Blogg

Laddar inte din MacBook? Så här fixar du det

Bärbarhet är den främsta anledningen till att människor köper bärbara datorer som en MacBook. Men ett ofta urladdat batteri på din MacBook lämnar det som en tegelsten. Det är den mest frustrerande situationen för alla användare när MacBook inte laddas.

Att köpa en ny Apple original MagSafe-nätadapter är inte ett skämt eftersom det kommer till en hög prislapp. MagSafe-nätadaptrar använder magneter för att upprätta en anslutning mellan en MacBook och AC-laddaren. Denna mekanism är oklanderlig och fungerar knappast, men när den gör det är du i trubbel. I den här felsökningsguiden kommer vi att diskutera några lösningar för att åtgärda MacBook-batteriet laddas inte.

Tips för att fixa en MacBook som inte laddas

Vi börjar med några väsentliga lösningar som du kan förbise i ditt rutinliv.

Strömanslutning

MagSafe nätadapter använder magnetiska punkter för att ansluta sig till din MacBook för att ladda den bärbara datorn. Om du har anslutit MagSafe slumpmässigt kan anslutningen tas bort eller helt enkelt att den inte sitter ordentligt i kortplatsen.

Kontrollera din MacBook-adapteranslutning

Apple skickar en adapter i två delar: en som du ansluter till väggen (en avtagbar kontakt) och en annan är en fyrkantig adapter. Koppla bort de två och anslut sedan igen för att säkerställa korrekt anslutning.

Vägguttag

Använder du vägguttag? Om ja, se till att uttaget är påslaget. Sätt i kontakten i ett annat vägguttag i ditt hem eller kontor.

Är adaptern i gott skick?

Vid kontinuerlig användning tappar vissa adaptrar sin kvalitet och de är inte längre i orörda skick. Är tråden trasig? I det här fallet måste du byta ut adaptern. Be först din vän eller kollega att låna ut en adapter; nästa kan du också besöka Apple Store för att bli ny.

MagSafe-anslutning

MagSafe-anslutning på din MacBook kan samla damm eller skräp, och därför kan det finnas en dålig anslutning. Du måste hålla detta rent för effektiv Mac-laddning. När skräp börjar samlas i eller runt hamnar, hindrar det anslutningen och orsakar laddningsproblem. Håll laddningsportarna på din MacBook och huvudet på MagSafe-adaptern rena. Det rekommenderas att du använder en mjuk borste för att torka skräpet ur dina MacBook-laddningsportar och MagSafe-adapter.

Servicebatteri

När ditt MacBook-batteri inte laddas varnar systemet dig om att byta batteri. Klicka på batteriikonen i menyraden för att se den här varningen . Några alternativ visas och om du hittar meddelandet "Service Battery" måste du byta ut ditt MacBook-batteri. Observera att din MacBook fortfarande körs på ett svagt batteri, men sedan tappar den omedelbart eftersom batteriet inte håller ström under lång tid.

När du har kontrollerat alla ovanstående grunder kan du gå längre för att testa andra lösningar för att åtgärda MacBook laddar inte problemet.

Kontrollera överhettning

Överhettning är det vanligaste problemet vi kan förbise när MacBook-batteriet inte laddas. Du kan känna värmen på din MacBook medan du skriver. I den här situationen kan du koppla bort laddaren och låta din Mac svalna ett tag. Se till att din Mac inte utsätts för direkt solljus. sitt under skuggan om du arbetar utomhus.

Systeminställningar

Tappar ditt MacBook-batteri fortfarande? Du måste kontrollera inställningarna för energisparläge på din Mac.

Klicka på ()  Apple-logotyp från toppmenyn. → Klicka nu på Systeminställningar.

Klicka sedan på Energy Saver-alternativet i fönstret.

Här måste du välja fliken Batteri; standardvalet är nätadapter.

Kontrollera dessa två skjutreglage: Dator viloläge och Visa viloläge. Båda skjutreglagen ska vara till vänster; om de är inställda på Aldrig, dra skjutreglagen åt vänster.

Apples lösningar

Om ditt MacBook-batteri inte laddas rekommenderar Apple några tips:

  • Ta ut batteriet och sätt i det igen: Tidigare hade vissa bärbara datorer från Apple avtagbara batterier. Om du äger en sådan bärbar dator kan du ta ut batteriet och sätta i det igen för att kontrollera att batteriet är korrekt installerat
  • Reset System Management Controller (SMC): Du kan lösa vissa batterirelaterade problem genom att återställa SMC
  • Batteribyte: I sista hand måste du köpa ett nytt batteri och få det installerat. Du kan besöka en närliggande Apple Store eller kontakta AppleCare. Om Apples garanti täcker din Mac är det bra; annars byt ut batteriet

Återställ SMC (System Management Controller) på Mac-datorer

Detta är möjligt när du äger en MacBook med ett icke-avtagbart batteri.

Om du har en iMac, Mac mini, Mac Pro och Xserve kan du följa stegen för att återställa SMC.

Steg 1. Stäng först av din MacBook: () Apple-logotyp → Stäng av.

Steg 2. När din Mac stängs av kopplar du bort strömsladden.

Steg 3. Vänta till 15 sekunder och anslut sedan nätsladden tillbaka.

Vänta igen i fem sekunder och tryck sedan på strömbrytaren för att slå på Mac.

För användare av Intel-baserade Xserve-datorer, som inte svarar, kan de stängas lokalt eller använda fjärrkommandon. Du kan också hålla ned strömbrytaren i fem sekunder.

För detaljerad information kan du kolla Apples supportsida om återställning av System Management Controller. Om ovanstående metod inte medför någon förändring måste du besöka Apple Store för service av din MacBook.

Det är alla vänner!

Loggar ut…

Följ de bästa metoderna för att skydda batteriet i din MacBook. När ditt Mac-batteri är 100% laddat, kopplar du ur laddaren och kör din Mac på batteriet. När batteriet är förbrukat kan du ladda det igen.

Missa inte:

  • Så här fixar du Finder som inte fungerar på Mac
  • Fungerar inte din Mac USB-port? Prova dessa korrigeringar för att få det att fungera
  • 17 Mac-inställningar du borde ändra just nu! [Praktisk video]
  • Bästa betalda spel för Mac: Ge ett skott till fantastiskt spel

Vilka av lösningarna tror du fungerar för en MacBook som inte laddas? Dela din feedback med oss ​​i kommentarrutan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found