Blogg

Hur får jag tillbaka alla appar om det saknas på iPhone / iPad efter uppdatering av iOS

Många användare har mött denna fråga tidigare och även nu. När en ny iOS-version släpps av Apple klagar många användare på att appar saknas från sin enhet. Detta är troligen ett fel som kan lösas snabbt och du får tillbaka alla appar som saknades på din iPhone eller iPad efter uppdatering av iOS.

Vi är inte helt säkra på vad som orsakar problemet, men det finns en enkel lösning som fungerar. Det är precis vad vi tar en titt på i det här inlägget. Så fortsätt läsa och följ instruktionerna.

Så här hittar du appar som saknas på iPhone eller iPad efter uppdatering av iOS

Få hjälp från Siri

Innan vi drar slutsatsen att appar har försvunnit måste vi först dubbelkolla orsaken till problemet. Men hur kontrollerar du om appar faktiskt har försvunnit eller att det bara är att de inte visas?

Låt oss be Siri att öppna en app som saknas på din enhet. Om Siri öppnar appen är det inte mycket arbete att göra och du kan gå vidare till nästa fix och få tillbaka appikoner på hemskärmen.

Även om Siri inte hjälper, rekommenderar jag starkt att du provar den andra fixen nedan.

Återställ startskärmen på din iOS-enhet

Problemet med att sakna appar kan verka katastrofalt, men det kan vara en mindre problem i iOS. Så innan vi går till tunga och tråkiga korrigeringar, låt oss börja med något enkelt.

Det är möjligt att appar faktiskt inte saknas, det kan bara vara en gränssnittsgränssnitt som inte visar appikonerna. Vad sägs om att återställa startskärmen och försöka åtgärda problemet?

Gå till Inställningar → Allmänt → Återställ → Återställ startskärmslayout.

Om problemet huvudsakligen är en programvarufel, bör det lösas med en enkel återställning av startskärmen. Men det är inte fixat än, med tanke på några fler korrigeringar som nämns nedan.

Återställ iOS-enheten via iCloud Backup

En av de tidigaste lösningarna är att återställa din iPhone - inte via iTunes utan via iCloud. Antag att du har säkerhetskopierat saker till iCloud, kanske du vill återställa din iPhone / iPad via iCloud. De flesta användare är fortfarande förtjust i iTunes-säkerhetskopiering så de brukar återställa sin uppdaterade iPhone via iTunes.

Det här är det som vanligtvis hamnar i att appar går "awol".

När du uppdaterar din iPhone, försök att återställa den via iCloud. Detta kan lösa problemet. Vad händer om du redan har återställt (via iTunes) och apparna saknas? Hit Återställ allt och återställ via iCloud.

iTunes återställ inköp

Det här fungerar bra. När du upptäcker att appar inte visas ens i iTunes eller om synkroniseringen inte riktigt placerar alla appar i iPhone, kanske du vill gå till avsnittet "Inköp". Du hittar de appar du redan har laddat ner via App Store

  • Gå till App Store → Tryck på din profilbild
  • Klicka på Köpt
  • Tryck på "Inte på den här iPhone"
  • Ladda ned de appar du vill ha igen

Förmodligen är detta en lång process men det garanterar definitivt att alla dina appar är tillbaka. Och åh, notera att om appen inte är kompatibel med den fasta programvaran som du just uppdaterade, kanske du inte ser appen som laddats ner, eller ens om den gör det, kan du stöta på problem med appen.

Loggar ut

Även om de försvinnande apparna inte är en utbredd fråga bland iOS-användare blir det väldigt frustrerande om du är ett av offren. Jag hoppas att en av ovanstående korrigeringar kan ha hjälpt dig att lösa problemet.

Du kan också kolla in andra felsökningsguider:

  • Delad skärm fungerar inte på Mac? Tips för att fixa det
  • Universal Urklipp fungerar inte mellan Mac och iPhone [Hur man fixar det]
  • Diktat fungerar inte på iPhone? Så här fixar du det
  • 10 år av den ikoniska iPad: Hur har enheten utvecklats

Vilken lösning från listan löste problemet? Dela det i kommentarerna och låt andra iOS-användare veta. Och ja, kontakta oss på Facebook, Twitter och Instagram.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found