Blogg

Hur man delar iCloud-fotoalbum med någon

Vill du någonsin dela ditt fotoalbum med någon som inte har ett iCloud-konto? Om ja, kommer du verkligen att uppskatta det här nya tillägget som har kommit med iOS 12 och macOS Mojave. För att tillåta en användare som inte är iDevice att se ditt delade album behöver du bara dela webbadressen till ditt album. Även om de inte kan gilla och dela dina bilder kommer de att kunna ladda ner dem. Låter intressant?

Låt mig visa dig hur det fungerar!

  • Dela iCloud-fotoalbum med någon från iPhone eller iPad
  • Dela iCloud-fotoalbum med alla från Mac

Dela iCloud-fotoalbum med någon från iPhone eller iPad

Steg 1. Starta foton-appen på din iOS-enhet → Tryck på fliken Album längst ned → Välj det delade albumet i fråga.

Steg 2. Klicka sedan på knappen People längst ned → Slå på strömbrytaren bredvid People Website.

Steg 3. Klicka på Dela länk och välj önskat medium från aktiebladet.

Dela iCloud-fotoalbum med alla från Mac

Steg 1. Öppna appen Foton på din Mac → klicka på Delat album under Delat avsnitt.

Steg 2. Klicka nu på albumet.

Steg 3. Därefter måste du klicka på knappen Människor i verktygsfältet och sedan markera rutan för Offentlig webbplats. Kopiera nu bara länken till albumet och dela den med dina vänner.

Det är allt! Nu kan alla som har tillgång till webbadressen till ditt album se bilderna på icloud.com.

Om du någonsin har ändrat dig, följ samma steg som nämnts ovan och stäng sedan av strömbrytaren bredvid People Website till slut.

Det är klart!

Avslutar

För mig är det en väl anpassad funktion och kommer säkert att hitta mycket tjänst från användarna. Det är många gånger jag stöter på människor som inte använder iDevices. Därför blir det lite obekvämt att dela ett album.

Låt oss veta dina tankar om det här nya tillägget i kommentarerna nedan.

Du vill också läsa dessa inlägg:

  • Hur man använder delade album på iPhone
  • Hur man gör grupp FaceTime-samtal 
  • Fungerar inte WiFi på iPhone och iPad?

Gilla den här artikeln?