Blogg

Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7

Med ankomsten av Galaxy S8 och S8 Plus har debatten om den bästa smarttelefonen blivit lite för intensiv. Medan vissa hävdar att S8 är mycket bättre än iPhone 7/7 Plus, anser vissa fortfarande den senaste Apples flaggskeppssmartphone som den verkliga vinnaren. Så var står denna kollision av titaner?

Sashed med underbar design, robust hårdvara och spektakulär display har S8 fått ett varmt välkomnande - med förbeställningar som slog alla tidigare rekord. Det är den överlägsna profilen i S8-serien som visar sig vara en omedelbar hit bland folk som älskar Android-enheter. Som iPhone-användare är jag också imponerad av vad Samsungs senaste premiumsmartphone har att erbjuda. Men vill jag byta till S8?

Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7: Jämförelse

Galaxy S8 decimerar iPhone 7 i Specs Battle

Galaxy S8 är utan tvekan den bästa Android-smarttelefonen och förtjänar att få alla utmärkelser den fått. Dess snygga profil, böjda design och kant-till-kant-skärm ser rökande het ut. Däremot ser iPhone 7 lite gammal och blek ut. För att vara ärlig, om någon säger att S8: s fina utseende inte charmar honom, måste han säga lögner. Och jag är inget undantag från det ...

Om det skulle finnas ett krig med specifikationer skulle S8 inte bara krossa sin största rival - iPhone 7– utan också skicka den ut ur parken. Det är säkert! Ta en titt på vad dessa två smartphones har!

Mått

  • Galaxy S8 - 148,9 × 68,1 × 8,0 mm (5,86 × 2,68 × 0,31 tum), 155 g (5,36 oz)
  • iPhone 7 - 138,3 × 67,1 × 7,1 mm (5,44 × 2,64 × 0,28 tum) och 138 g (4,87 oz)

Visa

  • Galaxy S8 - 5,8-tums Super AMOLED, 1440 x 2960 pixlar (570 ppi pixeldensitet), 83,6% förhållande mellan skärm och kropp, Corning Gorilla Glass 5
  • iPhone 7 - 4,7-tums LED-bakgrundsbelyst IPS LCD, 1334 x 750 pixlar (326 ppi), 65,6% förhållande mellan skärm och kropp

Hårdvara

  • Galaxy S8 (USA) - Qualcomm Snapdragon 835 oktakärnchipset (4x 2,35 GHz och 4 x 1,9 GHz Kryo-processorer), Adreno 540 GPU; 4 GB RAM-minne
  • Galaxy S8 (Europa och Asien) - Exynos 8895 (4x 2,3 GHz & 4x 1,7 GHz-processorer), ARM Mali-G71 MP20 GPU; 4 GB RAM-minne
  • iPhone 7 - Apple A10 Fusion-chipset: Quad Core CPU, Six Core GPU, 2 GB RAM

Pris och förvaring:

  • Galaxy S8 - 64 GB - 750 $ / 799 € / 689 £
  • iPhone 7 - 32 GB ($ 649), 128 GB ($ 749) och 256 GB ($ 849)

Så ledsen, iPhone 7 har bara ingen chans mot S8 när det gäller kraftfulla specifikationer. Och det är mycket tydligt ...

Camera Shootout

Jag älskar fortfarande de skarpa bilderna som iPhone 7 eller 7 Plus kan ta. S8 är dock marginellt bättre än iPhone när det gäller att ta högkvalitativa foton - totalt sett. Även om Google Pixel / Pixel fortfarande rankas som det bästa när det gäller att ta bilder av högsta kvalitet är det fråga om. Även LG G6 har en fantastisk kamera som ger fantastiska bilder.

”S8 har ingen tydlig fotografisk fördel jämfört med Pixel. Jag blev också positivt överraskad av LG G6. Jag tror att LG tillämpar mer aggressiv efterbehandling på sina bilder än konkurrenterna.

Det som förvånade mig mest är hur iPhone nu känns en generation bakom. Det var svårare att se förra året när vi satte iPhone 7 mot Pixel och den mindre kapabla S7. Men S8, tillsammans med Pixel och G6, belyser i vilken utsträckning Apple har hamnat efter. ” - Gränsen

Även om S8 vinner kameraskottkampen går jag inte med det eftersom det inte har en klar fördel trots att jag är en generation före iPhone 7.

Hastighetstestet

För mig är det som gör en smartphone så speciell appar. Oavsett om det är rika appar, oöverträffade intuitiva gränssnitt eller fantastiska spel, det är iPhone där jag alltid har fått det bästa erbjudandet. Utan någon överraskning har S8 + fortfarande mycket att göra för att matcha den smidiga seglingsupplevelsen som Apples smartphone levererar. Utan någon överraskning förlorade den illa till iPhone 7 Plus i ett hastighetstest och kunde inte hantera kraftpackade spel lika smidigt som iPhone.

Batteri-liv

S8 levereras med kraftfullare batteri, snabb laddning och trådlösa laddningsfaciliteter. Jag uppskattar verkligen det eftersom de förbättrar användarupplevelsen. Som jämförelse kanske inte iPhone 7 kommer med det kraftfulla batteriet som S8 men det är tillräckligt bra för att få jobbet gjort med full tillfredsställelse.

Som användare vill jag att min iPhone ska ha det mer kraftfulla batteriet men det är inte allt-och-slut-allt. När det gäller trådlös laddning tycker jag fortfarande att det inte är tillräckligt bekvämt för att charma mig. I praktiken är det mycket värre än trådbundet laddningssystem.

Med tillgången på ett antal mycket prisvärda och robusta kraftbanker samt batterifodral för iPhone 7/7 Plus har jag aldrig något att klaga på.

När det glansiga utseendet sjunker är det prestanda som håller ditt intresse levande

Det finns ett gammalt uttryck, "Stilig är som vackert gör." Gå aldrig efter utseendet eftersom det kan vara otroligt vilseledande! Vi har alla hört och sett hur mycket Samsung-enheter tappar både sin hastighet och prestanda när dammet äntligen sätter sig på ytan.

Enbart hårdvara kan inte hålla ditt intresse intakt länge. Precis som alla andra konstgjorda saker förlorar den sin glamour när den blir gammal. Men kvalitetsprestandan gör dig inte bara beroendeframkallande utan står också upp till märket - i verkliga livet.

”Ja, jag hittade fortfarande att Galaxy S8 behåller de vanliga stammarna och tappar ramar för animationsnavigering i användargränssnittet och oavsett hur nära riktmärken hävdar att Snapdragon 835 (US) och Exynos 8895 (International) -versionerna är, det kommer helt enkelt inte nära att matcha den smidiga responsen hos iOS på iPhone 7. ” - Forbes

”Programvara är viktigt och iOS är fortfarande bättre och smidigare än Android. Även med Samsungs nya och förbättrade Samsung Experience har iPhone fortfarande en klar fördel. Samsung Connect är också en bra start, men Apples kontinuitetsfunktioner ligger mil före Samsung när det gäller att bära användarupplevelsen över enheter och plattformar. Vissa kan hävda att programvara är det viktigaste på en smartphone, och Apple har en enorm fördel här. ” - BGR

Faktum är att allt som glittrar inte är guld, eller hur? iPhone 7 är fantastisk inte bara för att den har en imponerande profil utan för att den har det mest säkra och avancerade operativsystemet och för att inte tala om den oöverträffade kombinationen av programvara och hårdvara.

Så på skalans prestanda och användarupplevelse är iPhone 7/7 Plus fortfarande mycket bättre än smarttelefonen som ligger nästan ett år före den. Medan S8 skulle förlora sin ära bara efter ett par månader eller ett år, kommer iPhone 7 att fortsätta att vara i toppväxel i minst 4-5 år. Det är det som kallas utmärkt effektivitet och livslängd!

Gilla den här artikeln? Skjut dina åsikter i kommentarerna nedan. (Du kanske vill titta på iPhone 8-funktioner och fantastiska designkoncept.)

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found