Blogg

Hur inaktiverar jag berättelser i Facebook-flöde?

Facebook-berättelser är trevliga, men de tilltalar kanske inte allas smak. Om du inte är ett stort fan av dem eller vill hålla dem borta från ditt flöde, läs vidare för att upptäcka ett smart sätt att ta bort Facebook-flödehistorierna inte bara på din iPhone eller iPad utan också Android-enhet.

Även om appen för sociala nätverk inte erbjuder ett perfekt sätt att hålla berättelserna borta, finns det appar från tredje part som kan fylla tomrummet riktigt bra. Vi har försökt "Vänligt för Facebook" för att ta bort berättelserna från Facebook-flödet på iOS-enheten. Det är ganska enkelt och fungerar effektivt för att hålla dem borta.

För Android-enheter har vi funnit att "Svep" är ett pålitligt alternativ. Det är lika enkelt, så att du kan ta bort berättelserna utan krångel.

Hur man tar bort berättelser från Facebook-flöde på iPhone och iPad

Vänligt för Facebook är tillgängligt gratis och kräver iOS 9 eller senare. Du kan uppgradera till proversionen ($ 1,99) för denna sociala nätverksapp för att använda den utan annonser.

Steg 1. Ladda ner Friendly för Facebook på din iOS-enhet och starta den. Du måste logga in med ditt konto.

Steg 2. Tryck nu på kugghjulsikonen längst upp till höger.

Steg 3. Klicka sedan på Filter.

Steg 4. Slå på strömbrytaren bredvid Hide Stories.

Det är ganska mycket det! Från och med nu ser du inte historier i ditt nyhetsflöde. Senare, om du bestämmer dig för att ta tillbaka dem, följ samma steg ovan och inaktivera sedan omkopplaren bredvid Hide Stories.

Denna app kommer med flera godsaker som nattläge och flera färgglada teman så att du kan använda den här appen med skoj. Dessutom låter det dig också beställa flöden efter senaste. Så gör det bästa av dem för att förbättra din upplevelse.

Hur man tar bort berättelser från Facebook-flöde på Android

Steg 1. Ladda ner Svep för Facebook-appen på din Android-enhet och starta den. Nu, logga in på ditt konto.

Steg 2. Tryck nu på tre punkter längst upp till höger → Inställningar.

Steg 3. Slå på strömbrytaren bredvid Hide Facebook Stories.

Det är ganska mycket det! Svep för Facebook är funktionsrikt och kan verkligen öka din användarupplevelse. Du kan använda PiP-läget för att titta på videor och även bläddra i flödet på en gång. Det låter dig sortera ditt nyhetsflöde efter det senaste och även spara inläggen för att se dem senare.

Så här stänger du av specifika berättelser från Facebook-flöde

Facebook låter dig stänga av en viss historia som du inte längre vill följa.

Steg 1. Öppna Facebook-appen på din mobila enhet.

Steg 2. Hitta nu historien du vill stänga av och tryck på den.

Steg 3. Klicka sedan på tre punkter längst upp till höger.

Steg 4. Klicka sedan på Stäng av "Namn" och tryck sedan på Stäng av i popup-fönstret för att bekräfta.

Hädanefter kommer du inte att se uppdateringar till den här berättelsen i ditt flöde. Om du vill ändra dig senare trycker du på knappen Lägg till i berättelsen → kugghjulsikonen → Berättelser som du har tystnat → leta reda på en viss berättelse och tryck på Avaktivera.

Avslutar…

Jag antar att ditt nyhetsflöde nu kommer att hålla sig borta från onödiga historier. Använd dessa enkla metoder för att förbättra din upplevelse.

Du vill också titta på dessa guider:

  • Facebook laddas inte på iPhone? Smarta tips för att fixa det
  • Hur man skapar 3D-bilder och publicerar det på Facebook från iPhone
  • Hur du tar reda på om ditt Facebook-konto har hackats
  • Aktivera kommentarrankning för Facebook-inlägg på iPhone

Med en chans, hur skulle du förbättra Facebook-berättelser för att göra dem mer användarvänliga? Dela dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found