Blogg

10 riktigt praktiska tips för första gången iPhone-användare

Har du precis köpt din första iPhone? Grymt bra! Välkommen till iOS-världen - det mobila operativsystemet som kör alla dessa iPhones, iPads och iPod Touchs. Apple pratar om det som världens bästa iOS (jag ska vara den första som erkänner att det inte stämmer hela tiden) men för en första gången iPhone-användare är det en av de bästa iOS-enheterna där ute.

Det finns absolut ingen inlärningskurva här. Allt du behöver göra är att utforska och iPhone + iOS är utformad för att låta dig göra detta underbart.

IPhone-gränssnittet kommer med många fina detaljer vid de inre funktionerna. Detta gör det enkelt att komma åt information, kontrollera saker och göra saker på iPhone på ett sätt som du inte kan föreställa dig. Och kom ihåg, alla dessa är utformade för att göra livet enklare. I enlighet med sina ord är iPhone ett av de bästa sätten att uppleva en smartphone.

Redo att hoppa direkt in? Nu kör vi.

Här är en lista över de tio mest praktiska tipsen för första gången iPhone-användare.

Svep en avisering för att öppna appen direkt

Du ser dessa meddelanden (någon skickade ett meddelande till dig, iMessage, Whatsapp-meddelande, Facebook-meddelande etc.) kommer upp på Låsskärmen, eller hur? När du får ett meddelande kan du vanligtvis skjuta upplåsningsskärmen för att se meddelandet. Men du kan faktiskt skjuta ikonen på aviseringen för att öppna appen direkt.

Kommer bra, särskilt när det finns flera meddelanden från olika appar och du bara vill öppna en av dem. Testa detta nästa gång du har ett meddelande eller många.

Dubbeltryck på hemknappen för multitasking

En iPhone (iOS), till skillnad från Android-plattformen, har du multitasking bakom skärmen. Medan du är på Android kan du alltid se listan över appar som körs i bakgrunden från menyn, på iPhone måste du dubbelklicka på hemknappen för att se vilka appar som körs.

När du dubbeltrycker på hemknappen lyfts skärmen lite och ikonerna visas. Dessa appar körs. (Du kan stänga dem genom att trycka och hålla på ikonerna och sedan trycka på '-' på ikonerna).

Till toppen av en konversation (utan att svepa för att bläddra)

Det här är faktiskt en cool sak. Om du vill bläddra till toppen av vilken app som helst (Safari, Meddelanden, Whatsapp, Twitter, Facebook etc.), är allt du gör att klicka på statusfältet när appen är öppen. Klicka på datumet i statusfältet när appen är öppen och appens sida rullar direkt till toppen direkt.

Beats måste svepa kontinuerligt, eller hur?

Kontrollera musik från Lockscreen

Så hur hoppar du mellan låtar från låsskärmen? Enkel.

Dubbelklicka på hemknappen när du är på låsskärmen. Klockan försvinner och knapparna för uppspelning / paus, nästa / framåt dyker upp. Det här skjutreglaget är volymen.

Kontrollera musik / podcasts

Anta att du lyssnar på musik eller podcasts men att du verkligen använder någon annan applikation, läser Facebook-status eller Twitter-uppdateringar eller tittar på bilder på Instagram. Du kan styra volymen med knapparna men hur styr du själva uppspelningen? Vad händer om du snabbt vill hoppa till nästa låt?

Återigen, dubbelklicka på hemknappen så är du på multitaskväxlaren. Svep nu omkopplarområdet till höger så är du nu på sidan där du har dessa musikreglage.

Svep vädret i meddelandecentret

Väderwidgeten i Meddelandecentret är cool men antar att du vill kolla vädret de närmaste dagarna? Du trycker normalt på den för att öppna Weather-appen där prognosen visas men det kan vara mycket enklare.

Svep bara åt vänster på widgeten och voila! Prognosen visas också!

Att skapa en mapp

För första gången iPhone-användare som har laddat ner många appar kan organisationen vara lite knepig. Huvudidén är att organisera dina appar i mappar så att du kan hitta dem mycket lättare. Men hur skapar man mappar?

Håll bara på ikonerna tills de vrider sig och dra sedan ikonen över en annan ikon i samma kategori. Antag att du drar en Angry Birds-ikon, du skulle dra den över Temple Run 2-ikonen och det kommer att ändra hur ikonen ser ut nu. Lämna ikonen där och den skapar en mapp som du kan namnge som "Spel" eller vad som helst.

Automatisk nedladdning av appar, musik och böcker

Om du har mer än en iOS-enhet och vill att de ska synkroniseras kan du behöva se till att alla appar och spel laddas ned automatiskt. Låt oss säga att du har en iPod Touch och en iPhone. Vad du laddar ner på iPod Touch bör också finnas tillgängligt på iPhone. Du kan antingen använda iTunes-synkronisering, vilket är en lång process, eller bara välja att ha automatiskt nedladdningar aktiverade.

Att göra detta:

  • Gå till Inställningar
  • Tryck på iTunes & App Stores
  • Aktivera alla omkopplare under Automatiska nedladdningar

Det är allt. Allt som laddas ner på din iPod Touch synkroniseras, laddas ner och installeras på iPhone.

Lås stående orientering

iPhones skärmväxling mellan stående och liggande läge kan vara ganska irriterande när du ligger och tittar på videor eller chattar. Du kan åtgärda detta genom att låsa iPhones orienteringsläge i stående.

För att göra detta är allt du gör dubbeltryck på hemknappen och svep åt höger. Det finns en knapp till vänster som du trycker på och bam! Stående orientering låses nu.

Ändra lägen på miniräknare

Men om du inte har orienteringen låst, måste du se detta snygga trick. När du har kalkylatorappen öppen har du bara några grundläggande funktioner. Vad säg om du ville göra några sinus / cosinus saker? Luta bara din iPhone och det ger fler funktioner på miniräknaren.

Läs några fler tips för första gången iPhone-användare i del två här.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found