Blogg

Bästa tesaurusappar för iPhone och iPad 2021

Att skriva är en oundviklig del av allas liv, vare sig det är ett enkelt textmeddelande, ett mail eller en uppsats; vi måste alla hantera det. Medan de flesta av oss förlitar sig på Google för att söka efter det perfekta ordet, är det bättre att hålla en av dessa bästa Tesaurus-appar för iPhone och iPad till hands för perfektion och precision i ditt skrivande. För dem som inte har någon aning om vad ordboken är, låt mig berätta att ordboken är ett slags ordreferensbok med alla synonymer och antonymer för varje ord.

Att använda en tesaurus gör mycket för att öka ditt ordförråd. Medan en ordboksprogram hjälper dig att känna till betydelsen, ursprunget och uttalet av ett ord, kommer tesaurusappen att hjälpa dig med ett ord som bäst passar meningen.

1. Ordbok

Med den högsta rankningen i appbutiken är Dictionary-appen en fullastad ordbok och tesaurus-app som låter dig också komma åt den offline. Denna app innehåller definitioner och synonymer från de globalt kända ordböckerna och tesauruserna Webster, American Heritage och Rogets tesaurus.

Appen erbjuder gratis offlineåtkomst till flera andra funktioner som idiomer, ordspråk, medicinsk ordbok tillsammans med dussintals översättningsalternativ och en ordlista för tusenårig lingo också. Om du letar efter ordförrådsbyggnad är det här den bästa appen för dig.

Pris: Gratis (prenumeration - 1,99 USD)

Ladda ner

2. Merriam-Webster Dictionary

Amerikas mest respekterade och användbara ordbok och ordbok för ord har också en iOS-app för vår bekvämlighet. Jag minns mycket tydligt att vi fick hänvisa till Webster-ordlistan i skolan. Och jag tror att vi alla har hänvisat till Webster Dictionary minst en gång i sina liv.

Måste jag säga att den här appen har en mycket uttömmande lista med ord tillsammans med dess definitioner, betydelser, synonymer, antonymer och mycket mer? Det är en universell app tillsammans med dagens ord och exempel på konstruktion av meningar. Webster har varit en pålitlig ordbok i många år och fortsätter att vara det fortfarande.

Pris: Gratis (prenumeration - 1,99 USD)

Ladda ner

3. Avancerad ordbok och synonymordbok

Med nya ord som läggs till i våra vokabular varje dag har den här appen de bästa och mest omfattande orden på engelska. Den här appen består verkligen av varje element som behövs i en ordlista och ordboksprogram och så mycket mer. Tillsammans med definitioner, synonymer och antonymer har appen också ett komplett urval av hypernymer, hyponymer och meronymer.

Advanced Dictionary-appen har definitioner på över 140 000 med mer än 250 000 länkar och 1,4 miljoner ord. Tillsammans med de olika ordformerna har appen också en enorm databas med exempel och illustrationer av hur ett visst ord kan användas i en meningsformation och hur det ska konstrueras och sorteras.

Pris: Gratis (prenumeration - $ 0,99)

Ladda ner

4. Engelska synonymordboken

Med omfattande ordval och enkla sökalternativ bör den här tesaurusappen för iPhone vara din go-to-app för ord. Bygg din ordförråd och hitta de perfekta orden för ditt uppdrag med den här appen och imponera dina kamrater med dina ord. Appen erbjuder en av de största samlingarna av synonymer och antonymer tillsammans med deras uttal.

Den innehåller inte bara enstaka termer utan fraser och kompletta ordspråk. Ordspråken åtföljs av stavningskontroller och terminologier för professionella författare. Appen är laddad med över 1767 000 synonymer och 361 000 antonymer, allt från 349 000+ engelska ord med 25 000+ bilder för visuella referenser.

Pris: $ 2,99

Ladda ner

5. Kortfattad Oxford Dictionary

Tror du verkligen att vi kommer att prata om ordbok- och ordboksappar utan att inkludera Oxford i vår lista? Absolut inte, Oxford-ordboken är som Steve Jobs för ordförrådsordet. Precis som Apple Inc. är ofullständigt utan bidrag från Steve Jobs, är det engelska språket ofullständigt utan en Oxford-ordbok.

Concise Oxford Dictionary-appen är de mest omfattande ordboksprogrammen som finns tillgängliga för iPhones och iPads. Det har uttalanden av olika ord i amerikansk och brittisk accent tillsammans med några andra modifieringar. Du kan lära dig synonymerna och definitionerna av ord genom att peka kameran mot ordet och låta sökaren göra sitt jobb. Jag ljuger inte om jag skulle säga att jag är lite benägen mot den här appen i den här listan över appar.

Pris: $ 11,99

Ladda ner

6. WordWeb-ordbok

Med över 285 000 ord, fraser och härledda former, 225 000 ords definitionsdefinitioner, 70 000 användningsexempel och 85 000 textuttalanden är WordWeb Thesaurus-appen för iPhones helt enkelt en av de bästa där ute. Med WordWeb-appen kommer du säkert att lämna ett mycket positivt och imponerande intryck.

Den massiva databasen med ord som den här appen har är fördelaktig när du skriver formella meddelanden och e-postmeddelanden eller skriver en uppsats. Appen stöder också en hastighetskontroll och föreslår rätt användning av homofoner. Och det är också praktiskt för människor som förbereder sig för stavningsbi eftersom det har detaljerad ursprung och historia för orden tillsammans med deras alternativ och motsatser.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Dictionary.com

Dictionary.com är den ledande gratis engelska ordlistaappen för iPhone - med över 2 000 000 pålitliga definitioner och synonymer är Dictionary.com-appen designad och optimerad för din iPhone. Om du vill komma åt ordboken och synonymordboken offline kan du göra det genom att ladda ner offlineversionen av appen också.

Dagens ord, ljuduttal, röstsökning, ordtrender, grammatiktips etc. är få av de många funktioner som den här appen kommer med. Du kan också testa ditt ordförråd med frågesportfunktionen, du måste bara ta ett frågesport och appen kommer att få tillgång till hur utmärkt eller dåligt ditt ordförråd är.

Pris: Gratis (prenumerationen börjar - $ 0,99 till $ 3,99)

Ladda ner

8. Ordbok

Kom över ett fascinerande nytt ord när du läste en engelsk klassiker? Skriva en artikel och leta efter en mer sofistikerad synonym för ett ganska enkelt ord? Fast på ditt korsord? Ordbok finns här med alla svar! Appen erbjuder ordalternativ tillsammans med stavningskontroller och definitioner och så mycket mer.

Den här appen har ett mycket lättanvänt användargränssnitt, vilket gör den här appen ännu mer funktionell att använda. Det finns cirka 147 000 ord med lämpliga ordalternativ, antonymer, ursprung och betydelser. Du kan också spara och bokmärka de ord du tycker är intressanta eller de som du använder mest.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. Oxford Learner's Thesaurus

En annan av Oxford-ordböckerna finns i denna lista, och det är ingen överraskning att det är. Bortsett från priset som skiljer de två apparna från varandra; funktionellt är båda apparna helt olika. Medan Concise Oxford Dictionary är en 360 ° -kursapp för nybörjare (precis som namnet antyder).

Förstå skillnaderna mellan liknande ord på skriven och talad engelska och hitta rätt ord för att säga exakt vad du menar. Gör den här appen till din primära app för att förbättra ditt språk och ordförråd. Varje ord har ett brett spektrum av 3-10 synonymer som du kan använda enligt meningsformationen. Inte bara det, men du kan också hänvisa till exempelmeningarna som ges nedanför varje synonym för att förstå hur man använder ordet i en mening.

Pris: $ 29,99

Ladda ner

10. Pocketordbok

Denna miniversion av Thesaurus-appen är till nytta för människor som inte behöver skriva uttömmande. Med över 90 000 vanliga ord ser appen till att du inte förväxlas med svåra och tunga ordformer av enklare ord. Det är den minsta offline-ordboken i App Store utan något onlineberoende.

Stöder den helt nya iOS 13-funktionen i det mörka temat, vilket jag tycker är väldigt spännande. Den stöder också den avancerade funktionen för korsordssökning, bokmärkning, delning etc.

Pris: Gratis

Ladda ner

Loggar ut… 

Tja, det var vår lista över de 10 bästa tesaurusapparna för iPhone och iPad. Låt oss veta i kommentarerna nedan om någon av dessa appar är bland dina favoriter.

Kolla in dessa inlägg också:

  • Bästa iPhone- och iPad-appar att lära sig sanskrit
  • iPhone- och iPad-appar för att lära dig tyska, franska och spanska
  • Bästa japanska lärande appar för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found