Blogg

Bästa säkerhetskopieringsprogramvaran för Mac 2020

Eftersom vi är Mac-användare är vi överens om att den erbjuder den säkraste och sömlösa användarupplevelsen. Vi får dock inte glömma att det är en maskinens slut på dagen. Någon udda dag kan det kollapsa eller äventyra utrymmet för dina data. Så småningom raderar du allt i det och får dig att förlora allt om du inte väljer reservprogramvara för din Mac. I dagens uppskrivning skulle vi prata om - bästa backup-programvara för Mac? Behöver du göra en säkerhetskopia? Vilken är bättre, säkerhetskopiering eller kloning? Och hur ofta ska du säkerhetskopiera dina data på Mac? Låt oss börja.

 • Vad är säkerhetskopiering av data och varför är det viktigt?
 • Vad är kloning och varför är det viktigt?
 • Skillnaden mellan säkerhetskopiering och kloning?
 • Hur ofta ska du säkerhetskopiera dina data på Mac?
 • Vad är den bästa säkerhetskopieringsprogramvaran för Mac?

Vad är säkerhetskopiering av data och varför är det viktigt?

Vi använder vår Mac regelbundet för att skapa, överföra och ta emot 'n' antal filer. Medan vissa av dem är personliga spelar vissa en viktig roll i vårt yrkesliv. Genom att säkerhetskopiera dina data kan du vara säker på att du inte har förlorat dina ögonblick lagrade i Mac eller dina arbetsrelaterade filer.

Vad är kloning och varför är det viktigt?

Till skillnad från säkerhetskopiering skapar kloning en kopia av den valda enheten på partitionen som gjorts på målplatsen. Med detta sagt har du tillgång till en exakt kopia som innehåller partitionslayout och delning. I jämförelse med säkerhetskopiering kräver kloning dock större utrymme med tanke på att den skapas omedelbart, och kryptering eller komprimering av filen är inte möjlig.

Skillnaden mellan säkerhetskopiering och kloning?

Säkerhetskopiera till en hårddisk låter dig skapa en säkerhetskopia för hela innehållet i en vald partition till målkällan. Detta är också känt för att skapa en bild. Bara om du tar säkerhetskopian av hela systemet skapas en bildfil med alla installerade program och inställningar. Du har också möjlighet att kryptera den säkerhetskopierade filen för förbättrad säkerhet.

Hur ofta ska du säkerhetskopiera dina data på Mac?

Visste du, enligt en publicerad rapport säkerhetskopierar 24% av vuxna användare aldrig sina uppgifter, 42% gör det en gång om året eller till och med mindre och 34% gör det en gång i månaden. Det är bara 6% av användarna som säkerhetskopierar sina data dagligen. Konstigt kan det låta, men i en värld där vår MacBook tjänar en oövervinnlig roll när det gäller att lagra våra data, kantlinjer vi rollen att ha Macs backup-programvara.

Om du är bland de 6% av användarna som gör det dagligen, Kudos till dig !! Om du är en del av den återstående befolkningen är det dags att du tar dataförlust på allvar.

Vad är den bästa säkerhetskopieringsprogramvaran för Mac?

Fortsätt rulla för att hitta några av de bästa kostnadsfria och betalda tillgängliga säkerhetskopieringsprogrammen för din Mac. Låt oss börja.

 1. Tidsmaskin
 2. Super duper
 3. Carbon Copy Cloner
 4. Chrono Sync
 5. Smart säkerhetskopia
 6. Diskborr
 7. Karbonit säker
 8. Acronis True Image 2020
 9. Skaffa Backup Pro (V3)
 10. Backblaze
 11. Jag kör

1. Time Machine

Detta är macOS inbyggda programvara. Det är främst designat för Mac, det är enkelt att använda och kopierar allt på din Mac, inklusive applikationer, konton, e-post, meddelanden, dokument, foton, musik, videor, systemfiler och inställningar.

Att ställa in Time Machine kräver inte mer än en hårddisk, vilket är dubbelt så mycket som den interna hårddiskens lagringskapacitet. När du väl har anslutit den till din Mac kommer du att märka en ruta som söker bekräftelse på att använda den med Time Machine och om du tänker kryptera säkerhetskopieringsskivan eller inte.

Det kan ta timmar att avsluta säkerhetskopieringsprocessen, så här kan du säkerhetskopiera med Time Machine.

 • Kompatibilitet: Alla macOS '
 • Pris: Gratis (inbyggd med Mac)
 • Så här installerar du Time Machine: Den levereras som standard med Mac.

2. Super Duper

Programvaran erbjuder intuitiv programvara och är extremt lätt att använda. Du måste välja ditt mål och målenheten och luta dig tillbaka för att se det hända på nolltid. Programvaran tar en säkerhetskopia av hela din data. När den första säkerhetskopieringen är klar har du möjlighet att välja stegvisa säkerhetskopior. Detta kopierar bara de filer som skapades efter att din senaste säkerhetskopia gjordes. Är det inte intressant?

Den har också en funktion som heter Smart Wake, som gör att du kan ta säkerhetskopian även när din Mac inte är vaken.

 • Kompatibilitet: macOS 10.10 (Yosemite) och senare
 • Senaste version: 3.3.1 (Uppdaterad 7 februari 2020)
 • Pris: Gratis att prova (licens kostar $ 27,95 för en Mac)

Ladda ner

3. Carbon Cloner

Kloningsverktyget erbjuder dig ett enkelt gränssnitt för att utföra processen. Det ger dig möjlighet att skapa en baksida på din interna enhet på en bitnivå och skapa en startbar backup-disk eller en klon, som är redo att installeras. I sin senaste uppgradering löste de problem kopplade till “Kopiering av SystemKey” i macOS Catalina och ett problem kopplat till startbarheten för säkerhetskopior av Yosemite och EI Captain.

 • Kompatibilitet: macOS 10.10 (Yosemite) eller senare.
 • Senaste version: 5.1.21.6053 (uppdaterad den 24 september 2020)
 • Pris: 30-dagars gratis att prova (licens kostar $ 39,99 för alla enheter i en premiss)

Ladda ner

4. Chrono Sync

Mjukvaran har en redigeringsbetyg på 4 stjärnor av 5 och fungerar sömlöst mellan olika arbetsstationer. Det hjälper till att synkronisera data och tar säkerhetskopiering från flera enheter. Även om användaravtalet kan se långt ut för dig, så snart det börjar fungera, ser du den ansträngning som det utför alla uppgifter med. Med sin testversion låter programvaran dig säkerhetskopiera / överföra data upp till 500 MB. Dessutom måste du köpa dess licensierade version.

 • Kompatibilitet: OS X 10.12 (Sierra) eller högre.
 • Senaste version: 4.9.10 (Uppdaterad den 10 juni 2020)
 • Pris: Gratis att prova (licens kostar 39,99 USD för alla enheter i en premiss)

Ladda ner

5. Smart säkerhetskopiering

Den lätta reservapplikationen är skapad för att tjäna enheter med macOS X eller högre. Den använder en anpassad synkroniseringsmotor för att förbättra prestanda och förbättra funktioner ger dig också frihet att välja volymer och mappar du vill synkronisera och skapa en startbar klon på din hårddisk. Den levereras också med inbyggd automatisering som låter dig schemalägga säkerhetskopiering på bara några få klick.

 • Kompatibilitet: OS X 10.10 (Yosemite) eller högre.
 • Senaste version: 4.2.1 (Uppdaterad 4 mars 2020)
 • Pris: Gratis

Ladda ner

6. Diskborr

Det här är ett kraftfullt verktyg för att skanna din Mac eller anslutna enheter för att hitta förlorade filer. Även om det för det mesta händer att vissa filer inte kan återställas har detta verktyg i många fall lyckats rekonstruera sådana förlorade eller raderade filer. Den har en förhandsgranskningsfunktion som kommer att dela med dig listan över återställningsbara filer efter skanning.

 • Kompatibilitet: OS X 10.8.5 (Mountain Lion) eller högre.
 • Senaste version: 4.0.123 (uppdaterad den 8 oktober 2020)
 • Pris: Gratis grundversion. 89 $ för Pro-version som möjliggör återställning.

Ladda ner

7. Karbonit säker

Det låter dig säkerhetskopiera din Mac till fjärrservrar och hämtar filer när du behöver dem. Vi måste notera att det bara säkerhetskopierar dina filer och mappar och inte inkluderar systemfiler och applikationer. Programvaran skyddar dina filer med 128-bitars kryptering. Det finns dock inget alternativ att lägga till ett åtkomstlösenord till dina skyddade filer.

 • Kompatibilitet: OS X 10.6 (Snow Leopard) eller högre.
 • Senaste version: 2.4.4
 • Pris: Gratis Prova. Det börjar på 71,99 dollar för en enda Mac.

Ladda ner

8. Acronis True Image 2020

Den här används ofta och känns igen av Windows-användare jämfört med de som använder Mac. Sanningen är dock att det kan vara till stor hjälp för att utnyttja personliga säkerhetskopieringslösningar och ta backup av data på en lokal disk, ett anslutet nätverk eller dess molntjänst. Men för att utnyttja molntjänsten måste du skapa ett konto, vilket dock inte tar mycket tid.

 • Kompatibilitet: OS X EI Captain eller högre.
 • Senaste version: 2020.25760 (uppdaterad den 29 april 2020)
 • Pris: Gratis Prova. Det börjar på $ 49,99.

Ladda ner

9. Skaffa Backup Pro (V3)

En primär anledning till populariteten för denna programvara är flexibiliteten den erbjuder. Det ger dig möjlighet att antingen säkerhetskopiera hela din enhet eller en viss mapp. Det kan skapa startklara kloner av Macs startdisk och synkronisera mappar och filer till olika enheter. Du kan också schemalägga säkerhetskopior. Dessa kommer att hända i bakgrunden utan att hindra ditt pågående arbete. När programmet är klart stängs programvaran automatiskt.

 • Kompatibilitet: OS X Mavericks eller högre.
 • Senaste version: 3.5.9 (uppdaterad den 1 oktober 2020)
 • Pris: Gratis Prova. Det börjar vid $ 19,99.

Ladda ner

10. Backblaze

Programvaran utför automatisk säkerhetskopiering åt dig på Mac enligt schemat. Så om du glömmer att göra det eller har ett hektiskt schema kan det vara till stor hjälp. Den lagrade dock säkerhetskopierade informationen i 30 dagar och raderar den själv. Med detta sagt, för att vara på den säkrare sidan, är det alltid en bra idé att skapa ett schema för daglig EoD eller veckovis.

 • Kompatibilitet: OS X Mountain Lion eller högre.
 • Senaste version: 7.0.1.452 (uppdaterad den 14 augusti 2020)
 • Pris: Gratis Prova. $ 6 per månad eller $ 60 per år.

Ladda ner

11. IDrive

Online-säkerhetskopieringstjänsten erbjuder gratis tillgänglighet upp till 5 GB kapacitet. Efter det blir det ganska dyrt. Det finns dock en sak som du kanske gillar med den här programvaran. Det tar inte bort din säkerhetskopia, vilket ger dig friheten att rulla tillbaka till något datum från det förflutna. Medan datan är helt krypterad är funktionerna som Rewind och Snapshot verkligen en charm.

 • Kompatibilitet: OS X Mavericks eller högre.
 • Senaste version: 3.5.9.19 (uppdaterad den 25 september 2020)
 • Pris: Gratis Prova. $ 52,12 för första året och sedan $ 74,62 / år.

Ladda ner

Många programvaror hjälper dig att säkerhetskopiera dina data på Mac. För att förstå dess vitalitet är det viktigt att ha den bästa programvaran ombord för att tjäna syftet. Om det finns ytterligare information du vill, var god och dela den med mig i kommentarsektionen.

Du kanske också vill läsa dessa:

 • Starta din Mac i återställningsläge
 • Sätt ditt namn på Mac-menyraden
 • Hur man använder Spotlight på din Mac
 • AnyTrans-app: Säkerhetskopiera och hantera iPhone helt
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found