Blogg

Gmail-meddelanden fungerar inte på iPhone eller iPad

Många användare klagar ibland över hämtnings- / push-meddelandeproblem med Gmail. Om du har konfigurerat Gmail i lager Mail-appen eller använder Gmail-appen har du förmodligen ställts inför problem där du inte får rutinvarningar för ny inkommande e-post.

  • Varför fungerar inte push-meddelanden i Gmail?
  • Så här fixar du Gmail-meddelanden som inte fungerar på iPhone eller iPad

Varför fungerar inte push-meddelanden i Gmail?

Det kan finnas några problem som kan orsaka detta men innan vi går till felsökning, låt oss först förstå vad det hela om hämtning, push och manuell uppdatering handlar om.

Apple tillåter inte "push" -aviseringar från Gmail (eller någon IMAP-baserad e-post) -app. Ett "Push" -meddelande är där appen automatiskt upptäcker när det finns ett nytt e-postmeddelande och skickar ett meddelande om det. Appen är ständigt ”PÅ” och letar efter nytt e-postmeddelande så att du får ett meddelande så fort ett nytt e-postmeddelande landar.

Så eftersom Apple inte låter Gmail göra push-aviseringar kommer du aldrig att kunna tilldela en "push" -metod för Gmail: varken från lager Mail-appen eller från den officiella Gmail-appen.

Det finns två andra alternativ för att söka efter e-post: hämtning och manuell.

Hämtning är där appen ofta letar efter nya e-postmeddelanden. Du kan ställa in frekvensen på allt från 15 minuter till timme (och som en redundant funktion manuellt). När du ställer in hämtning i 15 minuter kommer appen automatiskt att söka efter nya e-postmeddelanden i bakgrunden var 15: e minut. Naturligtvis betyder detta förbrukning av batteri / resurser.

Manuell är där du öppnar appen och uppdaterar manuellt för att söka efter ny e-post. Om du inte drar ned för att uppdatera, kommer e-postappen inte att söka efter ny e-post och meddelar dig därför inte.

Så vad ska jag göra om du slutar ta emot meddelanden från Gmail (eller någon e-post som du har ställt in)?

Så här fixar du Gmail-meddelanden som inte fungerar på iPhone eller iPad

Steg 1. Öppna Inställningar → Tryck på Lösenord och konto.

Steg 2. Tryck på Hämta nya data.

Steg 3. Klicka på Särskilt e-postkonto → Välj Hämta.

Steg 4. Tryck på Tillbaka- knappen → Ställ in hämtningsintervallet.

Du kommer att märka att det är ett problem att ha en snabbare / mer frekvent hämtning. Det påverkar iPhones batteri drastiskt. Synd att "Push" bara är för iCloud-e-post.

Om du använder den officiella Gmail-appen är push-aviseringar en del av appen, men tekniskt sett fungerar push mer som Exchange ActiveSync. Den officiella Gmail-appen är beroende av iOS: s push-meddelande-tjänst. Det rekommenderas starkt att du använder den här officiella appen istället för att hämta i Mail-appen.

Men tänk om push-meddelanden från Gmail-appen slutar visas? Det finns två lösningar:

  1. Logga ut från ditt konto i Gmail-appen. Vänta ett tag och logga sedan in igen. Detta bör återställa push / enhetsdata som är associerade med kontot och åtgärda push-meddelandeproblemet
  2. Installera om appen

Observera att Gmails push fungerar oberoende och inte liknar native iOS-push.

Det är allt, folkens!

Du kanske vill läsa:

  • Så här lägger du till flera Gmail-konton på iPhone och iPad
  • Så här aktiverar du mörkt läge på iPhone och iPad
  • Så här växlar du snabbt mellan Gmail-konton på iPhone och Android
  • Gmail fungerar inte på iPhone eller iPad? Här är den verkliga lösningen!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found