID på iPhone och iPad
 • Byt Apple ID på Mac
 • Byt Apple ID på Windows PC

Så här loggar du ut och byter Apple-ID på iPhone och iPad

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iOS-enhet → Tryck nu på Apple ID- banner.

Steg 2. Därefter rullar du ner och trycker på Logga ut → Ange ditt Apple-ID-lösenord i popup- fönstret och tryck på Stäng av.

Steg 3. På nästa skärm har du möjlighet att behålla en kopia av några viktiga data som Kontakter, Nyckelring och mer. Slå på strömbrytaren bredvid varje objekt du vill spara.

Se till att läsa innan du går vidare:

 • Dina iCloud-foton tillsammans med dokument och data som lagras i iCloud Drive kommer att tas bort från den här iOS-enheten
 • Hälsodata kommer fortfarande att finnas tillgängliga på den här enheten
 • iOS raderar också informationen om Apple Pay-kort från den här enheten

Klicka nu på Logga ut längst upp till höger. En popup dyker upp på skärmen som säger ”Är du säker? Det kan ta en minut att ta bort dina iCloud-data från den här iPhone. ” Hit Logga ut.

Nu när du har lämnat ditt gamla Apple-ID, fortsätt med det nya.

Så här loggar du in med ett annat Apple-ID på iPhone och iPad

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet → Tryck på Apple ID-bannern.

Steg 2. Nu anger du nya Apple-ID och peka på nästa längst upp till höger → Ange ditt lösenord och tryck Nästa vid det övre högra hörnet.

Steg 3. Vänta tills din enhet loggar in på iCloud. Du bör se en popup som läser "Din operatör kan ta betalt för SMS-meddelanden som används för att aktivera iCloud." Tryck på OK.

Obs! Om du ännu inte har skapat ett nytt ID. Hit Har du inte ett Apple-ID eller glömmer du det? Tryck sedan på Skapa Apple-ID i popup-fönstret. Följ sedan instruktionerna på skärmen.

Steg 4. Ange ditt iPhone / iPad-lösenord → Därefter kan du välja att slå samman data på din iPhone med iCloud-kontot kopplat till det nya ID. Det behöver inte sägas att det är valfritt.

Det är ganska mycket det! Grattis, du har äntligen gått vidare till det nya kontot.

Hur man använder ett annat Apple-ID på Mac eller Windows PC

Att byta Apple ID på Mac eller Windows PC är lika enkelt.

På din Mac

Steg 1. Klicka på Apple-logotypen och öppna systeminställningar.

Steg 2. Klicka på iCloud.

Steg 3. Klicka på Logga ut.

Steg 4. Välj data vilken kopia du vill behålla på din Mac.

Steg 5. Ange ditt Apple ID-lösenord och tryck på Fortsätt.

Starta nu om Systeminställningar igen → iCloud → Klicka på Logga in. Ange ett annat Apple-ID och lösenord.

På din Windows

Starta iCloud- appen → tryck på Logga ut.

Ange nu ditt nya Apple-ID och lösenord → klicka på Logga in.

Avslutar…

Så länge du vet vad du går in på, verkar allt vara enkelt. Det är därför det alltid är bättre att känna till båda sidorna i en berättelse. Från vad jag kan säga låter Apple dig byta snabbt (till stor del).

Du kanske också vill hänvisa:

 • Så här återställer du borttagna filer från iCloud på iPhone, iPad, Mac eller Windows
 • Hur man fixar iPhone är inaktiverat Anslut till iTunes-fel
 • Hur man återställer borttagna WhatsApp-chattmeddelanden på iPhone
 • Bästa Thanksgiving-appar för iPhone och iPad

Har du någon feedback eller fråga? Låt oss veta det.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found