Blogg

Spotify slutar spela spår på iPhone och iPad

En sak jag har lagt märke till på senare tid är att Spotify växer till en stor numero uno-tjänst för att streama musik blir mycket buggy. Det är vanligt för alla företag, men när de har en så stor, beroende användarbas och tar betalt för tjänsterna, börjar du bli frustrerad med uppenbara problem.

En sådan fråga är när Spotify slutar spela spår på iPhone och iPad efter ett tag . Denna fråga skiljer sig särskilt från den vanliga rigmarolen där Spotify inte spelar ett visst spår.

Om du befinner dig på den där udda platsen, notera att det här kan vara en serverproblem hos Spotify. Dessa saker fortsätter att hända mycket nuförtiden och precis när du har många spår antingen på din enhet (offlineuppspelning) eller i molnet, kan du möta detta problem.

Spotify slutar spela spår på iPhone: fixa det

# 1. App kan vara ett problem

För sent har uppdateringarna till appen dragit ner prestanda. Oavsett vad laget säger (och ja, jag uppskattar utvecklarna för att utveckla en sådan underbar app), Spotify-appen har några egna problem.

På de flesta forum och supportfrågor får du veta att du ska ta bort appen och installera om den som en sista utväg. Det är det vanliga sättet, men med alla problem som dyker upp, rekommenderar jag bara en rak borttagning + ominstallering av appen.

Det betyder att du förlorar spellistor som du inte synkroniserade via iPhone men om du hanterar grejerna från en PC / Mac är du säker. Du kan få tillbaka dem i Spotify-appen direkt efter att du installerat om den.

# 2. Tvinga utgång

Du kanske är borta från en dator just nu och behöver en snabb lösning. Det här är till dig.

  • Öppna Spotify
  • Håll strömbrytaren intryckt tills 'Slide to power off' visas
  • Släpp nu strömbrytaren och tryck på (och håll) hemknappen tills skjutreglaget försvinner
  • Appen ska stängas nu
  • Öppna växlingsfältet för flera uppgifter och stäng Spotify (håll ikonen tills den vacklar, tryck på minustecken.)

# 3. Kontrollera Wi-Fi + 3G-inställningar

Åh, förresten, se till att du inte stöter på problem med ditt nätverk.

Det finns en stor mängd upprördhet över hur Apples senaste uppdateringar har lett till att anslutningar drabbas. Om saker inte stängs av på Wi-Fi, försök att stänga av det helt och byta till mobil. Om Spotify fortfarande slutar spela efter ett tag kan du anta - korrekt - att det inte har något att göra med nätverket.

# 4. Starta om din iPhone

Låter dumt men det är en av de arbetsrekommendationer som verkar få Spotify att fungera normalt. Du kan starta om din telefon vanligtvis, eller så kan du göra en hård återställning: vilket innebär att du trycker ner strömbrytaren och hemknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen och telefonen startar om.

# 5. Kontrollera bakgrundsappar

En av anledningarna till att Spotify inte spelar spår kan vara den otillräckliga resursen. Dubbelklicka på hemknappen och tvinga stäng andra appar som körs i bakgrunden förutom Spotify.

Prova nu att spela din låt och kolla, den här gången borde du kunna lyssna på din låt. De flesta användare på forum har garanterat att det här tricket ska fungera och du borde ha löst problemet nu.

# 6. Logga ut och logga in igen

Ibland är Spotify-problemet serversidigt och användaren har knappast någon roll att spela. För att vara säker, försök att logga ut från Spotify och logga sedan in igen. Genom att göra detta uppdateras spårlistorna igen från servern. Kontrollera igen om du kan spela spåren på Spotify.

# 7. Ändra inställningar för synkronisering, crossfade, gapless och kvalitet

Mycket sällan är det ett problem med kvaliteten på din synkronisering / delning. Att justera dessa värden för att ta reda på om det här är de skyldiga som får Spotify att sluta spela spåren kan vara nervös. Men du kan försöka ändra:

  • Synkronisera / dela kvalitet
  • Crossfade
  • Gapless
  • Offline spellista

Frågan borde ha lösts nu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found