Blogg

Hur man flyttar WhatsApp-chatt från iPhone till Android

Som en del av mitt jobb granskar jag många appar och spel på olika enheter. Det inkluderar Android, iOS, MacOS och Windows. När det gäller min personliga enhet har jag både en Android-telefon och en iPhone. Den verkliga smärtan för mig är att överföra WhatsApp-chattar från iPhone till Android. Om du har migrerat från Android till iOS eller vice versa kan du relatera till min smärta.

Det finns inget verktyg där ute som låter dig säkerhetskopiera eller exportera iOS / Android WhatsApp-meddelanden till datorer. Den främsta anledningen till detta är att Android använder Google Drive för att säkerhetskopiera data, medan iOS-enheten använder iCloud. För att öka komplexiteten har båda molnlagren helt olika kryptering.

Jag blev helt förvånad när killar på dr.fone kontaktade mig för att prova deras nya verktyg som gör det möjligt att säkerhetskopiera WhatsApp-data från Android och återställa den på en iOS-enhet, eller vice versa. Först ignorerade jag det; eftersom jag har testat så många olika sätt under de senaste sex månaderna, att det här e-postmeddelandet var lite svårt för mig att sjunka in. Men eftersom granskning av verktyg är mitt jobb tänkte jag ge det ett skott. Till min förvåning fungerade det! Upphetsad? Låt mig visa dig hur det görs.

Hur man överför WhatsApp-chattar från iPhone till Android med Restore Social App

Steg 1. Starta dr.fone-appen på din Mac och klicka på Återställ social app.

Steg 2. Klicka på WhatsApp-ikonen på vänster sidofält på nästa skärm och klicka sedan på "Överför WhatsApp-meddelanden" till höger.

Steg 3. Du måste ansluta båda dina enheter till Mac. En är iPhone och den andra är en Android-enhet. När appen har upptäckt båda enheterna ser du att den ena är markerad som källa, medan den andra är markerad som en destination. Du kan klicka på Vänd för att ändra deras status.

Steg 4. När du är klar med att ställa in destination och källenhet, klicka på Överför längst ned till höger.

Steg 5. Överföringsprocessen raderar alla meddelanden från målenheten. Du får en popup som ber om bekräftelse, klicka på Ja.

Steg 6. Efter bekräftelse av popup-fönstret börjar den faktiska överföringsprocessen. Vänta tills det slutar. När proceduren är klar kan du öppna WhatsApp på målenheten och trycka på "Återställ" vid popup-fönstret.

Det är allt. Din smartphone börjar återställa WhatsApp-meddelanden som överförts. När det är klart kan du kontrollera och bekräfta.

Det är allt, kompis!

Prissättning:

  • 1 års licens: 29,95 dollar
  • Livstidslicens: 39,95
  • Ett års företagslicens: $ 399

Köp Restore Social

Loggar ut…

Android och iOS har en inbyggd migreringsfunktion, men det är begränsat till kontakter, bilder och videor. Alla dessa saker kan enkelt flyttas utan att migreringsfunktionen behövs. Vad vi verkligen behöver är funktionalitet för att överföra WhatsApp-data mellan iOS och Android. Ingen kan förutsäga om något av operativsystemet kommer att ge något sådant i framtiden eller inte, men tills dess är verktyg som dr.fone till vår räddning.

Du kanske också vill utforska:

  • Så här låser du WhatsApp på iPhone med Face ID eller Touch ID
  • Stoppa WhatsApp från att spara foton och videor till iPhone-kamerarullen
  • Hur man ringer ett WhatsApp-gruppsamtal på iPhone och Android
  • Så här säkerhetskopierar / återställer du WhatsApp Chat-meddelanden och foton på iPhone och Android-enhet

Försökte du dr.fone för din enhet? Vad är dina tankar? Dela det i kommentarfältet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found