Blogg

Bästa iPhone- och iPad-appar att lära sig programmering 2021

Som med alla färdigheter kräver kodning mycket tid att lära sig. Du måste investera tid och ansträngning för att lära dig att koda. Det finns också en uppfattning att du behöver en stationär PC eller bärbar dator för att koda eller för att lära dig hur du gör det. Detta är delvis sant: för hardcore-utvecklingsarbete är en stationär Windows- eller Mac-miljö idealisk. Programmeringsappar kan dock hjälpa dig att lära dig och koda program. Så här är en lista över de bästa programmeringsapparna för iPad och iPhone.

1. Sololärning

Sololearn är ett mer funktionsförpackat och avancerat inlärningsverktyg för kodprogram. Jämförelse av Sololearns HTML Fundamentals-kurs med Mimos HTML-introduktion, Sololearn förväntar sig att du vet en viss mängd i förväg, åtminstone när det gäller IT-grunderna.

En viktig funktion i Sololearn är "Code Playground". Detta låter dig sammanställa och köra verklig kod och se utdata. I den första lektionen om HTML kan du till exempel leka med exempelkoden för en stycke-tagg, sammanställa den och se hur ett stycke skulle se ut.

Sololearn har också en premiumutgåva. Det är betydligt billigare än Mimo på bara 2 dollar per månad. Det blir av med annonser och ger dig fullständig tillgång till alla lektioner.

Pris: Gratis (prenumerationen börjar - $ 6,99 till $ 59,99)

Ladda ner

2. Gräshoppa

Grasshopper är en bra introduktion till kodning för barn. Den presenteras i ett spelformat. Grasshopper lär dig bara JavaScript, men det gör det på ett unikt enkelt sätt.

Den har både teoretiska och praktiska lektioner. Teoridelarna förstärks av enkla flervalsfrågor. I praktiken får du skriva kod genom en beröringsbaserad fyllning i blankstegsmetoden.

Det enda problemet vi hade med Grasshopper är att det inte är iPad-optimerat. På min iPad Pro 2017 lanserades appen i kompatibilitetsläge med stora gränser runt om.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Mimo

Mimo är en fantastisk iOS-app för att lära dig kod, oavsett om du är nybörjare eller har stor erfarenhet av programmering. Det använder sig av en gamifierad strategi i Duolingo-stil för att lära sig kod. Du får sätta ditt mål i termer av daglig inlärningstid och du får poäng. Appen skapar sedan en personlig läroplan baserat på dina behov. Precis som Duolingo får du en förloppsindikator för varje steg i en lektion som går upp när du slutför det.

Min läroplan inkluderade stylingstext med taggar, skapade länkar och bilder och bygglistor, bland andra. Det finns en premiumversion tillgänglig för cirka $ 50 per år, som erbjuder obegränsad tillgång till alla kurser.

Pris: Gratis (prenumerationen börjar - $ 8,99 till $ 79,99)

Ladda ner

4. Programmeringsnav

Programming Hub är mycket mer lik MOOC-kursplattformar i sitt tillvägagångssätt. Du kan välja vilka kurser du vill anmäla dig till. Dessa är på hela spektret från IT-grunder och andra relaterade områden som AI, till faktisk kodning i HTML, JavaScript och andra.

Varje kurs har en tydligt definierad uppsättning lärandemål och fördelar. De listar också upp den målgrupp och lön du kan förvänta dig att göra om detta är en del av din kompetensrepertoar.

Själva lektionerna är i ett PowerPoint-liknande format och du kan trycka på för att gå vidare varje rad. Appen ber dig en MCQ för att se till att du kommer ihåg viktiga inlärningspunkter. Om du kom tillbaka till lektionsgränssnittet skulle du också få tillgång till en kompilator som testar de kodningstricks du hittills har lärt dig.

Pris: Gratis (prenumerationen börjar - $ 1,49 till $ 45,99)

Ladda ner

5. Enki

Enki har en annan inställning till de appar vi hittills har sett här. Den använder upprepad upprepning för att hjälpa dig att lära dig specifika koncept för kodning utan att göra det på din enhet.

Spaced repetition är ett inlärningsverktyg som använder en roterande lista över flashkort för att bygga upp din konceptuella kunskap. Enki ger dig först ett kort med viktig information och sedan visar det dig en fråga om flashkort som är relevant för det.

Det är vettigt att använda Enki tillsammans med de andra apparna i den här listan i motsats till i sig själv. På så sätt kan du förbättra konceptuell kunskap samtidigt som du får praktisk erfarenhet.

Pris: Gratis (EnkiPro - $ 48,99)

Ladda ner

6. Tynker: kodning för barn

Om du letar efter en kodningsapp som är helt anpassad för barn är Tynker (över 60 miljoner nedladdningar) den du bör tänka på. Appen har fått höga betyg och har också fått utmärkelser som "Parents 'Choice Gold Award" och presenterad av Apple in Education.

Förmodligen den bästa delen om den här populära barnkodningsappen för iOS är den roliga kursen som barnen tycker om att ta på sig. De kan lära sig att koda genom att lösa pussel och spela lättsamma spel. Dessutom kan de också skapa spel och appar genom att använda blockkodning.

Tynke har över 200 handledning med enkel instruktion. En av mina favoritfunktioner i den här appen är Minecraft-kodningen som hjälper barn att designa Minecraft-skinn, mobs, föremål och mer.

Pris: Gratis

Ladda ner

Slutsats!

Det är allt för den här funktionen. Om du gillar kodning kanske du också vill utforma webbplatser från din iPhone eller iPad. Låt oss veta vilken programmeringsapp som du tycker var mest användbar i kommentarerna nedan.

Du kanske också gillar dessa inlägg för inlärningsappar:

  • Bästa iPhone-appar du kan använda för att lära dig ett främmande språk
  • Japanska inlärningsappar för iPhone och iPad
  • Bästa iPhone- och iPad-appar att lära sig sanskrit
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found