Blogg

Hur man redigerar livefoton på iPhone

Livefoton på iPhone är en av favoritfunktionerna bland amatörfotografer över hela världen. Det lägger till en unik kvalitet på dina enkla foton eftersom varje livefoto rör sig lite när du trycker på en från ditt fotobibliotek. Men när du redigerar ett livefoto, erbjuder funktionen dig fler alternativ för att bemästra din iPhone-fotografering. Från ankomsten 2015 har Live Photos förbättrats mycket. I iOS 14 gjorde Apple några ändringar i redigering av livefoton. I själva verket har processen blivit mindre komplicerad. Om du vill redigera livefoton på din iPhone, följ den här guiden.

Så här redigerar du levande foton på din iPhone

Apple låter dig trimma längden eller stänga av ljudet i Live Photos, förutom att använda filter eller beskära ett foto.

Steg 1. Starta appen Foton på din iPhone.

Steg 2. Välj ett Live Photo du vill redigera. I ditt fotobibliotek kanske du inte har alla dina bilder som Live Photos. Så välj Live Photo därefter.

Steg 3. Tryck nu på Redigera  från det övre högra hörnet. Du kan se några verktyg och filter på din iPhone-skärm. Du måste trycka på cirkelikonen från nedre menyn.

Steg 4. En vit ram visas i bildvisaren. Du kan använda fingret för att glida över den vita ramen för att skapa nyckelfoto. När du slutar glida med fingret visas verktyget Tips för Make Key Photo på skärmen; tryck på Gör nyckelfoto och tryck sedan på Klar  från nedre högra hörnet.

På skärmen Redigera kan du dra någon av ändarna av ramvisaren för att välja ramarna som Live Photos spelar upp.

Du kan stänga av Live-funktionen genom att knacka på Live-knappen (i den gula bakgrunden högst upp på skärmen). Detta gör ett Live Photo till ett nyckelfoto. I grund och botten blir det levande bilder till normala.

Livefoton registrerar också brus på din iPhone. För att stänga av detta ljud kan du trycka på knappen Stäng av i det övre vänstra hörnet på skärmen. tryck igen för att avaktivera dina Live Photos.

Hur man lägger till effekter på Live Photos på iPhone

Steg 1. Öppna appen Foton → Välj Live Photo.

Steg 2. Svep nu upp på livefotot och du kan se fyra alternativ: Live , Loop , Bounce och Long Exposure .

  • Som standard är det ett levande foto ; Därför kan du lägga till några roliga element genom att välja Loop, Bounce och Long Exposure.
  • Loop , ditt livefoto kommer att bli en upprepning av handling i en kontinuerlig looping-video.
  • Bounce kommer att spola tillbaka åtgärden bakåt och framåt.
  • Lång exponering simulerar en DSLR-liknande lång exponeringseffekt genom suddig rörelse.

Det är allt, folkens!

Loggar ut

Jag hoppas att den här snabbguiden hjälpte dig att redigera Live Photos på din iOS-enhet utan ansträngning. Slutligen, medan användare älskar att ta och lagra livefoton på sin enhet, bör de notera att dessa foton tar mer plats. Använd den här funktionen på ett klokt sätt om du har begränsat ledigt utrymme på iPhone.

Inlägg som du kanske också vill utforska ...

  • Hur man ändrar levande foton till normala foton på iPhone eller iPad
  • Hur man förvandlar levande foton till GIF på iPhone och iPad
  • Fånga levande foton från FaceTime Call på Mac Kör macOS High Sierra
  • Så här skickar du livefoton som GIF-filer från iPhone och iPad i iOS

Hur ofta tar du livebilder på din iPhone? Dela dina minnen med oss ​​i kommentarfältet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found