Blogg

Hur kan jag öka iPhones minne och prestanda?

Om det inte tas om hand ordentligt kan till och med en 256 GB iPhone bli helt rörig. De ständigt fördubblade cache- och skräpfilerna konsumerar inte bara massor av utrymme och hackar minne utan påverkar också enhetens prestanda drastiskt. Så, vad är det perfekta sättet att hålla din iOS-enhet borta från att bli offer för ständigt ökande cachefiler?

Mycket enkelt, låt aldrig de oönskade cacherna byggas upp. Följ dessa lönsamma lösningar för att öka din iPhones minne och optimera dess prestanda genom att rensa appcache, data samt överflödiga filer!

Med lanseringen av File Manager-appen kan du enkelt hantera filer och eliminera värdelösa appar. Dessutom finns det ett antal mycket funktionella appar och programvara som gör att du enkelt kan städa upp din enhet. Redo att ta de onödiga filerna för en uppgift just nu? Låt mig gå med dig!

Hur man förstärker iPhones minne och optimerar prestanda genom att rensa app-cache och överflödiga filer

Lösning nr 1: Rensa RAM-minnet på din iOS-enhet från tid till annan

Även om iOS fungerar effektivt för att hantera bakgrundsuppgifterna, kanske det inte kan leva upp till din höga efterfrågan om du spelar kraftfulla spel och tittar mycket på media. I ett sådant fall skulle du märka tröghet i prestanda.

Återställa minne på iPhone 8 och tidigare enheter är ganska enkelt. Men processen är lite annorlunda på iPhone X. Försök att ge detta trick en chans från första hand för att bli av med eftersläpningen.

  • Hur man rensar RAM på iPhone

Lösning 2: Använd en Smart Cache Cleaner-app

Ett av de enklaste sätten att hålla koll på onödiga filer är att använda en cache-rengöringsapp. Med hjälp av sådana appar kan du enkelt bli av med cache och duplicera eller oönskade foton och videor. Lyckligtvis finns det många bra cache-rengöringsappar som kan vara oerhört hjälpsamma för att hålla din enhet ren.

  • PhoneClean: Det fungerar perfekt så att du snabbt kan hitta stora skräpfiler och radera dem. Det är mycket effektivt att hålla koll på onödiga filer. Dessutom är appen gratis och kompatibel med Mac och Windows
  • iMyFone Umate: Jag använder ofta den här appen för att bli av med oönskade foton och videor, stora filer och annat skräp från min iOS-enhet. Med den här appen tar det knappast några sekunder att hitta oönskade filer och skicka dem till soptunnan

Lösning 3: Ladda ner oanvända appar

När jag stöter på någon intressant app ser jag till att prova. När jag väl har gett det en hel del snurr, bestämmer jag mig för att fortsätta använda det eller ta bort det. Om jag inte tycker att det är tillräckligt användbart, ser jag till att ta bort det. Men tack vare den här nya funktionen behöver jag inte manuellt ta bort de appar som jag inte använder längre.

Orolig för att du kan tappa dokument och data som lagras i appen efter att du har tagit bort den? Det är onödigt att oroa dig eftersom du kan ladda ner de oanvända apparna utan att radera deras dokument och data. Kolla in det här inlägget för mer information.

Lösning 4: Gör det mesta av File Manager-appen för att hålla dina filer helt organiserade

Vi har en mycket funktionell filhanterare "Files" som gör att du bekvämt kan organisera dina dokument. Det är en enda lösning för att hålla alla dina dokument i perfekt synkronisering. Gå över till den här kompletta guiden för att använda filer-appen på iPhone och iPad.

Om du inte vill använda appen Filer eller om din iOS-enhet inte stöder den, kolla in den här elitlistan över de bästa filhanteringsapparna för iPhone och iPad för att hantera dokument mer effektivt.

Lösning 5: Gå några extra gårdar och använd de mest kompetenta programvarorna för iOS-rengöring

Om du vill gå några extra mil för att ha fullständig kontroll över lagring av din enhet och vill ta bort cache, skräpfiler med mer bekvämlighet, skulle jag rekommendera dig att testa en rengöringsprogramvara för iPhone / iPad.

Det finns flera mycket effektiva iPhone-rengöringsmedel som iFreeUp, CleanMyPhone, Cisdem iPhoneCleaner och Tenorshare iPhone Care Pro. De är ganska användarvänliga för att du ska kunna optimera enhetens prestanda och återvinna värdefull lagring.

Jag föreslår att du testar den kostnadsfria versionen (om tillgänglig) av telefonens rengöringsprogramvara innan du går efter premiumversionen bara för att säkerställa att den passar perfekt för dina behov.

Lösning nr 6: åldrig men mycket effektivt knep: Håll en flik manuellt i app-cache och onödiga filer

Det enda ganska enkla sättet att förhindra appcache och värdelösa filer från att göra livet svårt för din iPhone är att manuellt skjuta upp onödiga saker regelbundet. Det finns flera appar som låter dig rensa cacheminnet.

Om du använder en meddelandeapp som WhatsApp mycket, se till att ta bort de överflödiga chattarna och media då och då. Låt dessutom inte dess foton och videor laddas ned automatiskt till din kamerarulle. Om vissa appar har mer lagringsutrymme än vanligt tar du bort dem för att ta bort dokument och data och installera om dem.

Det finns ett annat beprövat sätt att bli av med dokument och data i vilken app som helst - bara rensa bort alla data och återställ din enhet! För att göra det, säkerhetskopiera enheten via iTunes → öppna sedan appen Inställningar på din enhet → Allmänt → Återställ → Radera allt innehåll och alla inställningar → Återställ enheten från säkerhetskopian.

  • Hur man rensar Twitter-cache och webbdata på iPhone
  • Hur man rensar WhatsApp Chat-historik
  • Hur man rensar Snapchat-cache
  • Hur man rensar Dropbox-cache

Det är allt, kompis!

Avslutar…

Ovan nämnda lösningar borde definitivt ha löst trögheten på din iPhone eller iPad. Speciellt är den sista lösningen att återställa och radera allt jag personligen gör varannan månad. Om du känner till något annat sätt att förbättra prestanda för iPhone och iPad, var noga med att meddela andra användare genom att kommentera nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found