Blogg

Så här ställer du in iTunes Match på iPhone / iPad korrekt

iTunes Match introducerades redan 2011 och fram till i dag är det en gåtfull funktion. För dem som använder det korrekt är det ett fantastiskt sätt att få låtar av bästa kvalitet på alla sina anslutna enheter. För de som inte har ställt in det korrekt (eller för de som fortfarande är förvirrade över hur tjänsten fungerar) kan iTunes Match vara en mardröm.

I rättvisans namn gjorde Apple inte iTunes Match klart användbar. Det finns många problem med hur det fungerar (filosofin bakom det, inte hur det fungerar). Så även om detta är ett gammalt ämne, här är lite grundläggande information om hur du ställer in iTunes Match på din iPhone / iPad.

Hur iTunes Match fungerar (och varför använda det?)

Du har låtar i ditt iTunes-bibliotek. Det här är låtar du köpt från iTunes, laddat ner från någonstans (låt oss vara ärliga) eller rippat från CD-skivor etc.

När du aktiverar iTunes Match för ditt bibliotek, söker iTunes i butiken efter matchande låtar (baserat på titel, album etc.). Och när den hittar en matchning hämtar den automatiskt den låten och lagrar den i ditt konto. Det kommer också att ladda ner det spåret. Om en låt inte matchas laddar iTunes upp din version av låten (filen) till ditt iCloud-konto.

En fördel med detta är att du får en DRM-fri version av låten du har i ditt bibliotek av hög kvalitet. I grund och botten är det kvalitet och tillgänglighet (du kan komma åt den här låten från vilken som helst av dina anslutna enheter nu via iTunes Match.)

Ställa in iTunes Match på PC / Mac

En av de första sakerna du behöver göra för att ställa in iTunes Match är att aktivera den via din PC / Mac.

Steg 1. Öppna iTunes

Steg 2. Klicka på Store.

Steg 3. Om du inte är inloggad på ditt konto klickar du på Logga in . (och logga in på ditt konto). Klicka sedan på Store igen.

Steg 4. Klicka på Slå på iTunes Match (om du bara nu ställer in den måste du gå igenom registreringen för iTunes Match. Observera att detta är en betald tjänst som kostar cirka $ 25 per år).

Steg 5. När iTunes Match är aktiverat klickar du nu på Store Uppdatera iTunes Match .

Steg 6. Alla dina låtar kommer nu att skannas och matchas. Där en lags match hittas ser du en molnikon bredvid den. Om en låt inte matchas laddas den upp till molnet. Och det kommer att finnas några låtar med fel på dem. (vi kommer till felen i ett senare inlägg).

Så här ställer du in iTunes Match på iPhone / iPad

Nu är iTunes Match på. Det mesta av ditt bibliotek matchas. Dags att ställa in iTunes Match på din iPhone / iPad.

Så här ställer du in iTunes Match på din iPhone / iPad:

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på Musik.

Steg 3. Aktivera nu iTunes Match.

Du kan också göra detta:

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på iTunes & App Store.

Steg 3. Aktivera iTunes Match.

När du slår på den här omkopplaren kan du bli ombedd att logga in. Ange lösenordet så ska du vara redo.

För att testa om iTunes Match fungerar öppnar du appen Musik. Du bör nu se spår som inte fanns på din iPhone (men i iTunes-biblioteket). En låt / spår med en molnikon bredvid är ett spår som strömmar från iTunes Match / iCloud. Du kan välja att strömma det (bara spela upp det) eller så kan du ladda ner det genom att klicka på molnikonen. (När du laddar ner spåret finns det på din iPhone / iPad. Det här är användbart för offlineåtkomst).

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found